Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Obozy, zimowiskaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
Wczasy zimoweCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
English is fun - na plaży w Brighton

Wiek uczestników od 17 lat

Brighton, nadmorska perła Anglii, położone jest na południowym wybrzeżu, 75 km od Londynu, pomiędzy morzem a zielonymi wzgórzami i białymi klifami Sussex Downs. To uniwersyteckie miasto jest zarazem najsłynniejszym kurortem nadmorskim Anglii, z setkami restauracji, obfitością atrakcji kulturalnych, kin, teatrów i dyskotek. Symbolem Brighton jest światowej sławy orientalny Pawilon Królewski - letnia rezydencja rodziny królewskiej oraz Brighton Pier - molo, jedna z najpopularniejszych atrakcji turystycznych Anglii.

BLC - Brighton Language College powstała w 1996r. i jest jedną z wiodących szkół językowych w Brighton, posiada akredytację British Council. Szkoła zlokalizowana jest w samym centrum miasta, naprzeciwko Royal Pavilion, w odległości 2 minut od plaży. W szkole studenci mogą korzystać z sali komputerowej i bezpłatnego dostępu do sieci Wi-Fi. Zajęcia odbywają się na terenie szkoły, a także w budynku University of Brighton Arts Faculty i Pavilion Parade, które znajdują się w sąsiedztwie szkoły.


Program

Adult Course (od 17 lat)

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; nauka w grupach o mieszanych narodowościach; maksymalnie 16 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (native speakers), test kwalifikacyjny, certyfikat po ukończeniu kursu, teksty i materiały edukacyjne – w cenie kursu.

Bogaty program zajęć popołudniowych - zajęcia sportowe i rekreacyjne, wieczory filmowe, dyskoteki.

W cenie kursu jedna wycieczka całodniowa (np. Londyn, Arundel, Hampton Court) tygodniowo.

Świadczenia

Zakwaterowanie:u rodziny goszczącej (w odległości do 45 minut autobusem od szkoły), w pokojach 1-osobowych, jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 6 tygodni przed rozpoczęciem kursu).

Wyżywienie: całodzienne: śniadania, lunch i obiadokolacje (poniedziałek - piątek lunch serwowany w szkolnej stołówce). Prosimy uwzględnić specyfikę kuchni angielskiej.

Transport: przelot samolotem liniowym British Airways na trasie Warszawa – Londyn – Warszawa - zgodnie z rozkładem lotów (wylot z Warszawy – lotnisko Chopina):
Wylot z Warszawy o 11:45, przylot do Londynu o 13.30.
Wylot z Londynu o 13.50, przylot do Warszawy o 17.15.

Transfer busem z lotniska do Brighton i z powrotem .

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie pobytu.

Szkoła zapewnia bilety autobusowe na cały okres pobytu (z wyłączeniem dnia przyjazdu).

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie i wyżywienie, transport, opiekę rezydenta w trakcie pobytu, program, bilety autobusowe, ubezpieczenie.

CENA NIE OBEJMUJE: Dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu.


Informacje praktyczne

Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 150-250 GBP (przykładowe ceny: woda mineralna 0,60 GBP, kanapka 2,50 GBP). Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, adaptera sieciowego (angielskie kontakty) oraz ubrań na każdy rodzaj pogody. Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy, w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresow poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością w związku ze specyfiką zakwaterowania u rodzin goszczących. Biuro nie zapewnia opieki: w drodze do i ze szkoły oraz na i z zajęć pozalekcyjnych. Pobyt w rodzinie goszczącej wymaga dostosowania się do jej sposobu życia i przestrzegania panujących w niej zasad. Prosimy o zgłaszanie konsultantom sprzedaży (przy dokonywaniu rezerwacji) informacji dotyczących alergii lub wymaganej specjalnej diety, np. wegetariańskiej, bezglutenowej. Potwierdzenie diety możliwe jest wyłącznie po wcześniejszym uzgodnieniu ze szkołą językową i wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 150 zł za tydzień.

Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania osób niepełnoletnich z lotniska im. F. Chopina w Warszawie.

Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC     (skrót: BRIGHTON AF BLC PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Terminy i ceny Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC     (skrót: BRIGHTON AF BLC PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC