Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Anglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL (wiek 13-17)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
English is easy - w Hastings

Wiek uczestników 13-17 lat

Hastings - światowej sławy miejscowość nadmorska, położona w ciepłej, południowo-wschodniej części wybrzeża, ok. 95 km od Londynu. Miasteczko o bardzo bogatej historii- to tu w roku 1066 miała miejsce słynna bitwa pomiędzy Normanami i Anglosasami zmieniająca bieg angielskiej historii i kultury. Do dzisiaj nad miastem górują ruiny 900-letniego zamku - wspaniała pozostałość tamtych czasów. Dzisiejsze Hastings łączy historię z nowoczesnością. Zabudowa wschodniej części miasta utrzymana jest w klimacie typowym dla Średniowiecza, zachodnia część to nowoczesna miejscowość kąpieliskowa ze wspaniałą plażą.

Szkoła English for Less to typowa, lokalna angielska szkoła językowa, oferująca kursy językowe dla dzieci
i młodzieży. Zajęcia odbywają się w zlokalizowanym w centrum miasta budynku Brighton University.


Program

Junior Course (13 -17 lat)

Program: 15 lekcji (po 60 minut) języka angielskiego tygodniowo; maksymalnie 15 studentow w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania – od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (native speakers) z certyfikatami (CELTA); test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu. Szkoła zapewnia bardzo bogaty program zajęć popołudniowych, wieczornych i weekendowych – zajęcia sportowe i rekreacyjne, talent show, gry i zabawy.

W cenie kursu jedna wycieczka całodniowa (np. Londyn, Greenwich and Cambridge, Brighton, Oxford and Windsor) oraz jedna wycieczka półdniowa (np. Rye, Battle, Ashford, Eastbourne) tygodniowo.



Przykładowy plan zajęć pozalekcyjnych:

1 dzień – przyjazd do Hastings w godzinach porannych, zakwaterowanie, po południu spotkanie organizacyjne, zapoznanie z głownymi punktami orientacyjnymi miasta.

2 dzień – Orientation Tour - piesza wycieczka po mieście – zapoznanie z historią Hastings i głownymi atrakcjami – zwiedzanie molo, Starego Miasta i ruin zamku; wieczorem Crazy Golf.

3 dzień – gry i zabawy sportowe na plaży, wieczor filmowy.

4 dzień – połdniowa wycieczka do Eastbourne i Seven Sisters.

5 dzień – wyprawa do Jaskini Przemytników, wieczorem dyskoteka.

6 dzień – zwiedzanie Hastings – wizyta w Hastings Museum, wieczorem Water balloon fight.

7 dzień – wycieczka całodniowa do Londynu – zwiedzanie głownych atrakcji miasta.

Świadczenia

Zakwaterowanie: U rodziny goszczącej, w pokojach 2-4 osobowych. Rodziny goszczące mieszkają w Hastings i okolicznych miejscowościach skupionych wokoł niego i bardzo dobrze ze sobą skomunikowanych.

Wyżywienie: całodzienne: śniadania,pakowany lunch, obiadokolacje.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polaska TU S.A.: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie pobytu i opieka pilota tranzytowego w trakcie przejazdu autokarem.

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie i wyżywienie, transport, opiekę rezydenta w trakcie pobytu, opieka pilota tranzytowego w trakcie przejazdu autokarem, program, ubezpieczenie.

CENA NIE OBEJMUJE: Opłat za przejazdy lokalne.


Informacje praktyczne

Sugerowane kieszonkowe w wysokości 150-200 GBP (przykładowe ceny: bilet tygodniowy na autobus ok. 15 GBP, woda mineralna 1.20 GBP, kanapka 2.50 GBP). Zalecamy zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty), stroju kąpielowego oraz ubrań na każdy rodzaj pogody. Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy, w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresow poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością w związku ze specyfiką zakwaterowania u rodzin goszczących. Biuro nie zapewnia opieki: w drodze do i ze szkoły oraz na i z zajęć pozalekcyjnych. Pobyt w rodzinie goszczącej wymaga dostosowania się do jej sposobu życia i przestrzegania panujących w niej zasad. Prosimy o zgłaszanie konsultantom sprzedaży (przy dokonywaniu rezerwacji) informacji dotyczących alergii lub wymaganej specjalnej diety, np. wegetariańskiej, bezglutenowej. Potwierdzenie diety możliwe jest wyłącznie po wcześniejszym uzgodnieniu ze szkołą językową i wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 150 zł za tydzień.

Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Anglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL     (skrót: HASTINGS BUS JF EFL PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PAKH062929.06.2019 - 15.07.20195999 zł   5709 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj17 dni
PAKH071313.07.2019 - 29.07.20195999 zł   5709 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj17 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC