Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Ramingstein
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Austria - Lungau - obóz narciarski (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Ski Lungau
- Słońce i ośnieżone szczyty Alp Salzburskich - instagramowe widoki gwarantowane
- Ponad 150 km świetnie przygotowanych tras - 3 topowe stacje narciarskie na jednym karnecie
- Apr?s ski - lodowisko, basen z podgrzewaną wodą, tor saneczkowy oraz wieczorne zajęcia

Lungau - najbardziej słoneczna kotlina Austrii. Jednocześnie charakteryzuje się dobrym położeniem, gwarantującym sporo śniegu w Alpach i świetnie przygotowane trasy narciarskie. Ich długość to łącznie 152 km, o różnym stopniu trudności (86 km łatwe, 39 km średnie, 27 km trudne). Kurort tworzą trzy główne ośrodki narciarskie: Katschberg-Aineck, Grosseck-Speiereck i Fanningberg na wysokości od 1100 do 2400 m n.p.m., o długości zjazdów do 10 km. Podczas naszego obozu będziemy jeździć na nartach na wybranych przez kadrę stokach.

Program
Obóz narciarski (12-18 lat)
Narciarzy czeka w Alpach Salzburskich prawdziwe białe szaleństwo (4-5 godzin dziennie) pod opieką doświadczonych wychowawców z konsultacjami instruktora. Urozmaicone, dobrze przygotowane trasy zaspokoją potrzeby fanów dwóch desek. W ramach karnetu, możliwa jest również dodatkowa wieczorna jazda. . Wszystkie karnety wykorzystywane w regionie dostępne są online za pomocą aplikacji „Skiline”. Po podaniu numeru karnetu, można w każdej chwili mieć wgląd na przejechane kilometry. Swoje sportowe osiągnięcia można obserwować również dzięki darmowej aplikacji „iSki Tracker”.

Apres-ski
Poza frajdą na stokach uczestnicy będą mogli korzystać z lodowiska 200 m od ośrodka, pobliskiego basenu „BadeInsel” zarówno krytego i otwartego z podgrzewaną wodą (31 °C) i 80-metrową zjeżdżalnią z „czarną dziurą”(fakultatywnie) oraz atrakcji do zobaczenia w okolicy, jak promenady i gotycki zamek Finstergrün. Wieczorami zaś będzie realizowany urozmaicony program od praktycznych szkoleń „Dekalog narciarza i snowboardzisty” ze wskazówkami dotyczącymi sprzętu i doskonalenia techniki jazdy, po rozrywkę¬ turnieje gier planszowych, grupowe kalambury, dyskotekę czy wieczór filmowy. Nie będzie czasu na nudę!

PRZYKŁADOWY PROGRAM:
Dzień 1: Wyjazd z Polski.
Dzień 2: Wyjazd z Polski c.d. Dojazd do Ramingstein, zakwaterowanie. Spotkanie organizacyjne i szkoleniowe, dotyczące zasad panujących na stokach. Wieczorem gry integracyjne.
Dzień 3: Wyjazd do centrum narciarskiego. Pobyt na stoku rozpoczyna się rozgrzewką i zajęciami ruchowymi. Test sprawnościowy, podział na grupy pod względem poziomu zaawansowania. Doskonalenie techniki jazdy. Spacer po miejscowości Ramingstein. Dyskoteka.
Dzień 4: Trening narciarski. Popołudniu dla chętnych wizyta na lodowisku. Wieczorem turniej planszówek.
Dzień 5: Praktyczne zajęcia narciarskie. Popołudniu dla chętnych wyjazd na basen termalny. Seans filmowy.
Dzień 6: Pobyt na stokach, rozgrzewka i doskonalenie techniki jazdy. Możliwość zjazdu na torze saneczkowym – 3 km. Wieczorne karaoke i kalambury.
Dzień 7: Szkolenie narciarskie. Zawody sportowe. Wybór „Królów Alp”. Dla chętnych wieczorna jazda na oświetlonym stoku.
Dzień 8: Zajęcia narciarskie. Obiadokolacja w hotelu. Możliwość skorzystania z prysznica. Wyjazd w drogę powrotną.
Dzień 9: Przyjazd do Polski w godzinach porannych.
Program fakultatywny
Basen, ok. 5 EUR,
Tor saneczkowy ok. 5 EUR,
Wypożyczenie łyżew. ok. 5 EUR.
Zakwaterowanie
Górski pensjonat Gasthof Durigon w miejscowości Ramingstein. Pokoje 2,3,4 -osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu restauracja, sale spotkań, narciarnia i darmowe: Wi-Fi, bilard oraz piłkarzyki
Świadczenia
Zakwaterowanie: 6 noclegów.
Wyżywienie: śniadania w formie bufetu, serwowane obiadokolacje z bufetem sałatkowym. Możliwe dodatkowe wykupienie lunch pakietów na stok – 30 EUR/ 6 szt. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: obiadokolacja w dniu wyjazdu.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpiecznie: Signal Iduna.
Opieka wychowawcy/instruktora.
Realizacja programu. Opłata klimatyczna
Informacje praktyczne
Cena karnetu na 6 dni w terminie 22.01 - 30.01.2021r.: roczniki od 2005-2014 ok. 130 EUR oraz roczniki 2002 do 2004 ok. 180 EUR, w terminie 07.02 - 13.02.2021r.: roczniki 2005-2014 ok. 130 EUR oraz roczniki 2002-2004 lat ok. 195 EUR oraz zwrotna kaucja za karnet ok. 2-5 EUR. Wypożyczenie kompletu sprzętu narciarskiego: ok. 70 EUR/6 dni. Wstęp na lodowisko jest darmowy. Konieczne jest jednak wypożyczenie łyżew lub zabranie swoich. Ceny mogą ulec zmianie. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany ceny karnetów, biletów wstępu lub wypożyczenia sprzętu wprowadzone przez ośrodki narciarskie. Sugerowane kieszonkowe: ok. 100 EUR (nie dotyczy kosztu karnetu). W przypadku złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać ze sobą paszport/dowód osobisty, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, kask ochronny, który jest obowiązkowy poniżej 18 roku życia, stroje kąpielowe, krem z filtrem, termosiki lub kubki termiczne. Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, lunch pakietów, kosztu karnetu oraz kaucji zwrotnej za karnet. Ostatniego dnia pobytu po szaleństwie na stoku, będzie możliwość wzięcia prysznica w ośrodku.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, lunch pakietów, kosztu karnetu oraz kaucji zwrotnej za karnet.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Austria - Lungau - obóz narciarski   (skrót: LUNGAU NARCIARSKI PAX HB)
22.01 - 30.01.2021
 9 dni / OAOB0122
2309 zł   2109 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.02 - 13.02.2021
 9 dni / OAOB0205
2309 zł   2109 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2021 Zima 2021
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC