Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Austria - Wildschonau - Hotel Alpenland
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Niederau leży na 828 m n.p.m. w dolinie Wildschönau (Alpy Kitzbühel) u stóp Lanerköpfl 1600 m n.p.m. Bank, pizzeria, restauracje, bary, dyskoteka, market, sklep z pamiątkami, sportowy.

Nowy region SKI JUWEL (powstał z połączenia dolin Wildschönau i Alpbachtal) oferuje 145 kilometrów tras (18 km czarnych, 32 km czerwonych i 77 km niebieskich) oraz 17 km wyznaczonych, ale nie ratrakowanych tras. Obszar obsługuje 47 wyciągów, ilość i stopień trudności tras zjazdowych pozwala zaspokoić najbardziej wybredne gusta. Ponadto z Niederau jest 7,5 km do Skiwelt.at (279 km tras); 21 km do Kitzbuehel-Alpen.com (168 km tras). Jeden karnet na 10 ski-kompleksów AllStarCard.at.

Mapa obszarów narciarskich: http://skimap.kitzalps.com


Zakwaterowanie

Hotel Alpenland*** (adres Niederau 177, 6314 Wildschönau) przy stoku, 20 m – orczyk, 100 m
- gondola na Markbachjoch, 150 m - przystanek skibusa. Do dyspozycji gości 30 pokoi, kawiarnia, samoobsługowy bar, sala spotkań, winda, stanowiska z Internetem, Wi-fi, ogrzewana narciarnia, parking, polskojęzyczny personel. Pokoje 2-osobowe z łożem małżeńskim z opcją 2 dostawek, prysznic/wanna. WC, sejf, TV, radio, telefon, balkon. Doba hotelowa od 14:00, wykwaterowanie do 10:00


Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów. Wyżywienie: dwa posiłki dziennie, śniadania w formie bufetu i ciepłe obiadokolacje w restauracji hotelowej. Pierwsze świadczenie: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatnie świadczenie: śniadanie w dniu wyjazdu. Transport: dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna - SKI.


Informacje praktyczne

Cena obejmuje: opłatę klimatyczną, korzystanie z hotelowej sauny, łaźni tureckiej oraz siłowni, a także ze strefy wellness w hotel Simmerlwirt (ogrzewany basen zewnętrzny – czynny codziennie od 16 do 19).

Cena nie obejmuje: karnetów narciarskich, sprzętu narciarskiego, napojów do obiadokolacji, opłaty klimatycznej - 2,5 EUR/dzień (płatność w recepcji).

Zalecamy zabranie kasków ochronnych. Konieczny paszport lub dowód osobisty. Wypożyczenie kompletu sprzętu narciarskiego lub snowboardowego ok. 10 – 20 EUR/dzień. Należy pobrać w recepcji kartę na darmowe przejazdy skibusami. Depozyt za karnet magnetyczny 2 EUR.

Ceny karnetów (6 dni) :
Dorośli: 238 EUR;
Młodzież - roczniki 2000-2002: 191 EUR;
Dzieci i młodzież - roczniki 2003-2012: 119 EUR
Hotel oferuje rabaty przy zakupie karnetu - informacja w recepcji.

Zniżki dla dzieci obowiązują przy 2 osobach pełnopłatnych w pokoju.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Austria - Wildschonau - Hotel Alpenland     (skrót: WILDSCHONAU ALPENLAND DBL HB)
Nr grupy Data Cena 
ŁAWW121515.12.2018 - 22.12.2018Impreza w trakcie realizacji 8 dni
ŁAWW122222.12.2018 - 29.12.20182109 złRezerwuj8 dni
ŁAWW122929.12.2018 - 05.01.20192959 złRezerwuj8 dni
ŁAWW010505.01.2019 - 12.01.20191809 złRezerwuj8 dni
ŁAWW011212.01.2019 - 19.01.20192109 złRezerwuj8 dni
ŁAWW011919.01.2019 - 26.01.20192109 złRezerwuj8 dni
ŁAWW012626.01.2019 - 02.02.20192309 złRezerwuj8 dni
ŁAWW020202.02.2019 - 09.02.20192309 złRezerwuj8 dni
ŁAWW020909.02.2019 - 16.02.20192309 złRezerwuj8 dni
ŁAWW021616.02.2019 - 23.02.20192309 złRezerwuj8 dni
ŁAWW022323.02.2019 - 02.03.20192109 złRezerwuj8 dni
ŁAWW030202.03.2019 - 09.03.20192109 złRezerwuj8 dni
ŁAWW030909.03.2019 - 16.03.20191909 złRezerwuj8 dni
ŁAWW031616.03.2019 - 23.03.20191909 złRezerwuj8 dni
ŁAWW032323.03.2019 - 30.03.20191809 złRezerwuj8 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC