Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Bałtów
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Bałtów - kolonie teatralne z aktorem Teatru Syrena (wiek 9-14)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Pasje w parku atrakcji
Bałtowski Kompleks Turystyczny to nie tylko park rozrywki i tematyczny, przeznaczony dla dzieci w różnym wieku i nie tylko dzieci. Rozległy teren, zielone otoczenie doliny Kamiennej doskonale inspiruje do twórczego i aktywnego wypoczynku. Uczestnicy kolonii będą mogli do woli korzystać z większości atrakcji parku rozrywki. Będzie czas na kąpiele i plażowanie, gry i zajęcia sportowe, park linowy. Wszyscy zapoznają się z JuraParkiem z naturalnej wielkości modelami dinozaurów, Zwierzyńcem Górnym, gdzie z pokładu schoolbusa zobaczą dzikie zwierzęta, Polską w miniaturze z modelami zamków z całego kraju. Całości dopełnią dyskoteki, ognisko, wyjazd na baseny, gry planszowe i wieczory filmowe. Młodsze dzieci zapraszamy na programy kolonii Klub Urwisa.
Strona Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego: https://juraparkbaltow.pl/

Program
Kolonie teatralne z aktorem "Syreny" 9-13 lat

W Bałtowie, pod okiem profesjonalnych aktorów, pracowników warszawskiego Teatru Syrena, będziecie rozwijać swoje umiejętności aktorskie, choćby to były Wasze pierwsze kroki i zdobywać doświadczenia. Poprzez zabawę z zadaniami aktorskimi i dzięki pracy w zespole obudzimy Twoją wyobraźnię i kreatywność. Odkrywać będziemy świat emocji, nauczymy się wyrażać je bez użycia słów, ćwiczyć elementy pantomimy. Będziemy improwizować, przekonacie się, ile pomysłów może dostarczyć praca w zespole. Będą zajęcia z emisji głosu i zabawa słowem. Wszystkie te ćwiczenia powiążemy z przygotowaniem finałowego przedstawienia, do którego będziemy się przygotowywać przez wiele prób, aby całość zaskoczyła naszych widzów. Warsztaty zakończy przygotowane przez Was pod kierunkiem aktora Syreny przedstawienie. Warsztaty dostępne w turnusie 10.07-20.07. Starszą młodzież powyżej 14 rou życia zapraszamy do Kazimierza Dolnego.
Program fakultatywny
Wycieczka do Sandomierza - gdzie zobaczymy średniowieczną Bramę Opatowską, rynek z ratuszem, przejdziemy podziemną trasą turystyczną. A w Zbrojowni Chorągwi Ziemi Sandomierskiej zobaczycie, dotkniecie, a nawet przymierzycie średniowieczny rynsztunek. Cena 80 PLN Rollercoaster - dodatkowy przejazd. Cena ok. 20 PLN. Gry zręcznościowe, automaty w parku rozrywki - cena od 2 PLN za grę.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów w pokojach 4-5 -osobowych w starannie wykończonych domkach ”Wiąz” i „Oczeret”; łazienki wspólne w każdym pawilonie, po 2 na sześć pokoi.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji na terenie JuraParku (ok. 50m od domków). Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek –
śniadanie w dniu wyjazdu i prowiant na drogę powrotną.

Transport autokarem turystycznym, na niektórych trasach możliwy dojazd minibusem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy oraz kosztów imprez fakultatywnych.
Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.
Planowany przyjazd do ośrodka w godzinach 15:30 – 17:00.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy oraz kosztów imprez fakultatywnych.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bałtów - kolonie teatralne z aktorem Teatru Syrena   (skrót: BALTOW TEATRALNY PAX FB)
10.07 - 20.07.2020
 11 dni / PPJB0710
2199 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC