Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wczasy Tresna
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Beskidy - Centrum Wypoczynku ODYS Tresna koło Żywca - Bezpieczny wypoczynek
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Tresna - malowniczo położona miejscowość turystyczna w województwie śląskim, niedaleko Żywca, u stóp Beskidu Małego, w dolinie rzeki Soły, nad Jeziorem Żywieckim. Znajduje się tutaj wiele atrakcji dla miłośników sportów wodnych oraz wędrówek górskich. Na rozległym Jeziorze Żywieckim można uprawiać żeglarstwo, windsurfing, kajakarstwo i wędkarstwo. Kursuje także statek wycieczkowy. Wzdłuż jeziora biegnie ścieżka idealna na spacery. Popularnym miejscem i turystycznym symbolem Tresnej jest zapora, skąd roztacza się wspaniały widok z jednej strony na Jezioro Żywieckie, a z drugiej na rzekę Sołę i w oddali widoczną Górę Żar.

Program
Centrum Wypoczynku Odys położone jest bezpośrednio nad brzegiem Jeziora Żywieckiego około 7 km od Żywca. Obiekt oferuje 150 miejsc noclegowych w czterdziestu przytulnie urządzonych, całorocznych domkach szeregowych z centralnym ogrzewaniem i łazienkami. Na terenie ośrodka znajduje się pełnowymiarowa hala sportowa oraz bogata infrastruktura sportowa i rekreacyjna pozwalająca na aktywny wypoczynek.

https://www.hotelodys.pl/
Program fakultatywny
Dodatkowo płatne:

pełnowymiarowa hala sportowa – kort tenisowy
boiska do różnych dyscyplin
wypożyczalnia kajaków
możliwość zamówienia żaglówki
szkoła windsurfingu – lekcje indywidualne, grupowe lub wypożyczenie sprzętu
ścianka wspinaczkowa
park linowy
skimboarding
zorbing
soft paintball zabawa dla całej rodziny i paintball
gry terenowe i scenariuszowe dla całej rodziny
wycieczka w góry z przewodnikiem
rejs statkiem po jeziorze
pakiet animacyjny dla dzieci – 50 zł od osoby za dzień
Zakwaterowanie
W domkach w zabudowie szeregowej, każdy domek z oddzielnym wejściem (spełniającym wymogi bezpiecznej odległości pomiędzy gośćmi) oraz z wyjściem na teren zielony, bezpłatne WIFI, wyposażenie dla dzieci - łóżeczka, wanienki, nocniczki. Cały obiekt ogrodzony i monitorowany z prywatnym bezpłatnym parkingiem. Zwierzęta (psy/koty) są akceptowane za dodatkową odpłatnością – 15 zł za dobę.

Domki typu apartamentowego:
parter: pokój dzienny z rozkładaną kanapą narożną (na której mogą spać 2 osoby), TV i małym aneksem kuchennym (czajnik, zlewozmywak, lodówka), łazienka (prysznic, umywalka WC), piętro: pokój 2 osobowy z możliwością dostawki, balkon.

W cenie pobytu:
WiFi, leżaki dla gości, koce do plażowania, plac zabaw i plac z zestawem drążków do ćwiczeń, tenis stołowy, boisko do siatkówki plażowej, sprzęt sportowy, badminton, zestawy do gry w bule, ringo, piłki, itd… keja i dostęp do jeziora, miejsca do plażowania, unihockey na trawie, kawiarnia z miejscem do tańca, biblioteczka z możliwością czytania przy kominku.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
6 noclegów (w cenie 1.920 zł za domek)
Wyżywienie:
2 posiłki dziennie: (6 śniadań + 6 obiadów - obligatoryjnie - w cenie 420 zł od osoby) z możliwością dokupienia kolacji z jednodniowym wyprzedzeniem w cenie - 25 zł od osoby za 1 kolację. Specjalne kids menu – dla dzieci do lat 6 (wymaga zaznaczenia przy rezerwacji). Możliwość menu wegetariańskiego (wymaga zaznaczenia przy rezerwacji). Możliwość zamówienia w recepcji Room Service wszystkich bądź wybranych posiłków w cenie 9 zł od osoby za dzień. Jeden wieczór zamiast obiadu - romantyczna kolacja we włoskim stylu przy muzyce Bella Italia dla dorosłych. Welcome drink w dniu przyjazdu w kawiarni. Dla dzieci - seans filmowy na świeżym powietrzu.
Transport:
Dojazd własny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Informacje praktyczne
Uwagi:
Zakwaterowanie w dniu przyjazdu od godz. 16:00
Wykwaterowanie w dniu wyjazdu do godz. 10:00
Recepcja czynna od godz. 07:00 – 22:00.
Opłata klimatyczna płatna na miejscu w recepcji - 2 zł od osoby za dzień

Bezpieczeństwo pobytu:

Domki przed przybyciem gości dezynfekowane, pościel, prześcieradła i ręczniki maglowane w temperaturze 80C.
Wejście do każdego domku oddzielne, a przy każdym domku zielony trawnik z możliwością odpoczynku, pracy
Prywatny grill przed domkiem
Liczne miejsca i polany z miejscami na ogniska, wiaty, gdzie można piec kiełbaski i grzać się w wieczornym żarze ognia;
Możliwość zamówienia w recepcji Room Service wszystkich bądź wybranych posiłków z dopłatą 9 zł od osoby za dzień
Kuchnia dezynfekowana i pracuje w pełnych reżimach higieny.
Personel gastronomii pracujący w maskach ochronnych i rękawiczkach.
Wszyscy goście przyjeżdżający do ośrodka poddawani są samodzielnemu badaniu temperatury;
Wszyscy goście podpisują oświadczenie o swoim stanie zdrowia, braku objawów chorobowych i zobowiązanie do codziennego badania temperatury i objawów oraz informowania personelu obiektu w przypadku zaobserwowania jakichkolwiek niepokojących objawów.

Atrakcje w okolicy:
Wejście do lasu bogatego w jagody, maliny i grzyby oraz na szlaki turystyczne – bezpośrednio przy ośrodku
Szlak turystyczny Czupel, Magurka z wejściem na szlak naprzeciwko ośrodka
Góra Żar z kolejką torowo - linową – ok. 7 km
Rejsy statkiem turystycznym po jeziorze
Zjeżdżalnia pontonowa oraz park linowy Trollandia Góra Żar – ok. 7 km
Żywiec,– ok. 10 km
Zamek Habsburgów z parkiem i mini zoo, Muzeum Browaru Żywiec, w centrum miasta mały browar rzemieślniczy KRAJCAR (można zamówić degustację piw);
Jazda konna – w pobliżu można się umówić na lekcje jazdy konnej
Aqua park w Leśnej z strefą dla dzieci, dla dorosłych strefa wellness (sauny, grota solna, masaże) – ok. 15 km
Energylandia Zator – największy park rozrywki dla rodzin w Polsce – ok. 40 km
Park Miniatur Inwałd – ok. 30 km
Park Dinozator- park ruchomych dinozaurów, park mitologii, kraina bajek – ok. 40 km
Leśny park niespodzianek Ustroń – ok. 35 km
Bielsko Biała- Studio filmów rysunkowych SFR – ok. 15 km
Park trampolin Ninja Park Bielsko Biała – ok. 15 km
Szczyrk- Skrzyczne kolej linowa - ok. 15 km
Wisła ze skocznią i muzeum Małysza – ok. 35 km
Wisła Pałac prezydencki – ok. 35 km
Ustroń - Wjazd na Czantorię kolejka gondolowa – ok. 40 km
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- istnieje możliwość wykupienia porcji dla dziecka do 10 lat w cenie 250 zł
- pobyt psa/kota dodatkowo płatny w recepcji - konieczna wcześniejsza informacja - 15 zł za dobę
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 2 zł/dzień od osoby – płatne bezpośrednio w recepcji,
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Beskidy - Centrum Wypoczynku ODYS Tresna koło Żywca - Bezpieczny wypoczynek   (skrót: TRESNA CW ODYS DOMEK TYPU APARTAMENTOWEGO APT HB)
11.07 - 17.07.2020
 7 dni / KPWT0711
2760 zł   Dzwoń  
18.07 - 24.07.2020
 7 dni / KPWT0718
Sprzedaż zakończona
25.07 - 31.07.2020
 7 dni / KPWT0725
Sprzedaż zakończona
01.08 - 07.08.2020
 7 dni / KPWT0801
Sprzedaż zakończona
08.08 - 14.08.2020
 7 dni / KPWT0808
Sprzedaż zakończona
15.08 - 21.08.2020
 7 dni / KPWT0815
Sprzedaż zakończona
22.08 - 28.08.2020
 7 dni / KPWT0822
Sprzedaż zakończona
29.08 - 04.09.2020
 7 dni / KPWT0829
2760 zł Rezerwuj
05.09 - 11.09.2020
 7 dni / KPWT0905
2760 zł Rezerwuj
12.09 - 18.09.2020
 7 dni / KPWT0912
2760 zł Rezerwuj
19.09 - 25.09.2020
 7 dni / KPWT0919
2760 zł Rezerwuj
26.09 - 02.10.2020
 7 dni / KPWT0926
2760 zł Rezerwuj
03.10 - 09.10.2020
 7 dni / KPWT1003
2760 zł Rezerwuj
10.10 - 16.10.2020
 7 dni / KPWT1010
2760 zł Rezerwuj
17.10 - 23.10.2020
 7 dni / KPWT1017
2760 zł Rezerwuj
24.10 - 30.10.2020
 7 dni / KPWT1024
2760 zł Rezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC