Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Białka Tatrzańska
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Białka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery Tag (wiek 10-19)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Białka Tatrzańska okrzyknięta najlepszym kurortem zimowym w Polsce! Na narciarzy i snowboardzistów czekają prężnie działające wyciągi i świetnie przygotowane trasy zjazdowe. Kto postawi na relaks nie zawiedzie się naszą nietuzinkową ofertą rekreacyjną w otoczeniu malowniczych krajobrazów tego wyjątkowego miejsca.

Program
Obóz Białka Tatarzańska Paintball i Archery Tag - wiek 10-18 lat

Program obozu:

Dzień 1 : Przyjazd do ośrodka, obiadokolacja i zakwaterowanie. Przywitanie, regulaminy oraz zajęcia integracyjne na sali obiektu.

Dzień 2: Po śniadaniu: zajęcia w strefie Paintball – bezpieczne bitwy takie jak Zdobądź Flagę, Ochrona Prezydenta, Przejmowanie Zagajnika, Death Match czy Napoleonka. Do waszej dyspozycji będzie aż 1250 kul ( 5 dni x 250 zł), pełen osprzęt i umundurowanie. Po obiedzie: zajęcia w strefie Archery Tag - czyli tzw. bitwy łuczników, to sport z pogranicza paintball’a i łucznictwa. Nowa koncepcja drużynowej zabawy z wykorzystaniem bezpiecznych strzał, która dzięki taktycznemu myśleniu i kreatywnemu podejściu daje ogromną dawkę adrenaliny i zabawy. Po kolacji: roztańczone i rozśpiewane karaoke.

Dzień 3: Po śniadaniu: zajęcia w strefie Paintball – gry oraz nauka rozpalania ognia i pieczenia pysznego kociołka. Po obiedzie: zajęcia w strefie Archery Tag– rozgrywka turniejowa + zawody strzeleckie z wiatrówki do tarczy. Po kolacji: „Planszówkowy zawrót głowy"- Jenga, Uno, Dobble, Twister, DiXit, Nie do Pary i inne.

Dzień 4: Po śniadaniu: zajęcia w strefie Paintball gry oraz nauka budowy schronienia i tworzenia zasłon obronnych. Po obiedzie: wyjazd do Zakopanego – Krupówki, kupowanie pamiątek. Po kolacji: wieczór filmowy.

Dzień 5: Po śniadaniu: zajęcia w strefie Paintball – gry, pieczenie kociołka, dalsze szlifowanie umiejętności przetrwania. Po obiedzie: pierwsza pomoc medyczna oraz film o tematyce survivalowej. Po kolacji: dyskoteka tematyczna.

Dzień 6: Po śniadaniu: zajęcia w strefie Paintball – gry, pieczenie kociołka, dalsze szlifowanie umiejętności przetrwania. Po obiedzie: „Pana Jajko” - gra terenowa w której grupy muszą się wykazać sprytem, pomysłowością i znajomością fizyki. Po kolacji: konkurs „Mam Talent”.

Dzień 7:Wyprawa na Cisową Skałę - zimowy trekking zwieńczony sesją zdjęciową na szczycie skąd rozciąga się niesamowity widok na Gorce oraz Tatry. Po obiedzie: Terma Białka – 2,5 godzinny pobyt w strefie zabawy, w której znajdują się 2 baseny wewnętrzne i jeden zewnętrzny z wodą termalną o temperaturze do 37°C, całoroczne zjeżdżalnie, jacuzzi, karuzele wodne, armatki i kaskady, basen ze sztuczną falą oraz wodospad. Kolacja połączona z pożegnalnym ogniskiem, pieczeniem kiełbasek, podsumowanie obozu, wręczenie nagród i upominków dla każdego.

Dzień 8: Śniadanie, pobranie prowiantu na drogę, pożegnalna sesja zdjęciowa i powrót do domu.
Program fakultatywny

Archery Tag - strzelanie z łuku. Gra w terenie z wykorzystaniem bezpiecznych strzał – 40 PLN/os.
Bitwa paintballowa – 45 PLN/os. Cena zawiera: osprzęt, umundurowanie oraz 150 kul.
Fotorelacja na płycie CD – 40 PLN/os.
Popołudniowe szusowanie na stoku dla osób jeżdżących – ok. 85 PLN/os. Cena zawiera: opiekę instruktorów, transport, skipass. Cena nie zawiera: kosztu wypożyczenia sprzętu narciarskiego/snowboardowego.
Zakwaterowanie
7 noclegów w dwóch ośrodkach wypoczynkowych. Ośrodek Wypoczynkowy „Groń” położony w miejscowości Groń. Noclegi w dwupiętrowych całorocznych domkach, w pokojach 3-,4-,5- i 6-osobowych z łazienkami oraz TV. Teren ośrodka monitorowany kilkunastoma kamerami sieci telewizyjnej. Na terenie ośrodka: kawiarenka, pizzeria, bilard (płatny), stół do tenisa stołowego, stół do piłkarzyków oraz sala szkoleniowa przeznaczona na spotkania integracyjne i dyskoteki. DW „A.W. Dziadkowiec” - góralski dom wczasowy położony w centrum Białki Tatrzańskiej. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-, 6- osobowe z łazienkami i TV. Na terenie obiektu: sala do gry w tenisa stołowego, bilard, piłkarzyki oraz dart.

O dokładnym podziale zakwaterowania Rodzice będą informowani tydzień przed rozpoczęciem obozu.

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.
Świadczenia
Wyżywienie całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w restauracji ośrodka. Pierwszy posiłek - kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek - śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Transport Autokar turystyczny.

Ubezpieczenie Signal Iduna S.A. – SKI.

Opieka wychowawcy - instruktora.

Realizacja programu.
Informacje praktyczne
W przypadku złych warunków pogodowych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Cena nie zawiera dopłat za transport z miast wyznaczonych w rozkładzie jazdy.

Możliwość wykupienia diety specjalnej (wegetariańska,wegańska,bezglutenowa,bezmleczna) - 100 PLN pobyt/os.

Wypożyczenie sprzętu (dotyczy osób, które wezmą udział w popołudniowym szusowaniu z programu fakultatywnego/ opłata uiszczana jest na miejscu):

Wypożyczenie sprzętu:

Narty+ buty+ kije – ok. 30 PLN dzień/os.

Deska + buty - ok. 35 PLN dzień/os.

Gogle lub kask – ok. 10 PLN dzień/os.

Osoby, które wykupią fotorelację na płycie CD otrzymają ją drogą listowną do miesiąca od zakończenia obozu.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Białka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery Tag   (skrót: BIALKA TATRZANSKA PAINTBALL I ARCHERY TAG PAX FB)
16.01 - 23.01.2021
 8 dni / APBT0116
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
23.01 - 30.01.2021
 8 dni / APBT0123
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
30.01 - 06.02.2021
 8 dni / APBT0130
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.02 - 13.02.2021
 8 dni / APBT0206
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.02 - 20.02.2021
 8 dni / APBT0213
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.02 - 27.02.2021
 8 dni / APBT0220
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2021 Zima 2021
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC