Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną (wiek 7-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
UWAGA!!! SKI PASS W CENIE OBOZU!!!

Bieszczady - tylko tam można znaleźć spokój od miejskiego gwaru, krystalicznie czyste powietrze i dziką przyrodę. Wędrując przez drzemiące pod śniegiem lasy oraz oblodzone połoniny możemy poczuć się jakbyśmy przebywali w bajkowej krainie lodu.


Program

Obóz snowboardowy 7-12, 13-18 lat

Program obozu

Dzień 1: Przyjazd do Lesko SKI, obiadokolacja, zakwaterowanie. Spotkanie organizacyjne i wieczór integracyjny.

Dzień 2: Po śniadaniu sprawdzenie umiejętności narciarskich/snowboardowych, podział na grupy zaawansowania, szkolenie na stoku. Po obiedzie dekalog narciarski i snowboardowy oraz nauka smarowania, ostrzenia oraz konserwacji sprzętu . Po kolacji gra towarzyska z podziałem na drużyny. Zadaniem każdej ekipy będzie wyjaśnienie pozostałym graczom znaczenia słów za pomocą synonimów, antonimów i podpowiedzi. Pokazywanie zawodów lub zwierząt, wyszukiwanie rymów, opisywanie znanych osobistości lub znalezienie jak największej liczby wyrazów zaczynających się na tą samą literę.

Dzień 3: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie podział na dwie „Bieszczadzkie Drużyny Survivalowe” które 200 m od ośrodka zbudują leśne szałasy, rozpalą ogień i przygotują potrawy dla swoich kolegów. Po kolacji dyskoteka tematyczna.

Dzień 4: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie Zorbing - Bumper Ball czyli nowa, szalona forma gry w pikę. Uczestnicy wchodzą do dmuchanych kul które gwarantują dużo śmiechu oraz solidną dawkę adrenaliny. Po kolacji wieczorne szusowanie oraz film instruktarzowy i dla chętnych wieczór pizzy.

Dzień 5: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie zimowa olimpiada . Po kolacji wieczorne szusowanie oraz zimowe kino- 100% relaksu

Dzień 6: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie przejażdżka skuterem śnieżnym oraz wyścigi rzędów na wesoło. Po kolacji roztańczone i rozśpiewane karaoke.

Dzień 7: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie zwiedzanie zapory na Jeziorze Solińskim oraz relaks na basenie Aquarius w Lesku. Po kolacji ognisko pożegnalne, podsumowanie obozu i wręczenie nagród.

Dzień 8: Po śniadaniu, pobranie prowiantu na drogę i powrót do domu.

Program fakultatywny


Archery Tag - czyli strzelanie z łuku. Gra w terenie z wykorzystaniem bezpiecznych strzał. Zabawa, która podbija świat. – 35 PLN/os.
Wizyta w parku linowym- 40 PLN /os.
Wyprawa samochodami terenowymi 4x4 po bieszczadzkich lasach – 55 PLN/os. (samochody prowadzą przeszkoleni kierowcy)
Bitwa paintballowa- 45 PLN /os. (cena zawiera: sprzęt, umundurowanie oraz 150 kul)
Fotorelacja na płycie CD – 40 PLN/os.



Zakwaterowanie

7 noclegów w ośrodkach : Lesko SKI – Pensjonat lub ,, u Kazika" - pokoje 2-,3- i 4-osobowe z łazienkami.

Do dyspozycji: świetlica, kawiarnia z zapleczem gastronomicznym, stół do ping-ponga, piłkarzyki, WiFi



Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.


Świadczenia

3 posiłki dziennie + podwieczorek w restauracji ośrodka Lesko SKI – Pensjonat. Pierwszy posiłek- kolacja w dniu przyjazdu, ostatni- śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną.

Transport- Autokar turystyczny.

Ubezpieczenie Signal Iduna S.A.

Opieka wychowawcy-instruktora.

Realizacja programu.


Informacje praktyczne

W przypadku złych warunków pogodowych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Cena nie zawiera dopłat za transport z miast wyznaczonych w rozkładzie jazdy oraz wypożyczenia sprzętu narciarskiego/snowboardowego.

Możliwość wykupienia diety wegetariańskiej - 100 PLN/ pobyt/ os.

SKIpass jest wliczony w cenę obozu!

Wypożyczenie sprzętu:

Narty+ buty + kije - ok. 150 PLN/ pobyt /os.

Snowboard + buty - ok. 150 PLN/ pobyt / os.

Gogle lub kask -ok. 60 PLN/ pobyt / os .

Osoby, które wykupiły fotorelację na płycie CD otrzymają ją drogą listowną po zakończeniu obozu.




» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną     (skrót: LESKO SNOWBOARDOWY Z BIESZCZADZKA ADRENALINA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
APBW011212.01.2019 - 19.01.20191199 zł Plan podróżyRezerwuj8 dni
APBW012626.01.2019 - 02.02.20191199 zł Plan podróżyRezerwuj8 dni
APBW020909.02.2019 - 16.02.20191199 zł Plan podróżyRezerwuj8 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC