Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Borne Sulinowo
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Borne Sulinowo - obóz ASG Zielony Garnizon (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Borne Sulinowo oraz przyległy poligon, który rozciąga się aż do "miasta widma" Kłomina, zawsze owiane było tajemnicą. Choć wojska radzieckie oficjalnie nie posiadały w Polsce rakiet strategicznych z głowicami atomowymi, to w pobliżu poligonu pozostały po nich potężne silosy rakietowe, w których najprawdopodobniej było to "nieistniejące" uzbrojenie. To i wiele innych faktów powoduje, że atmosfera tajemniczości towarzyszącą miastu nie przemija i co jakiś czas wraca z nową siłą. Kompleks ośrodków, w których będziecie zakwaterowani, położony jest w lesie, niedaleko jeziora Pile. W okolicy znajdują się boiska ze sztuczną nawierzchnią do koszykówki i piłki nożnej, boisko do siatkówki plażowej oraz hala sportowa, a także mały kryty basen. Po intensywnym szkoleniu nie zabraknie czasu na plażowanie nad czystym jeziorem. Dla wszystkich obozów zorganizowane zostaną: nocne podchody, zawody w terenie, na stadionie lub w hali sportowej, zwiedzie bunkrów Wału Pomorskiego, przejażdżka wojskowymi środkami transportu po poligonie, ćwiczenia elementów musztry, zajęcia strzeleckie oraz marsz z elementami survivalu. Dzień zakończymy wieczorkiem przy muzyce bądź ogniskiem.

Program
Obóz ASG - Zielony Garnizon (12-18 lat)
Na obozie odbędziesz szkolenie w zakresie: musztry, survivalu (przetrwanie w lesie), orientacji w terenie, poznasz budowę i podstawy serwisu repliki. Podczas zajęć z byłymi i aktywnymi wojskowymi realizowane będą: zielona taktyka (walki w terenie leśnym i pustynnym), formacje patrolowe, sposoby patrolowania terenu, „zakładanie” zasadzek, pokonywanie przeszkód terenowych w formacjach, elementy czarnej taktyki, GPS i łączność. Zgłębisz zagadnienia pirotechniczne i odbędziesz szkolenie snajperskie. Wszystkie elementy realizowane będą podczas wielu scenariuszowych strzelanek. Nie zabraknie również eskapad pojazdami militarnymi. Uczestnicy obozu ASG powinni zabrać własne repliki, środki ochrony oczu, strój, menażkę, niezbędnik, regulamin i oświadczenie podpisane przez opiekunów (dostępne na almatur.pl). Organizator zapewni: amunicje, środki pirotechniczne, do kamuflażu i do konserwacji replik. Na miejscu (za opłatą) dostępny jest podstawowy serwis ASG. Wypożyczenie repliki ASG (AK47, M16, M15, M4, snajperka) na czas trwania obozu ok. 120-200 PLN. Ze względów bezpieczeństwa do zajęć ASG dopuszczane są repliki o prędkości wylotowej do 110 m/s (360 fps). Ograniczenie nie dotyczy karabinów snajperskich strzelających ogniem pojedynczym. W replikach o wyższej wartości prędkości wylotowej można na miejscu dokonać odpowiednich przeróbek w celu dostosowania do wymagań (dodatkowa opłata ok. 50 PLN).

Zakwaterowanie w namiotach wojskowych typu NS z łóżkami polowymi (w namiocie podłoga z PCV). Prysznice i WC w znajdującym się obok pawilonie sanitarnym. Dla bezpiecznego złożenia cennych rzeczy osobistych, uczestnikom udostępnione zostanie zamykane pomieszczenie. Na obóz należy zabrać śpiwór.
Program fakultatywny
Narty wodne ok. 50 PLN/15 minut.
Paintball ok. 50 PLN.
Jazda na quadach po poligonie ok. 100 PLN/godz. Wymagana zgoda rodziców wyrażona na piśmie.
Pakiet wodniacki: Padleboard – SUP, Jet Ski – skuter wodny (15 min), narty wodne (15 min), rejs motorówką, dmuchańce wodne (np. banan wodny, opona) Koszt pakietu: 150 PLN
Zakwaterowanie
Zakwaterowane w namiotach wojskowych typu NS z łóżkami polowymi (w namiocie podłoga z PCV). Prysznice i WC w znajdującym się obok pawilonie sanitarnym. Dla bezpiecznego złożenia cennych rzeczy osobistych uczestnikom udostępnione zostanie zamykane pomieszczenie. Uczestnicy obozu muszą zabrac ze sobą śpiwór.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów w namiotach wojskowych typu NS z łóżkami polowymi. Prysznice i WC znajdują się obok, w pawilonie sanitarnym.


Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki) w sali restauracyjnej ośrodka. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Podczas zajęć poza miastem, ciepły catering. Nie dotyczy dnia survivalowego, gdzie posiłek przygotowują uczestnicy w warunkach polowych.

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.

Opieka pedagogiczna i sportowa. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Konieczne są: nieprzemakalna kurtka i ciepły sweter (lub polar), strój kąpielowy, co najmniej dwie pary butów sportowych (w tym tzw. „halówki”), latarka z zapasem baterii, scyzoryk, nakrycie głowy, okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem, środek na kleszcze i komary, uczestnicy Zielonego Garnizonu - śpiwór. Niezbędnym będzie strój mogący ulec zniszczeniu i z którym chętnie rozstaniecie się po zakończeniu obozu. Należy również zabrać poprawnie wypełnioną kartę obozową, numer PESEL. Programy obozów będą realizowane w całości, a kolejność zajęć ustali kadra w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa i pod nadzorem wykwalifikowanych instruktorów.
Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 16:30-17:30. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 07:30-08:30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Borne Sulinowo - obóz ASG Zielony Garnizon     (skrót: BORNE SULINOWO ASG ZIELONY GARNIZON PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPOB062424.06.2019 - 04.07.20191499 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB070505.07.2019 - 15.07.20191499 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB071616.07.2019 - 26.07.20191499 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB072727.07.2019 - 06.08.20191499 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB080707.08.2019 - 17.08.20191499 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB081818.08.2019 - 28.08.20191499 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC