Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Brenna - adventure camp (wiek 10-16)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Tych, którzy lubią zimowe wyzwania i jazdę na nartach zapraszamy do Brennej, do Ośrodka Kolonijno - Wypoczynkowego "Hucuł", gdzie czekają na Ciebie obozy pełne dobrej zabawy. Na obozie przygodowym "Adventure Camp" nauczysz się jeździć na nartach, dosiądziesz konia, poznasz zasady samoobrony i zagrasz w paintball. Tu czeka na Ciebie świetna zabawa w gronie rówieśników.


Program

Obóz przygodowy “Adventure Camp” (10-16 lat)

Podczas tego obozu przeżyjesz prawdziwą zimową przygodę wśród gór i lasów! Każdy dzień będzie wypełniony różnorodnymi zajęciami. Będziemy bawić się i rozpoczynać przygodą z nartami na stoku tuż przy ośrodku, aby później wybrać się na pobliski stok narciarski Świniorka, na który planujemy 5 wyjazdów. Na zajęciach narciarskich będziesz uczyć się, między innymi, bezpiecznego poruszania na stoku, skręcania i hamowania. Osoby zaznajomione ze sztuką narciarstwa będą mogły z kolei szlifować swoje umiejętności na bardziej wymagających trasach. Slalomy, konkursy zjazdowe i sztafety to świetna zabawa, która dostarczy Wam niezapomnianych wrażeń. Podczas zajęć z podstaw samoobrony, na których wiodącymi stylami będą jiu-jitsu oraz Krav Maga pokażemy Wam jak skutecznie bronić się przed napastnikiem. Zimowe dni uzupełnią zajęcia paintballowe, podczas których rozegracie różne ciekawe scenariusze, takie jak leśny patrol, walka o flagę czy obrona lub odbicie VIPa. Znajdzie się również czas na blok zajęć z jazdy konnej – samodzielnie przygotujesz konia do jazdy i spróbujesz swoich sił w siodle. Wyjazd na lodowisko do centrum Brennej da Ci możliwość szaleństwa na łyżwach. Dodatkowo karaoke, wieczory filmowe, gry integracyjnie sprawią, że obóz Adventure Camp będzie niezapomnianą przygodą! Na obóz należy zabrać: zimowe buty za kostkę (treki), buty sportowe, kurtkę przeciwdeszczową, ciepłą bluzę polarową, dres, latarkę (najlepiej czołówka), mały plecak na wyjścia w teren, czapkę lub chustę na głowę.

Poza tym, w programie: zajęcia integracyjne i rekreacyjne, kulig z pochodniami z pieczeniem kiełbasek, zimowe safari po śnieżnych bezdrożach Beskidów samochodem terenowym, zjazdy ze stoku na byle czym, zimowy mini survival, śnieżny patrol – gra terenowa, nauka węzłów, których zastosowanie przydać się może w życiu codziennym, wieczory filmowe, karaoke, dyskoteki.

Zakwaterowanie

Ośrodek Kolonijno - Wypoczynkowy „Hucuł” -

położony jest w Brennej, w dolinie potoku Jatny, w otoczeniu lasów i górskich szczytów.

Zakwaterowanie w pokojach 2-,3-, 4-, 5-osobowych z łazienką i telewizorem.

W budynku głównym znajduje się jadalnia, świetlica, kawiarnia, sale do gry w tenisa stołowego i bilarda. Poza tym w ośrodku, do dyspozycji obozowiczów: wiata grillowa i duży teren rekreacyjny.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki + podwieczorek; śniadania i kolacje w formie bufetu). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.


Informacje praktyczne

Istnieje możliwość wypożyczenia sprzętu narciarskiego na miejscu (buty, narty, kijki – ok. 50 zł/dzień). Koszt karnetu narciarskiego: ok. 50 PLN/dzień. Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast podanych w planie podróży oraz kosztów karnetów narciarskich.

Stały klient - dwa bilety do kina gratis.
Posiadacze ISIC - zniżka 50 PLN.




» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Brenna - adventure camp     (skrót: BRENNA OBOZ PRZYGODOWY ADVENTURE CAMP PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KPZB020202.02.2019 - 09.02.20191299 zł   1199 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj8 dni
KPZB020909.02.2019 - 16.02.20191299 zł   1199 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj8 dni
KPZB021616.02.2019 - 23.02.2019Sprzedaż zakończona Plan podróży8 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC