Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Dania - Billund - LEGOkraina (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
LEGOland - park rozrywki, w którym wszystko jest zbudowane z klocków LEGO. Na terenie
parku znajduje się mnóstwo atrakcji za równo dla najmłodszych jak i tych trochę starszych. Możemy
tu znaleźć między innymi miniatury autentycznych budowli (np. Statua Wolności), karuzele,
kina, kolejkę górską, LEGOfontanny oraz liczne sklepiki, w których będziecie mogli zaopatrzyć się
w pamiątki.
LEGOhouse - miejsce pełne klocków i super zabawy. "Dom LEGO" podzielony jest na cztery
strefy kolorystyczne (czerwona, zielona, żółta i niebieska) oraz historycznych kolekcji LEGO.
W każdej z tych stref czekają na Was niesamowite konstrukcje i mnóstwo klocków, z których sami
możecie stworzyć coś unikatowego.
Lalandia- park wodny wypełniony zjeżdżalniami i basenami dla dzieci i dorosłych. Znajdziecie
tu brodziki, małe i średniej wielkości zjeżdżalnie oraz basen z falami, a także ogromną konstrukcję
wodną przeznaczoną dla starszych. Oprócz wodnych szaleństw Lalandia oferuje Wam strefę
sportów zimowych, gdzie można jeździć na łyżwach, nartach, saneczkach oraz Monky Tonky
Land, czyli strefę zjeżdżalni oraz basenów z kulkami.

Program
LEGO-kraina (9-16 lat)

Wszystkich Pasjonatów klocków LEGO i dobrej zabawy zapraszamy na nasz nowy obóz w miejscowości Billund. Specjalnie dla Was stworzyliśmy unikatowy
program pełen emocji, dobrej zabawy no i oczywiście wszechobecnych klocków. Proponujemy Wam dwa dni zabawy w LEGOlandzie, oraz po jednym dniu w LEGOhouse oraz Lalalandii. Codziennie będziemy spędzać ok. 5h w wyżej wymienionych parkach. Poznaj tegoroczną nowość w LEGOLANDZIE®, Battle of the Brick, średniowieczny pokaz z żywymi końmi i odważnymi rycerzami. Gwarantujemy doznania dla wszystkich zmysłów, podczas gdy pechowy policjant będzie próbował schwytać przestępcę w nowym filmie w 4D LEGO City. Niezapomnianych emocji dostarczy jazda „Flying Eagle”. Żołądek podejdzie Wam do gardła w czasie jazdy łódką w LEGO Canoe. Będziecie mogli walczyć z Ninja w LEGO NINJAGO ® The Ride oraz oglądać cały LEGOLAND z góry jadąc w LEGOTOPIE®. W Caterpillar będzie można się powygłupiać, a w Ghost- The Haunted House odczujecie prawdziwy strach. Zwieńczeniem wspaniałego dnia w LEGOLANDZIE będzie wizyta w parku miniatur Miniland. Popołudniami, nasi instruktorzy przygotowali dla Was cały „wachlarz” gier i zabaw rekreacyjnych. W programie wyjazdu są między innymi: igrzyska sportowe, turniej gier planszowych, zajęcia crossfitowe, seanse filmowe, biegi terenowe oraz quizy tematyczne dotyczące LEGOkrainy.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 4 noclegi. Hostel Danhostel w miejscowości Grindsted. Pokoje wieloosobowe z łazienkami. Na terenie
hostelu: bezpłatne Wi-Fi oraz stół do tenisa stołowego. Do dyspozycji gości jest również wspólna kuchnia. Danhostel znajduje się w odległości 14 km od lotniska w miejscowości Billund. Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu.
Transport: rejsowy samolot na trasie Warszawa- Billund-Warszawa. Na miejscu transport minibusem i/lub transportem publicznym. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.: KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN. Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie zawiera kosztów biletów wstępu do parków rozrywki - koszt 600 PLN. Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zapewniamy dostosowanie programu zajęć do możliwości i umiejętności uczestników. Na wyjazd prosimy o zabranie: ważny dowód osobisty lub paszport, stroje sportowe, stroje kąpielowe, nakrycia głowy, krem do opalania z filtrem UV, okulary przeciwsłoneczne. Sugerowane kieszonkowe ok. 1000 DKK. Godziny przelotów będą dostępne na www.almatur.pl lub w biurach na ok. dwa miesiące przed wylotem. Zbiórka na lotnisku Okęcie na dwie godziny przed wylotem między sektorami D i E.

Cena zawiera Obwiązkową dopłatę za Turystyczny Fundusz Gwarancyjny
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Dania - Billund - LEGOkraina   (skrót: DANIA BILLUND LEGOKRAINA PAX FB)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC