Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Agay
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Francja - Cap d'Esterel - obóz fotograficzny (wiek 13-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Jakie atrakcje nas czekają?
Lazurowe Wybrzeże - po francusku Côte d'Azur - to od wieków słynny kierunek wakacyjny. Pomiędzy Marsylią a włoską granicą ciągną się zalane słońcem plaże. W pobliskim Cannes odbywa się festiwal filmowy, na każdym kroku przeplata się tu świat celebrytów z krajobrazem nadmorskim. Podczas wyjazdu będziecie rozkoszować się plażowaniem i kąpielami w morzu i basenie. Cap d'Esterel to idealne miejsce na wakacje, malownicza plaża, bliskość morza, urocza śródziemnomorska roślinność, selfie na czerwonym dywanie, czego chcieć więcej.

Program
Obóz fotograficzny

Wiek uczestników 13-18 lat.

Krajobrazy Lazurowego Wybrzeża to połączenie błękitu morza, szarości i czerwieni skał oraz zieleni śródziemnomorskiej roślinności. Nie można wymarzyć sobie lepszego miejsca na rozpoczęcie przygody z fotografią. Te pejzaże przyciągają także gwiazdy światowego kina i muzyki oraz celebrytów z pierwszych stron gazet. Jest to nie lada wyzwanie dla początkującego paparazzi! Zajęcia (6 godz. w ciągu turnusu) pozwolą Ci doszlifować umiejętności, a to wszystko pod okiem wykwalifikowanych fotografów. Oprócz tego, program wspólny (rekreacja - patrz: poniżej).

W najbardziej modnym i atrakcyjnym turystycznie miejscu Europy, proponujemy Ci wakacje pełne atrakcji. Gwarantowana pogoda daje nieograniczoną możliwość korzystania z kąpieli słonecznych i wodnych, zarówno w morzu jak i basenach. Czeka Cię półdniowa wycieczka rowerowa i emocjonujący rejs kajakami po błękitnych wodach Morza Śródziemnego, wzdłuż wybrzeża. W trakcie pieszych wycieczek w cieniu oliwnych ogrodów, zwiedzimy urokliwe zakątki okolic. Codzienne zajęcia rekreacyjno-sportowe na plaży lub na terenie wioski, jak siatkówka, koszykówka, piłka nożna w grupach mieszanych, ping-pong, frisbee, badminton, gry wodne, terenowe i uliczne oraz konkursy z nagrodami możesz uzupełnić bogatym programem wycieczek fakultatywnych.
Program fakultatywny
St. Tropez, Grasse i Port Grimaud: Grasse – światowa stolica perfum - zwiedzanie fabryki, Port Gimaud – „francuska Wenecja”, gdzie popłyniemy taksówką wodną; St. Tropez - domy gwiazd i słynna żandarmeria. Cena ok. 50 EUR. Nicea, Monaco i Monte Carlo. W Nicei spacer przez Promenadę Anglików, najstarsze dzielnice i pachnący ziołami targ na wzgórze zamkowe ze wspaniałą panoramą. W Monako - Ogród Egzotyczny, Muzeum Oceanograficzne, Pałac Książęcy, trasa Formuły 1 i kasyno w Monte Carlo. Cena 60 EUR + wstępy 20 EUR (nieobowiązkowe). Kanion Verdon, czyli dzika Prowansja – rezerwat biosfery UNESCO, kanion, tunele, 180-metowy most dla amatorów bungee, wodospad. Będzie czas na plażowanie, kąpiel i pływanie rowerem wodnym. Cena 55 EUR + 15 EUR za rowery wodne. Cannes - na wycieczce pociągiem zobaczymy Pałac Festiwalowy z czerwonym dywanem, kasyno i port jachtowy pełen luksusowych łodzi. Wstąpimy na tradycyjny targ. Cena ok. 15 EUR.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów w wiosce wakacyjnej w Cap d’Esterel. Położona w spokojnym miejscu, kilka km od miasta St. Raphael, ok 400 m od plaży, ogrodzona, strzeżona rezydencja posiada 2 duże baseny (w tym 1 ze sztuczną falą) i zaplecze sportowe: boiska, korty, siłownię, wypożyczalnię rowerów. Komfortowe apartamenty 2-pokojowe dla 4-5 osób, składające się z salonu z TV, sypialni, łazienki oraz tarasu. Wszystkie pokoje mają klimatyzację.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki), śródziemnomorska kuchnia z produktów lokalnych, przygotowywana przez polskich kucharzy. Śniadania w formie bufetu, lunch – zupa, kolacja – dania kuchni polskiej i europejskiej. Napoje do posiłków – w cenie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. W czasie całodziennych wycieczek – prowiant oraz napoje chłodzące zamiast obiadu.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna i sportowa. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży ani programu fakultatywnego, a także obowiązkowej dopłaty na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł - pobierane w momencie rezerwacji). Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu, uczestnicy składają bagaże we
wskazanym przez pilota miejscu. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 70 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody w apartamencie i rezydencji. Zgodnie z zasadami obowiązującymi w rezydencjach francuskich, uczestnicy są zobowiązani do pozostawienia porządku w apartamencie przed wykwaterowaniem.

Wycieczki fakultatywne będą realizowane przy min. 30 uczestnikach. Sugerowane kieszonkowe: minimum 100 EUR oraz pieniądze na wybrane wycieczki fakultatywne.

Należy zabrać ze sobą nakrycia głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem do opalania z filtrem UV oraz ręczniki.

Przejazd na trasie Wrocław – Cap d Esterel ok. 1700 km to ok. 22 godz. Podczas podróży przerwa na posiłek w Niemczech, orientacyjny koszt – od 10 EUR. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 17.00.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Francja - Cap d'Esterel - obóz fotograficzny   (skrót: FRANCJA CAP D ESTEREL FOTOGRAFIA PAX FB)
03.07 - 12.07.2020
 10 dni / PFOC0703
3209 zł Plan podróżyRezerwuj
10.07 - 19.07.2020
 10 dni / PFOC0710
3209 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC