Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Egzotyka

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Gruzja, Armenia - Piękno Zakaukazia
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Tbilisi - Hagharcin - jezioro Sewan - Erewań - Garni - Geghard - Eczmiadzyn - Achpat - Bodbe - Sighnaghi - Gremi - Stepantsminda - Kutaisi - Gori - Upliszczyche - Mccheta

- Zabytki Mcchety i Tbilisi
- Skarby architektury z listy UNESCO
- Gruzińska Droga Wojenna
- Kazbegi i Cminda Sameba
- Wysokogórskie jezioro Sewan
- Erewań - stolica Armenii


Program

1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Warszawie na dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z pilotem. Wylot samolotem, bezpośrednio do Gruzji. Przylot do Tibilisi, zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu ruszamy na spotkanie ze stolicą Gruzji. Podczas spaceru poznamy lokalną architekturę i zabytki, usłyszymy też opowieści o historii i współczesnym życiu miasta. Zwiedzimy Katedrę Sameba (Trójcy Świętej) oraz kościół Metechi z XII w. przepięknie położony na opadającej ku rzece skale. Wjedziemy kolejką linową do Twierdzy Narikala z IV w. Podczas pieszej wycieczki po starej części Tbilisi zwiedzimy Abanotubani - dzielnicę ze słynnymi łaźniami siarkowymi i typowymi dla architektury Tibilisi domami z drewnianymi, rzeźbionymi balkonami. Następnie przejdziemy ulicami Szardena, Herakliego, zobaczymy nowoczesny Most Pokoju nad rzeką Mgwari, rezydencję patriarchy Gruzji Ilii II-go oraz fantazyjne wieżyczki Teatru Lalek Rezo Gabriadze. Przejazd Prospektem Rustaweli - najbardziej reprezentacyjną ulicą Tbilisi z wieloma budynkami administracji państwowej, w tym Parlamentu Gruzji i Akademii Nauk. Tu mają swą siedzibę Opera i Teatr Baletowy, Muzeum Narodowe, Teatr Dramatyczny, liczne banki itd. Ten dzień z pewnością przyniesie wiele pozytywnych wrażeń z odkrywania Tibilisi. Kolacja w restauracji. Nocleg.
3 dzień:
Śniadanie i wyjazd w kierunku granicy Gruzji i Armenii. Przekroczenie granicy. Przejazd w kierunku Erewania, po drodze zobaczymy górski kurort Diliżan. Zwiedzimy zespół klasztorny Hagharcin z XIII w., który pojawia się nagle z pomiędzy gęstych drzew i tworzy fantastyczne wrażenie zaginionego świata. Zbudowany w X w. klasztor był jednym z ważniejszych ośrodków ormiańskiej kultury i architektury sakralnej, podczas ormiańskiego Srebrnego Wieku (XII-XIV w.). Przejazd w kierunku jeziora Sewan, jednego z największych jezior górskich w Eurazji. Jezioro przyciąga turystów swoim urokiem otaczającej go przyrody, plażami oferującymi wypoczynek i historią zaklętą w licznych zabytkach. Piesza, krótka wycieczka do Sewanawank – klasztoru z IX w. Ten zabytek szczególnie ważny dla historii i kultury Armenii znajduje się w pobliżu miasta Sewan w miejscu, które niegdyś było wyspą, a obecnie na skutek obniżenia się poziomu jeziora półwyspem. W programie obiad z lokalnymi potrawami, w tym pstrągiem gotowanym lub z grilla. Nocleg w Erewaniu.
4 dzień:
Śniadanie w hotelu. Zwiedzanie Erewania – centrum miasta, Plac Republiki, Uniwersytet Państwowy, Parlament oraz górujący nad miastem Monument Matki Armenii, skąd roztacza się przepiękny widok na górę Ararat. Kaskada – pięciopoziomowe schody na wzgórzu w centrum miasta, z przytulnymi kawiarniami na świeżym powietrzu, pięknymi rzeźbami, pachnącymi kwiatami i wspaniałymi panoramicznymi widokami na miasto i Ararat. Wieczorem jest to miejsce bardzo popularne wśród mieszkańców i turystów, pełne magii i ciepła. Następnie odwiedzimy wytwórnię słynnego ormiańskiego koniaku i spróbujemy tego wspaniałego trunku. Przejazd do pięknej, pogańskiej Świątyni Słońca w Garni, zbudowanej w 77 r. przez cara Trgatoma I. Otoczona kolumnadą ze wszystkich stron budowla, położona na szczycie wzgórza nad głębokim wąwozem, zdaje się prawie nierealna. Zniszczona przez wielkie trzęsienie ziemi w 1679 roku świątynia została odrestaurowana w latach 70-tych ubiegłego wieku. Z Garni udamy się do Geghard, gdzieznaj duje się wykuta w skale świątynia św. Gerarda (XII-XIII w.). To tu wedle legendy apostoł Tadeusz przywiózł włócznię, która przebiła bok Chrystusa - stąd pochodzi nazwa klasztoru, która po ormiańsku oznacza właśnie „włócznię”. Obecnie grot włóczni znajduje się w Eczmiadzyn. Geghard to klejnot średniowiecznej architektury sakralnej, malowniczo wkomponowany w zapierające dech w piersiach klify potężnego wąwozu. Obiad w miejscowej restauracji połączony z pokazem wypieku miejscowego chleba, zwanego lawaszem. Po powrocie do Erewania odwiedzimy Memoriał poświęcony ofiarom Genocydu - ludobójstwa popełnionego na ludności ormiańskiej przez Imperium Osmańskie w czasie I wojny światowej. Nocleg w Erewaniu.
5 dzień:
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do katedry w Eczmiadzynie, najważniejszej świątyni ormiańskiej, siedziby Katolikosa Kościoła Ormiańskiego. Została one wybudowana przez Grzegorza Oświeciciela w latach 301-303, zaraz po tym jak król Tiridates III jako pierwszy władca w historii przyjął chrześcijaństwo jako religię państwową. Jest to jednocześnie najstarsza katedra na świecie. W świątyni znajdują się liczne zabytkowe rękopisy, ikony, rzeźby, krucyfiksy. Najcenniejszym skarbem jest grot Włóczni Przeznaczenia, uważanej za relikwię Męki Pańskiej, przechowywany w złotym relikwiarzu w skarbcu katedralnym. Stamtąd udamy się na północ Armenii, drogą wśród zalesionych gór i głębokich wąwozów. Wizyta w zespole klasztornym Achpat położonym na pięknym płaskowyżu nieopodal wsi o tej samej nazwie Tu w XVIII w. mieszkał i tworzył najwybitniejszy poeta ormiański Sajat Nova, który zasłynął jako poeta - trubadur śpiewający swoją poezję. Był bardzo szanowany na dworze gruzińskiego cara Herakliego II. Klasztor znany jest także z kamiennych krzyży (chaczkarów) - najstarsze z nich stanęły tu już w XI w. Przejazd do granicy Armenii i Gruzji, przekroczenie granicy, przejazd do Tbilisi Zakwaterowanie w hotelu. Czas wolny. Nocleg w Tbilisi.
6 dzień:
Śniadanie w hotelu. Wyjazd do Kachetii – regionu znanego z produkcji doskonałych gruzińskich win. Zwiedzanie rozpoczniemy od klasztoru Bodbe, gdzie pochowana jest św. Nino, patronka Gruzji. Następnie przejazd do Sighnaghi, najbardziej malowniczego zakątka Kachetii, miasteczka muzyki, sztuki i miłości. W tym pięknym mieście z bogatą historią, otoczonym murami obronnymi i zwieńczonymi licznymi basztami znajdują się ruiny średniowiecznej twierdzy. Podobno mury Sighnaghi są drugimi najdłuższymi na świecie, ustępując tylko Wielkiemu Murowi w Chinach. Roztacza się z nich przepiękny widok na Dolinę Alazańską. Degustacja win gruzińskich, produkowanych tradycyjnymi metodami w wielkich glinianych naczyniach, zwanych „kvevri. Obiad w gruzińskim domu, z winem i lokalnymi tradycjami. Warsztaty z lepienia gruzińskich pierożków „chinkali”. Powrót na nocleg w Tbilisi.
7 dzień:
Śniadanie w hotelu. Podróż wzdłuż Gruzińskiej Drogi Wojennej. Podczas tej podróży wizyta w architektonicznym kompleksie Ananuri z widokiem na otoczony górami zbiornik wodny Zhinvali. Dalsza podróż po Gruzińskiej Drodze Wojennej do miasteczka Stepantsminda, położonego u podnóża góry Kazbegi, najbardziej znanej i malowniczej góry Gruzji. Nad miastem, jak baśniowy zamek góruje klasztor Cminda Sameba zbudowany w XIV wieku, do którego podjedziemy samochodami terenowymi. Nocleg w Guduari.
8 dzień:
Śniadanie w hotelu. Dzisiaj czeka nas podróż do Uplisczyche, umieszczonego na liście światowego dziedzictwa UNESCO. Starożytne miasto-twierdza Upliscyche jest jednym z unikalnych zabytków na świecie. Wyryte w wulkanicznej skale gór Kvernaki, to urokliwe miasteczko fascynuje swą dawną wielkością. Będziemy podziwiać pozostałości majestatycznych świątyń, teatrów i budynków mieszkalnych połączonych ze sobą krętymi uliczkami-korytarzami. Po zwiedzaniu twierdzy udamy się do Gori, miejscowości gdzie urodził się Stalin. Przystanek na pamiątkowe zdjęcie przy muzeum dyktatora. Następnie przejedziemy w kierunku Kutaisi, do zespołu architektonicznego Gelati, również wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Zespół został założony w XII w. przez potężnego króla Dawida Budowniczego. Po zwiedzaniu udamy się Kutaisi na spacer po centrum miasta. Kolacja i nocleg w okolicy Kutaisi.
9 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Mcchety - dawnej stolicy Gruzji. Odwiedzimy klasztor Dżwari z VI wieku znajdujący się na szczycie góry, u zbiegu rzek Mgwari i Aragwi z przepięknym widokiem na zabytki miasta. Następnie zwiedzimy katedrę Sweti Cchoweli, która stanowiła w ciągu wielu stuleci miejsce koronacji i wiecznego spoczynku władców Gruzji. Potem, podczas spaceru wąskimi uliczkami starej Mchety, będzie czas wolny na odpoczynek i zakup upominków. Pożegnalna kolacja w restauracji z gruzińską kuchnią i muzyką. Nocleg.
10 dzień:
Wczesnym rankiem przejazd na lotnisko. Wylot do Polski samolotem rejsowym. Przylot do Warszawy.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
Według programu w hotelach o standardzie***, pokoje 2 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
śniadania w hotelach, 3 lunche, 4 kolacje, uroczysta kolacja z występami folklorystycznymi, degustacje - zgodnie z programem,
Transport:
Przeloty wg programu wraz z opłatami lotniskowymi, busy lub autokary, samochody terenowe.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego, wstępy do obiektów wymienionych w programie, przewodnicy lokalni, opłaty administracyjne.
Opieka polskiego pilota na całej trasie.


Informacje praktyczne

Ceny wraz z III ratą nie obejmują:
- pozostałych posiłków nieujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 5-12 EUR/ posiłek),
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności nieprzewidzianych w programie,
- zwyczajowych napiwków – ok. 30 EUR.
Minimalna liczba uczestników w grupie: 14, maksymalna: 24.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w piśmie około 2 tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie poza wymienionym w programie organizuje dla chętnych na bieżąco pilot. Warto spróbować różnorodnej kuchni narodów Kaukazu. Na najwyższy szacunek zasługują wina.
Informacje wizowo-paszportowe:
Wymagany paszport, ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki. Wizy dla obywateli polskich nie są wymagane.
Informacje zdrowotne:
Nie ma obowiązku szczepień. Jednak jak wszędzie na świecie, również w Polsce, warto być zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi i ewentualnie innym chorobom. Należy szczególną uwagę przywiązywać do ochrony przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.
Klimat i pogoda:
Warunki pogodowe w Gruzji i Armenii są bardzo zróżnicowane. Generalnie latem i wczesną jesienią panuje ciepły klimat, ale pogoda mocno zależy od wysokości i oddalenia od morza. Lato jest gorące, z licznymi kontrastami. Wystarczy przejechać kilkanaście kilometrów by przenieść się z tropików w chłody lub z wilgotnego lasu na suchą półpustynię. Im dalej od morza tym klimat bardziej kontynentalny tj. coraz mniej opadów i rosnące różnice temperatur między latem a zimą. Orzeźwienia podczas upałów należy szukać w górach. Tutaj zawsze można liczyć na rześkie powietrze, a temperatura silnie zależy od wysokości. W wyższych partiach nawet letnie noce bywają mroźne. W okolicach Erewania wiosną i jesienią temperatury kształtują się pomiędzy 10ºC a 25ºC. Natomiast lipiec i sierpień upływa tu pod znakiem upałów. Gorące dni pomaga znieść suchy klimat, gdyż latem opady są wręcz symboliczne.
O wyprawie:
Odwiedzimy kraje małe, ale odmienne w swoich tradycjach, kulturze i religii. Rzucą się nam w oczy liczne relikty komunizmu, mające się dobrze również obecnie. Dla starszych będą one przypomnieniem dawnych czasów, a dla młodszych ciekawym i trochę egzotycznym już folklorem. Prócz tego w wielu miejscach zetkniemy się z coraz szybciej postępująca nowoczesnością. Mieszkańcy odwiedzanych krajów są bardzo przyjaźni i serdeczni. Czasem trudno będzie odmówić spełnienia wznoszonego przez nich toastu, więc trzeba na to uważać. Wyprawa nie należy do trudnych, jednak musimy mieć świadomość, że cały czas uprawiamy aktywną turystykę, udajemy się też w region Wysokiego Kaukazu. W trakcie realizacji programu mamy trochę pieszych spacerów, w tym pod górkę. Czasami trzeba też będzie przenieść swój bagaż, np. do autokaru. Osoby mające problem z krążeniem powinny przed wyjazdem skonsultować się z lekarzem. Podczas wyprawy odwiedzimy kraje, gdzie mieszkańcy wyznają różne religie. W Gruzji przeważającą religią jest prawosławie, a państwową religią w Armenii od 301 roku jest chrześcijaństwo. Ormiańscy chrześcijanie należą do bardzo rytualnego i konserwatywnego Ormiańskiego Kościoła Apostolskiego. Bardzo prosimy wziąć pod uwagę, że jest to świat, który pragniemy choć trochę zrozumieć, ale musimy się też dostosować do innych zwyczajów i nieraz odmiennych warunków. Oba kraje są bardzo gościnne i piękne. Gruzini są weseli, a w ich kraju rozciągniętym od Morza Czarnego do wysokich szczytów Kaukazu urzekają zapomniane obronne wioski, rozległe winnice, wykute w skałach miasta, wiekowe klasztory, czy tętniące życiem Tbilisi. Armenia to kraj ludzi o wielkich sercach i burzliwej historii. W dawnych czasach stworzyli potężną cywilizację po które pozostało wiele wspaniałych zabytków. Zawirowania historyczne sprawiły, że wiele armeńskich skarbów znajduje się dzisiaj w granicach innych krajów. Także symbol Armenii, obecna w kulturze, sztuce, ludzkiej świadomości i godle góra Ararat, leży w granicach Turcji. Wyprawie towarzyszy polski pilot, który pomoże Państwu radzić sobie z codziennymi problemami. Noclegi przewidziane są w hotelach***, w 2 osobowych pokojach z łazienką i w większości z klimatyzacją.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki

Płatności:
I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) - na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 480 EUR - część walutowa ceny, uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Gruzja, Armenia - Piękno Zakaukazia     (skrót: PIEKNO ZAKAUKAZIA PAX WG PROGRAMU)
Nr grupy Data Cena 
KEEE061010.06.2019 - 19.06.20193999 zł   3212 zł   PromocjaRezerwuj10 dni
KEEE090909.09.2019 - 18.09.20193999 zł   3212 zł   PromocjaRezerwuj10 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC