Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Gruzja - Klub Młodego Podróżnika - Poznajemy Gruzję - Obóz (wiek 14-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Marzą Ci się wakacje w nietypowym miejscu? Masz niekończący się głód podróży? Odwiedź Gruzję, a dowiesz się z czego słynie ten kraj, jak smakuje chaczapuri oraz jak Polacy stali się ulubieńcami Gruzinów. Kraj ten zachwyca pięknymi widokami, bogatą kulturą, smaczną kuchnią i gościnnością mieszkańców. Podczas obozu czeka na Ciebie wyjazd samochodami terenowymi w góry Kaukazu Wielkiego, kurs gotowania gruzińskich chinkali oraz zażyjesz kąpieli morskich i słonecznych nad Morzem Czarnym! Kadra zapełni czas grami i zabawami integracyjnymi, a także nauczy Cię kilku słów po gruzińsku.

Program
Rekreacja i zwiedzanie (14 - 18 lat)

1 dzień: Zbiórka na lotnisku w Warszawie na dwie godziny przed odlotem. Wylot samolotem, bezpośredniodo Gruzji.

2 dzień: Rano przylot doTbilisi. Zakwaterowanie w hotelu, czas na odpoczynek Po śniadaniu ruszamy na spotkanie ze stolicą Gruzji. Podczas spaceru poznamy lokalną architekturę i zabytki, usłyszymy również opowieści o bogatej historii oraz o współczesnym życiu miasta. Zwiedzanie rozpoczniemy od Katedry Sameba. Następnie przejazd kolejką linową do starożytnej fortecy – Narkila. Wybierzemy się również do zabytkowej dzielnicy miasta, słynącej z typowych wiszących drewnianych, rzeźbionych balkonów oraz kompleksu łaźni. Po obiedzie przejdziemy przez szklany „Most Pokoju” do dziwacznego teatru lalek, a także przespacerujemy wzdłuż starożytnych murów, aż do Placu Wolności, gdzie znajduje się wiele budynków administracyjnych kraju. Powrót do hotelu, nocleg.

3 dzień: Śniadanie. Wjazd kolejką linową na wzgórze, na którym znajduje się park rozrywki oraz najwyższy punkt w mieście, skąd podziwiać będziemy panoramę miasta. Następnie udamy się na rejs statkiem po rzece Mtkvari. Będziemy podziwiać zabudowania i atrakcje Tbilisi. Po rejsie udamy się lunch do restauracji oraz na warsztaty lepienia gruzińskich pierogów – chinkali. Kolacja w restauracji. Powrót do hotelu, nocleg.

4 dzień: Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd do Gori – miasto narodzin Stalina. Udamy się do muzeum, które poświęcone jest wszystkim aspektom życia niesławnego dyktatora. Następnie przejedziemy do skalnego miasta – Uplistsikhe, gdzie podziwiać będziemy zachowane mieszkania, świątynie oraz podziemny tunel prowadzący do rzeki. Przejazd do Kutaisi, zakwaterowanie, kolacja i nocleg.

5 dzień: Śniadanie.Krótki spacer po centrum miasta. Następnie przejazd i zwiedzanie Jaskini Prometeusza oraz Kanionu Okatse. Przejdziemy po ścieżce w koronach drzew by na sam koniec dotrzeć do platformy widokowej, z której roztacza się widok na bujną zieleń i skały. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.

6 dzień: Śniadanie. Przejazd do tajemniczej Swanetii – region ten dzięki architekturze oraz historii został wpisany na Listę UNESCO. W drodze podziwiać będziemy zapierający dech w piersiach widoki na szczyty Wielkiego Kaukazu. Zbliżając się do Mestii zobaczymy charakterystyczne średniowieczne wieże. Zakwaterowanie, kolacja u autochtonów, nocleg.

7 dzień: Śniadanie.Zwiedzanie Mestii lub fakultatywnie wyjazd samochodami terenowymi malowniczą trasą do Uszguli – najwyżej zamieszkałej wioski (2.200 m n.p.m.), u podnóża góry Szchary. Wioska słynie z tradycyjnych swaneckich domów ze smukłymi wieżami obronnymi. Zwiedzimy lokalne muzeum i poznamy, jak żyli tutaj mieszkańcy przed wiekami. Udamy się również na spacer do podnóża szczytu Szchary. Powrót na kolację i nocleg w Mestii.

8 dzień: Śniadanie. Przejazd do Batumi – gruzińskiego kurortu nadmorskiego. Zwiedzanie rozpoczniemy od Ogrodu Botanicznego, który posiada rośliny z różnych stref klimatycznych. Przespacerujemy się również Parkiem, w którym znajduje się ZOO oraz delfinarium. Kolacja, zakwaterowanie, nocleg.

9 dzień: Śniadanie. A teraz czas na zasłużony odpoczynek nad Morzem Czarnym. Plażowanie, kąpiele słoneczne oraz relaks! Obiad, nocleg.

10 dzień: Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd do starożytnej stolicy Gruzji – Mcchety. Odwiedzimy wpisany na Listę UNESCO klasztor Jvari, z którego rozpościera się niezapomniana panorama na łączące się dwie rzeki – Aragvi i Mtkvari. Odwiedzimy również miejsce koronacji oraz wiecznego spoczynku władców Gruzji – Katedra Swetliszkoweli. Przejazd do Tbilisi i pożegnanie z miastem. Kolacja, zakwaterowanie, nocleg.

11 dzień: Wczesnym rankiem przejazd na lotnisko. Wylot do Polski, przylot do Warszawy.
Program fakultatywny
Przejazd samochodami terenowymi do Ushguli– ok. 12 EUR
Zakwaterowanie
10 noclegów w hotelach o standardzie **/*** w pokojach 2 os. z łazienkami: 4 noclegi w Tbilisi, 2 w Kutaisi, 2 w Mestii, 2 w Batumi.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
10 noclegów

Wyżywienie:
codziennie śniadania oraz 3 obiady i 7 kolacji.

Transport:
przelot wg programu samolotem rejsowym, busy.

Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 30.000 EUR, NNW 15.000 PLN.

Realizacja programu turystycznego. Opieka polskiego pilota i wychowawców na całej trasie.
Informacje praktyczne
Impreza realizowana na zasadzie obozu młodzieżowego. Zapewniona pełna opieka pedagogiczna. Wymagana wypełniona karta kwalifikacyjna uczestnika wyjazdu. Możliwa jest zmiana kolejności zwiedzania, w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników wg decyzji pilota. Podczas zwiedzania prawosławnych świątyń obowiązkowy strój dla dziewczyn to: długa spódnica, zakryte ramiona, nakrycie głowy - najlepiej chusta; dla chłopaków: długie spodnie, zakryte ramiona. Wymagany ważny paszport lub dowód osobisty. Wizy dla obywateli polskich nie są wymagane. Odprawa bagażowa na lotnisku rozpoczyna się na dwie godziny przed planowaną godziną wylotu. Warunki pogodowe w Gruzji są zróżnicowane. Latem panuje ciepły klimat, ale pogoda mocno zależy od wysokości i oddalenia od morza. W Batumi lato jest parne, a orzeźwienia szukać będziemy w górach. Na obóz zalecamy zabrać nakrycie głowy oraz wygodne obuwie za kostkę do górskich wędrówek.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:

obowiązkowej dopłaty na realizacjęprogram u zbieranej przez pilota – ok. 200 EUR (opłaty za bilety wstępu, opłaty lokalne, lokalni przewodnicy, warsztaty chinkali),
pozostałych posiłków nieujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 5-12 EUR/posiłek),
programu fakultatywnego,
sugerowanego kieszonkowego – 150 EUR.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Gruzja - Klub Młodego Podróżnika - Poznajemy Gruzję - Obóz   (skrót: KMP POZNAJEMY GRUZJE OBOZ PAX FB)
14.07 - 24.07.2020
 11 dni / KGOP0714
4996 zł   4496 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC