Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Klub Urwisa Jarosławiec
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Jarosławiec - Klub Urwisa kolonia rekreacyjna (wiek 7-12)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
"Klub Urwisa"

Kolonia 7-11 lat

Program
Jarosławiec to malownicza nadmorska miejscowość, położona w otoczeniu sosnowych lasów, obok jeziora Wicko, w bezpiecznej i spokojnej okolicy. Z dala od zgiełku i hałasu.To tutaj dzieci nauczą się samodzielności pod czujnym okiem kadry, która wpoi dobre nawyki, ucząc współpracy w grupie. Dziecko będzie mogło liczyć na dyskrecję oraz pomoc wychowawcy, będącego do jego oraz Państwa dyspozycji przez 24 godziny.

Pierwsze dwa dni poświęcimy integracji, omówieniu zasad bezpieczeństwa, zapoznaniu z okolicą oraz przywitaniu z morzem. W każdym kolejnym dniu dzieci będą zdobywać odznaki:

Odznaka Łasucha – przy pomocy zmysłów dzieci będą rozpoznawać warzywa oraz owoce, które później narysują i ozdobią. Wspólnie upieczemy pizzę lub ciasteczka. Całość podsumują liczne zagadki.
Odznaka Artysty – dzieci zaprojektują i wykonają własną koszulkę, a także przy użyciu piasku, koralików, gorczycy oraz muszelek stworzą pocztówki, które prześlemy do Państwa (bardzo prosimy zapisać dziecku adres zamieszkania).
Odznaka Sportowca - tego dnia zorganizujemy Państwa pociechom zajęcia na świeżym powietrzu m.in. zabawy z chustą, wyścigi rzędów, gry zręcznościowe oraz na spostrzegawczość.
Odznaka Leśnika - dzieci dowiedzą się jakie zwierzęta mieszkają w lesie, jak wytropić i rozpoznać ślady ich życia. Przy użyciu butelek oraz puszek zbudujemy karmniki i wspólnie przeczytamy rymowanki o zwierzętach, które później będziemy naśladować w zabawie kalambury.
Odznaka Morsa - w piękny, słoneczny dzień udamy się na plażę, gdzie będziemy szukać muszelek oraz bursztynów, a także budować zamki z piasku. Nie zabraknie również wodnych kąpieli w morzu pod czujnym okiem ratowników.
Odznaka Super Bohatera – wspólnie przypomnimy sobie losy kilku bohaterów z baśni, wcielając się w ich role. Wiedzę dzieci podsumują krzyżówki, układanki oraz liczne zagadki.
Odznaka Disco Robaczka- dzieci wezmą udział w kreatywnych zajęciach artystycznych i ruchowych

Dla miłośników wodnej przygody przygotowaliśmy kąpiele w morzu i w krytym basenie znajdującym się na terenie obiektu. Wasze pociechy rozładują nadmiar energii uczestnicząc w zajęciach sportowych i Lasermanii, gdzie za pomocą wiązki światła dzieci będą próbować pokonać przeciwnika a jego interaktywna kamizelka zliczy trafienia! Pobyt urozmaicą liczne dyskoteki, ognisko z pieczeniem kiełbasek, gry terenowe i fabularne. Nie zabraknie konkursów z nagrodami oraz tematycznych wieczorków, takich jak „Piżama Party”, „Mam Talent”, wybory „Miss i Mistera”. Odważni uczestnicy przyjmą Chrzest Morski. W programie również dwukrotne wejście na plac zabaw, w którym znajdują się kolorowe zjeżdżalnie, basen z kulkami oraz liczne tunele.
Program fakultatywny
Aquapark „Panorama Morska” - dwa wejścia do największego nad Bałtykiem kompleksu basenów zewnętrznych z podgrzewaną wodą, sztuczną falą, rwącą rzeką, łaźnią parową, biczami wodnymi – 100 PLN



Fotorelacja – wspomnienia z wakacji w formie zdjęć zapisanych na płycie – 40 PLN



Archery Tag – to drużynowa walka na łuki za pomocą specjalnych, bezpiecznych strzał z piankowym grotem. Strzała nie pozostawia żadnych siniaków po uderzeniu jest więc doskonałą aktywnością dla dzieci i młodzieży. Nie wymagane jest doświadczenie w strzelaniu - 35 PLN



Park linowy - 35 PLN



Pomerania Fun Park - propozycja dla dzieci 8-12 lat - największy park rozrywki na Pomorzu Zachodnim. Na terenie parku znajduje się kryta hala, gdzie oprócz tradycyjnych placów zabaw typu małpi gaj znajdziecie wiele innych atrakcji. Strefy zabaw dostosowane do wieku dziecka, zjeżdżalnie tradycyjne, rolkowe i tubowe, baseny z kulkami, trampoliny, strefa boisk, kolejka, automaty oraz wodny świat, rollercoaster dragon, dmuchańce, karuzele, autodromy - 120 PLN



Oceanarium i Aquapark w Stralsund (Niemcy) – wycieczka do najnowocześniejszego oceanarium w Europie i wspaniała zabawa w wodnym parku rozrywki z ciepłym posiłkiem. – 395 PLN

Podczas wycieczki zagranicznej zapewniamy: ciepły posiłek, transport, bilety wstępu, obsługę pilota-przewodnika, prowiant oraz ubezpieczenie KL i NNW za granicą. Wymagane jest posiadanie ważnego paszportu lub dowodu osobistego.
Zakwaterowanie
10 noclegów. OK-W „RAFA” położony jest w bliskim sąsiedztwie plaży. Na ogrodzonym i dozorowanym terenie znajdują się murowane jednopiętrowe budynki z pokojami 5-, 6-osobowymi z łazienkami i łóżkami piętrowymi. Do waszej dyspozycji: basen z podgrzewaną wodą o wymiarach, świetlica, sala dyskotekowa, kryta hala oraz boiska sportowe.

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.

Uczestnicy obozu mogą bezpłatnie korzystać z WiFi na terenie obiektu.
Świadczenia
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser) w stołówce ośrodka. Pierwszy posiłek: kolacja, w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie, w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna. Program obozowy.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz kosztów imprez fakultatywnych. Uczestnicy wyjeżdżający za granice muszą posiadać paszport lub dowód osobisty. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godziny 19.30, wyjazd z ośrodka o godz.:07:30

Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.

Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej, wegańskiej, bezmlecznej - dopłata 100zł/os/pobyt

BRAK MOŻLIWOŚCI DIETY BEZGLUTENOWEJ!

Gwarantujemy całodobowy dostęp do wody pitnej dla uczestników naszych obozów. Prosimy o zabranie ze sobą metalowego kubka lub bidonu.

Zakup wycieczek fakultatywnych nieznacznie wpłynie na realizację programu obozowego

Osoby, które wykupią fotorelację na płycie CD otrzymają ją drogą listowną po zakończeniu obozu.



Adres obiektu: Ośrodek Wypoczynkowy ,, RAFA", 76-107 Jarosławiec ul. Nadmorska 1, tel.: 59 810 94 15
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Jarosławiec - Klub Urwisa kolonia rekreacyjna   (skrót: JAROSLAWIEC KLUB URWISA KOLONIA PAX FB)
23.06 - 03.07.2019
 11 dni / APJO0623
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróży
04.07 - 14.07.2019
 11 dni / APJO0704
1599 zł Plan podróżyRezerwuj
15.07 - 25.07.2019
 11 dni / APJO0715
1599 zł Plan podróżyRezerwuj
26.07 - 05.08.2019
 11 dni / APJO0726
1599 zł Plan podróżyRezerwuj
06.08 - 16.08.2019
 11 dni / APJO0806
1599 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC