Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Egzotyka

Egzotyka Toronto Niagara Falls Nowy Jork Las Vegas Dolina Śmierci Bryce Canyon City Grand Canyon Village Los Angeles California San Francisco
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
*Toronto é Wodospad Niagara *Nowy Jork *Las Vegas é Droga 66 *Wielki Kanion *Kanion Antylopy *Park Narodowy Kanionu Bryce *Park Narodowy Zion *Dolina Śmierci *Los Angeles *Park Narodowy Sekwoi *Park Narodowy Yosemite *Wybrzeże Kalifornii *San Francisco

Program
1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Warszawie. Spotkanie z pilotem. Wylot z przesiadką do Toronto. Przejazd do hotelu. Pomimo przesunięcia czasu i zmęczenia po podróży, być może jeszcze tego samego dnia zdecydujemy się na wieczorny spacer po mieście. Nocleg w hotelu.
2 dzień:
Zwiedzanie Toronto: CN Tower - wjazd na poziom widokowy na wysokości 342 m najwyższej, wieży telewizyjnej świata. Po nasyceniu się widokiem zwiedzanie nowoczesnego Downtown i śmiało przebudowanej dzielnicy Distilery. Zobaczymy też budynek parlamentu prowincji oraz nowy i stary ratusz. Rejs małym statkiem po jeziorze Ontario. Powrót do hotelu na nocleg.
3 dzień:
Przejazd do Wodospadów Niagara, które będziemy oglądać zarówno od strony kanadyjskiej jak i USA. Fakultatywnie, krótki rejs widokowy po rzece Niagara. Nocleg w okolicy wodospadów (po stronie USA).
4 dzień
Przejazd na lotnisko i wylot do Nowego Jorku. Po krótkim locie rozpoczynamy zwiedzanie tej metropolii. Przejedziemy się słynną Fifth Avenue, podejdziemy pod Rockefeller Center i zajrzymy do katedry św. Patryka. Wieczorem oglądamy pełen świateł Times Square. Nocleg w hotelu w Nowym Jorku.
5 dzień:
Kolejny dzień w Nowym Jorku. Rejs na wyspę, na której znajduje się Statua Wolności. Następnie czeka nas eksploracja Dolnego Manhattanu, serca Nowego Jorku, gdzie znajduje się 9/11 Memorial. Przechadzka po Wall Street z budynkiem giełdy, następnie podziwiać będziemy także wieżowce z najsłynniejszym - Empire State Building. Czeka nas jeszcze spacer po Central Parku, a także podejście pod gmach Metropolitan Opera. Wieczorem spacer po Broadwayu, gdzie mieści się mnóstwo teatrów i kabaretów. Nocleg w hotelu w Nowym Jorku.
6 dzień:
Krótka wyprawa i spacer po Brooklynie. Stamtąd zobaczymy panoramę Manhattanu i Most Brookliński. Wylot do Las Vegas. Znajdujemy się w mieście hazardu i rozrywek w pustynnej Nevadzie. Zdumienie w nas wzbudzą największe atrakcje miasta - słynne hotele i kasyna. Nocleg w Las Vegas.
7 dzień:
Czas na wyjazd w kierunku Wielkiego Kanionu. Po pewnym czasie dojeżdżamy do kultowej Drogi 66, a właściwie jej fragmentu, który stał się swego rodzaju zabytkiem. Trafiają tu miłośnicy motocykli, a przy drodze zachowało się kilka historycznych stacji benzynowych i barów. Postój w miasteczku Williams, gdzie zobaczymy ciekawą zabudowę i zabytkową stację kolejową ze starymi wagonami. Nocleg w Williams.
8 dzień:
Ruszamy do najpiękniejszego kanionu świata - Wielkiego Kanionu. We wszystkich rankingach nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu w kategorii miejsca na świecie, które koniecznie trzeba zobaczyć. Podziwianie Wielkiego Kanionu z punktów widokowych. Po wcześniejszym zamówieniu możliwy fakultatywny przelot nad kanionem samolotem lub helikopterem. Dalsza droga biegnie przez piękne tereny do miasteczka Page nad rzeką Kolorado. Zbudowano tu tamę, która spiętrzyła wody sztucznego zbiornika Powella. Nocleg w miasteczku.
9 dzień:
W okolicach Page podziwiamy słynny tzw. szczelinowy Kanion Antylopy, którego czerwone ściany fantastycznie prezentują się na fotografiach. Dalsza podróż przebiega przez stan Utah. Zwiedzanie Parku Narodowego Kanionu Bryce. Towarzyszy nam sceneria wysokich, stromych skał o fantastycznych kształtach. Nocleg w okolicy parku narodowego.
10 dzień:
Udajemy się w kierunku Parku Narodowego Zion, gdzie podziwiamy formy skalne, Kanion Rzeki Dziewiczej i typową dla Zachodu roślinność. Podróżujemy dalej przez kraj mormonów. Postój w St. George, miasteczku, gdzie mormoni stanowią zdecydowaną większość i mają tam jedną z ważniejszych świątyń. Dojeżdżamy do Las Vegas, by ponownie cieszyć się magią tego miasta. Wieczorem zwiedzanie najsłynniejszych hoteli i kasyn. Nocleg w Las Vegas.
11 dzień:
Wyjazd do Parku Narodowego Doliny Śmierci. Docieramy do Badwater, najniższej depresji Ameryki Północnej – to tutaj notowano rekordowo wysokie temperatury. Zobaczymy księżycowe krajobrazy, gdzie życie niemal nie istnieje. W tym dniu znajdziemy się już w słonecznej Kalifornii. Nocleg w motelu po drodze.
12 dzień:
Podróż do bliskiego już Los Angeles. Zwiedzamy miejsca rozsławione przez filmy na cały świat. Plaża nad oceanem - Santa Monica, a także do Beverly Hills, z ekskluzywnymi rezydencjami gwiazd filmu i estrady. Spacer Hollywood Boulevard, słynną aleją gwiazd oraz Bulwarem Zachodzącego Słońca. Nocleg w Los Angeles.
13 dzień:
Przejazd do Parku Narodowego Sekwoi, położonego w górach Sierra Nevada. To tutaj znajdują się największe żywe organizmy ziemi - sekwoje. Obecnie, za największe drzewo w Parku i na świecie, uważana jest sekwoja nazwana „Generał Sherman”. Po obejrzeniu tego niezwykłego, objętego ochroną lasu, udajemy się na wygodny nocleg.
14 dzień:
Wycieczka do Parku Narodowego Yosemite. Park chroni nadzwyczaj spektakularną nprzyrodę, wielkie skalne ściany schodzą do leśnych dolin. Okolicę upiększają liczne wodospady. Najsłynniejszą ze ścian skalnych jest El Capitan, choć inne mu nie ustępują. W Yosemite mieszka wiele dzikich zwierząt i mamy szansę ich obserwacji. W parku planujemy spacery i postoje na punktach widokowych. Powrót na nocleg.
15 dzień:
Przejazd legendarną „autostradą słońca”, która jest uważana za najpiękniejszą drogę świata. Okazja do fotografowania charakterystycznego wybrzeża z wielu
punktów widokowych. Przy brzegu często można zobaczyć uchatki i wielkie słonie morskie. Dojazd do miasteczka Carmel, gdzie Hiszpanie założyli misję. Następnie przez Monterey zmierzamy do San Francisco. Nocleg w hotelu w San Francisco.
16 dzień:
Od rana zwiedzanie San Francisco. Po stromych uliczkach miasta nadal jeżdżą słynne szynowo - linowe tramwaje, a na położonej niedaleko brzegu wyspie można zobaczyć gmach więzienia Alcatraz. Podziwianie mostu Golden Gate. Znajdziemy się też w centrum na Nabrzeżu Rybackim i ulicy Lombard Street, ponoć najbardziej stromej w całych Stanach. Pilot zaprowadzi nas też do mniej znanych miejsc, gdzie będziemy mogli poznać prawdziwy klimat tego miasta. Kolacja pożegnalna. Nocleg w hotelu w San Francisco.
17 dzień:
Dalszy czas na zwiedzanie miasta w zależności od godziny wylotu. Przejazd na lotnisko i wylot z przesiadką do Polski.
18 dzień:
Przylot na lotnisko w Warszawie.
Program fakultatywny
- krótki rejs małym statkiem pod wodospadem Niagara,
- lot widokowy nad Grand Canyonem, małym samolotem lub helikopterem,
- rejs po zatoce w San Francisco (na miejscu, w zależności od dostępności miejsc).
Świadczenia
Zakwaterowanie:
15 noclegów w hotelach, motele o standardzie ok. ***, pokoje 2-osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
Śniadania w hotelach, kafeteriach lub pakiety śniadaniowe, 2 kolacje, pozostałe posiłki we własnym zakresie.
Transport:
Przeloty wg programu wraz z opłatami lotniskowymi, przejazdy vanami, komunikacja miejska w Toronto i Nowym Jorku.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego, wstępy do obiektów wymienionych w programie, wszelkie opłaty administracyjne.
Opieka polskiego pilota na całej trasie.
Informacje praktyczne
O wyprawie:
Podczas wyprawy zobaczymy najpiękniejsze miejsca Ameryki Północnej, jej wspaniałe krajobrazy, cuda natury oraz osiągnięcia cywilizacyjne. Większość odwiedzanych miejsc każdy z pewnością mógł już zobaczyć na licznych amerykańskich filmach czy podczas relacji telewizyjnych z odbywający się tam wydarzeń. Będziemy więc mieli możliwość konfrontacji naszych wyobrażeń z rzeczywistością. Wyprawa jest przeznaczona dla osób chcących dynamicznie zwiedzać świat, znajdujących przyjemność w pokonywaniu trudów dalekich podróży i poznawaniu odmiennych kultur. Dotrzemy w miejsca bardzo atrakcyjne i popularne, których w Ameryce jest bardzo wiele, ale staramy się również, w miarę możliwości, poznać miejsca położone poza obszarami masowej turystyki. Często zmieniamy miejsca i korzystamy z różnych rodzajów lokomocji, proponując przede wszystkim aktywne zwiedzanie znajdujących się w naszym programie miejsc. Noclegi przewidziane są w hotelach, motelach i pensjonatach o standardzie***. Stawiamy przed wszystkim na ich dobrą lokalizację. Na wyjazd zapraszamy osoby nastawione pozytywnie do świata i do innych uczestników wycieczki. Wyprawa nie należy do trudnych, jest jednak dość intensywna. Kanada i USA to kraje bardzo bogate i dobrze zorganizowane, zwykle wszystko na miejscu przebiega bardzo sprawnie. Prosimy mieć na względzie fakt, iż czasem konieczne jest przenoszenie bagażu na krótkie dystanse - pomoc bagażowych zwykle nie jest możliwa. Wyprawie od początku do końca towarzyszy polski pilot.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście około dwa tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie dla chętnych pomaga organizować na bieżąco pilot.

Informacje wizowo-paszportowe:
Dane paszportowe wymagane do realizacji imprezy należy wpisać do elektronicznego formularza danych dodatkowych. Link do formularza – dla wszystkich rezerwacji stałych – będzie wysłany automatycznie na adres e-mail klienta wpisany w rezerwacji. Brak wymaganych danych paszportowych i osobowych lub ich niezgodność z paszportem zabieranym na wyprawę, może spowodować dodatkowe koszty związane z realizacją imprezy turystycznej lub w ostateczności uniemożliwić uczestnictwo w zarezerwowanej imprezie. Dla obywateli Polski został zniesiony obowiązek posiadania ważnej wizy przy wjeździe do Stanów Zjednoczonych Ameryki. Podróżujący do USA ze wszystkich krajów objętych programem o ruchu bezwizowym (VWP), w tym Polski mają obowiązek samodzielnej rejestracji w systemie ESTA (Electronic System For Travel Autorisation). ESTA jest systemem służącym do określenia, czy dana osoba jest uprawniona do wjazdu na terytorium Stanów Zjednoczonych. W celu rejestracji i wniesienia opłaty, najpóźniej na 72 godziny przed planowaną podróżą, należy wypełnić formularz dostępny na stronie: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Podróżni powinni posiadać wydrukowaną kopię potwierdzenia przyznania pozwolenia na wjazd na terytorium USA w systemie ESTA i okazać ją podczas odprawy na lotnisku (zarówno na lotnisku w Polsce, jak i w ew. porcie przesiadkowym i w USA). Rejestracja nie gwarantuje wjazdu na terytorium Stanów Zjednoczonych - ostateczna decyzja należy do amerykańskiego urzędnika imigracyjnego Departamentu Bezpieczeństwa Narodowego (DHS). Wszystkie aktualne minformacje dotyczące formalności przy wyjazdach do USA znajdą Państwo na stronie ambasady amerykańskiej w Polsce - https:// pl.usembassy.gov/pl/. Ryzyko związane z nieotrzymaniem zgody na wjazd i koniecznością pokrycia poniesionych przez biuro kosztów spoczywa na uczestniku. Biuro nie zwraca kosztów uzyskania zezwoleń w przypadku anulacji wyprawy z powodu zbyt małej liczby zadeklarowanych uczestników. Biuro pośredniczy w uzyskaniu ETY do Kanady.

Minimalna liczba uczestników w grupie: 8, maksymalna: 18.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.
Informacje o cenie
III ratę: walutową cześć ceny, uczestnik przekazuje pilotowi. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).
Część walutową ceny uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę.
Cena wraz z częścią walutową nie obejmują:
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 26 zł
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 10-25 USD/posiłek); możliwość tańszego wyżywienia
- w tanich barach lub zakupy w sklepach spożywczych,
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione są od liczby chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników),
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej   (skrót: DWIE STRONY AMERYKI POLNOCNEJ 2023 PAX WG PROGRAMU)
07.04 - 24.04.2023
 18 dni / KEEH0407
24285 zł   16513 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj
05.05 - 22.05.2023
 18 dni / KEEH0505
24285 zł   16513 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj
02.06 - 19.06.2023
 18 dni / KEEH0602
24285 zł   16513 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj
12.07 - 28.07.2023
 17 dni / KEEH0712
Sprzedaż zakończona
14.07 - 31.07.2023
 18 dni / KEEH0714
24285 zł   18999 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj
04.08 - 21.08.2023
 18 dni / KEEH0804
24285 zł   16513 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj
08.09 - 25.09.2023
 18 dni / KEEH0908
24285 zł   16513 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj
22.09 - 09.10.2023
 18 dni / KEEH0922
24285 zł   16513 zł + 980 USD PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link