Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Kluszkowce
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Kluszkowce - obóz snowboardowy (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Kluszkowce - jest to mała, malownicza wieś w województwie małopolskim z jednym z najlepszych ośrodków narciarskich w kraju - "Czorsztyn Ski". Znajduje się on na górze Wdżar, z której szczytu rozpościerają się magiczne widoki na m.in.: Pieniny, Gorce, Tatry oraz Beskid Sądecki. Od "stolicy polskich Tatr" - Zakopanego dzielić nas będzie 45 km. Pasjonaci "białego szaleństwa" będą mieli do dyspozycji ok. 5 km bardzo dobrze przygotowanych tras (sztuczne naśnieżanie), 8 wyciągów, w tym 2 krzesełkowe oraz 9 tras narciarskich od bardzo łatwych do średnio trudnych. Początkujący, jak i zaawansowani narciarze/snowboardziści korzystać będą z tras dostosowanych do ich umiejętności, ambicji. W ośrodku "Czorsztyn Ski" możliwa jest również jazda wieczorami przy sztucznym oświetleniu. www.czorsztyn-ski.com.pl

Program
Obóz snowboardowy (12-18 lat)

Oferta skierowana do wszystkich pasjonatów snowboardu. Osoby stawiające pierwsze kroki na stoku, jak i specjaliści w „białych dyscyplinach” znajdą tu ciekawe i rozwijające zajęcia. Szkolenia odbywać będą się w wymiarze 5h/dziennie. Podczas ich trwania nie zabraknie zabawy, rywalizacji, ale przede wszystkim nauczania zgodnego z najnowszymi wytycznymi Polskiego Związku Snowboardu. Podczas obozu planujemy organizacje części zajęć na specjalnie wynajętej trasie tylko dla naszej grupy. W trakcie szkoleń planujemy krótkie przerwy z możliwością zjedzenia ciepłego posiłku. Koszt lunchu wynosi 15-20 PLN. Zapewniamy codzienny dowóz do wyciągów narciarskich autokarem/busem Almaturu, który podczas trwania obozu jest do dyspozycji naszej grupy. Dodatkowo po zajęciach narciarskich/snowboardowych realizujemy program sportowo-rekreacyjnego. Każdego dnia czeka na nas coś ciekawego.

Przykładowy program:

Dzień 1: Przyjazd do pensjonatu w godzinach wieczornych. Kolacja, spotkanie organizacyjne z instruktorami/wychowawcami, rozdanie karnetów narciarskich. Prezentacja programu obozu oraz sprawdzenie przez instruktorów ustawień sprzętu narciarskiego/snowboardowego uczestników wyjazdu.

Dzień 2: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, podział na grupy pod względem tematycznym i poziomu zaawansowania, wieczorem wykłady o tematyce narciarskiej i snowboardowej (historia dyscyplin, ewolucja sprzętu narciarskiego/snowboardowego, ABC pierwszej pomocy na stoku, nowinki techniczne oraz trendy obowiązujące współcześnie w nauczaniu).

Dzień 3: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, filmowanie wybranych przejazdów. Po południu gra terenowa na stoku narciarskim. Wieczorem turniej gier planszowych oraz analiza video nagrań z zajęć programowych.

Dzień 4: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe na wynajętej dla naszej grupy trasie. Dla zainteresowanych będzie istniała możliwość jazdy na tyczkach. Po południu zajęcia z ABC serwisowania sprzętu narciarskiego/snowboardowego, igrzyska sportowe, a dla chętnych wyjazd do Term Bania w Białce Tatrzańskiej.

Dzień 5: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe. Po południu/wieczorem drużynowy quiz z wiedzy sportowej oraz jazda na stoku przy sztucznym oświetleniu.

Dzień 6: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe na wynajętej dla naszej grupy trasie, filmowanie wybranych przejazdów. Po południu wycieczka do Zakopanego, analiza video z zajęć programowych oraz losowanie kolejności startu w zawodach narciarskich/snowboardowych.

Dzień 7: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, zawody sportowe w slalomie gigancie. Wieczorem podsumowanie obozu, rozdanie nagród oraz przedstawienie planu na dzień wyjazdu.

Dzień 8: Po śniadaniu wyjazd z pensjonatu.
Program fakultatywny
- wycieczka do Term Bania w Białce Tatrzańskiej - ok. 35 PLN.
Zakwaterowanie
7 noclegów. Pensjonat Willa Pienińska (https://www.willa.pieniny.net.pl). Pokoje 2-,3-,4-,5- osobowe z łazienkami i TV - Sat. Do dyspozycji gości: darmowe Wi-Fi, narciarnia, sala telewizyjno/rekreacyjna.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów. Pensjonat Willa Pienińska (https://www.willa.pieniny.net.pl). Pokoje 2-,3-,4-,5- osobowe z łazienkami i TV - Sat. Do dyspozycji gości: darmowe Wi-Fi, narciarnia, sala telewizyjno/rekreacyjna. Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna. Opieka wychowawcy/instruktora. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena karnetu: młodzież w wieku 11-15 lat - 450 PLN/6dni, starsi - 510 PLN/6dni (kwoty bazujące na cenniku z sezonu 19/20, aktualne ceny dostępne będą od 13.09.2020). Wypożyczenie kompletu sprzętu narciarskiego/snowboardowego: ok. 45 PLN/dzień/komplet. W przypadku złych warunków złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać ze sobą: wypełnioną kartę kwalifikacyjną, kask ochronny, który jest obowiązkowy, stroje kąpielowe, stroje do zajęć sportowych na świeżym powietrzu, dwie pary rękawic narciarskich, przynajmniej 3 pary skarpet narciarskich, 2 pary butów, latarki. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany ceny karnetów wprowadzone przez ośrodki narciarskie oraz zmianę ceny wejścia na Termy Bania. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, kosztu karnetu oraz kaucji zwrotnej za karnet w wysokości 10 PLN.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Kluszkowce - obóz snowboardowy   (skrót: KLUSZKOWCE-SNOWBOARD PAX FB)
16.01 - 23.01.2021
 8 dni / PPKO0116
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
23.01 - 30.01.2021
 8 dni / PPKO0123
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
30.01 - 06.02.2021
 8 dni / PPKO0130
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.02 - 13.02.2021
 8 dni / PPKO0206
1549 zł   1449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC