Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Korbielów
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Korbielów - obóz rekreacyjny (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Korbielów to położony w Beskidzie Żywieckim ośrodek narciarski i doskonałe miejsce wypadkowe dla zwiedzania Beskidów. Ośrodek narciarski Pilsko oferuje 14 wyciągów, w tym 3 krzesełkowe umożliwiające jazdę po urozmaiconych trasach, dolne odcinki są sztucznie naśnieżane i oświetlone. W obrębie góry znajduje się 12 km tras narciarskich o wszystkich stopniach trudności w większości sztucznie naśnieżonych i w części oświetlonych oraz Snow Park do jazdy freestylowej.

-->Korbielów to również bardzo dobra baza wypadowa na Słowację.

[-]Z naszego obiektu do granicy mamy ok. 1 km.

Program
Zimowisko rekreacyjne
(8-13), (14-18 lat)

Jeśli nie jesteście fanami sportów zimowych to proponujemy Wam rekreacyjny wypoczynek w górskim klimacie. Zadbamy o to, abyście zrelaksowani, wypoczęci i bogatsi w nowe znajomości wrócili do swoich codziennych zajęć.
W programie m.in.
- wycieczka autokarowa do Żywca, gdzie zobaczycie m.im. piękny Rynek Miejski, Kontrkatedrę z Wieżą Widokową, Zamek i Park Zamkowy, Browar w Żywcu, będziecie mieć również czas na zakup pamiątek.

- dzień na nartach biegowych , każdy z Was znajdzie swój własny sposób na „biegówki”, dla jednych będzie to ambitny bieg na nartach, a dla innych narciarski spacer po pięknych trasach Beskidu Żywieckiego. Przekonacie się,ze narciarstwo biegowe da się polubić.

- wypoczynek i relaks na basenie i w saunie ośrodka ( 3 wejścia w trakcie pobytu)

- w czasie pobytu również liczne zajęcia sportowo-rekreacyjne na świeżym powietrzu między innymi: zjeżdżanie na jabłuszkach na sankach i „ na czym się da” z górki na terenie ośrodka.

- wycieczki piesze po pięknych trasach widokowych Beskidu Żywieckiego

- ognisko integracyjne z pieczeniem kiełbasek.

Popołudniami: turnieje gier planszowych i karcianych, karaoke, kalambury, dyskoteki, wieczory filmowe, konkursy z nagrodami.
Zakwaterowanie
Zakwaterowanie:
Ośrodek Wypoczynkowy "Diuna - Beskidy" (dawnej OW Harnaś) położony na wysokości 650 m n.p.m., w bezpośrednim sąsiedztwie lasów, co nadaje temu miejscu wyjątkowy mikroklimat, sprzyjający wypoczynkowi i odprężeniu.
Do dyspozycji gości pozostaje ponad 100 miejsc noclegowych w pokojach 2-4 osobowych, każdy z telewizorem i łazienką lub typu studio z jedną łazienką na 2 pokoje. Na terenie obiektu znajdują się basen, stół bilardowy, stół do tenisa, kawiarnia, sauna, jacuzzi, mini-siłownia, narciarnia, plac zabaw i górka saneczkowa , boisko wielofunkcyjne oraz miejsce na ognisko.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów w OW "Diuna - Beskidy" (dawnej OW Harnaś), pokoje 2-4 osobowe z łazienkami.

Wyżywienie: Trzy posiłki dziennie w stołówce obiektu. Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną. Do dyspozycji uczestników ciepła woda w dystrybutorach.

Transport: Autokar lub dojazd własny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka wychowawcy.

Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje:
Dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego.

Należy zabrać: strój kąpielowy, kartę kwalifikacyjną, legitymację szkolną, zimowy krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki.

Planowany dojazd do ośrodka ok. godz. 17:00, planowany wyjazd z ośrodka o godz. 09:00. Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 18:00, wyjazd nie później niż o godz. 09:00
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Korbielów - obóz rekreacyjny   (skrót: KORBIELOW REKREACJA 2023 PAX FB)
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / ŁPZK0211
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link