Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonieCzytaj więcej
Klub UrwisaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
WczasyCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
Obozy studenckieCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Lublana - Jaskinia Postojna - Plitwickie Jeziora - Dubrownik - Trogir - Split - Szybenik - Wodospady na rzece Krka

- Słoweńskie atrakcje - Lublana i Jaskinia Postojna
- Najpiękniejsze chorwackie miasta: Dubrownik, Szybenik, Split, Trogir
- Malownicze Plitwickie Jeziora
- Wodospady na rzece Krka


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię do Słowenii - jednego z najbardziej zielonych państw na świecie. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.

2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do stolicy Słowenii Lublany. Spacer po starówce, gdzie na uwagę zasługuje: Rynek Główny, Plac Preszerena, Kolumnada Plecznika, Ratusz Miejski, Katedra św. Mikołaja i Smoczy Most. Przejazd do Jaskini Postojnej. Zwiedzanie jednej z największych jaskiń na świecie, o łącznej długości ponad 27 km i stanowiącej jedną z najbardziej znanych atrakcji turystycznych Słowenii. Przejazd do Chorwacji, zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i przejazd do Parku Narodowego w Plitwicach – jednego z największych i najstarszych w Chorwacji. Park tworzy 16 jezior połączonych ze sobą licznymi wodospadami, otoczonych gęstym lasem. Na odwiedzających czeka wiele ścieżek spacerowych. UNESCO wpisało Plitwickie Jeziora na listę światowego Dziedzictwa Przyrody. Rejs statkiem po największym jeziorze, a następnie przejazd na wybrzeże Adriatyku, zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd wspaniałą trasą widokową wzdłuż wybrzeża Adriatyku, gdzie wysokie góry schodzą niemal do samego morza. Przyjazd do Dubrownika - „Perły Adriatyku” - miasta pełnego zabytków. W programie m.in. spacer z przewodnikiem uliczkami miasta, podczas którego poznamy historię Dubrownika, zobaczymy Bramę Pile, Pałac Rektorów, odwiedzimy także wnętrza Katedry i najstarszą w Europie aptekę mieszczącą się w Klasztorze Franciszkanów. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.

5 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Trogiru. Spacer po starówce, podczas którego będziemy podziwiać m.in. średniowieczny ratusz oraz udamy się do wnętrz katedry św. Wawrzyńca. Następnie przejazd do Splitu - drugiego co do wielkości miasta Chorwacji, gdzie zobaczymy Stare Miasto, Ratusz Miejski, port oraz zwiedzimy antyczny Pałac cesarza Dioklecjana, wpisany na listę Dziedzictwa Kulturowego UNESCO. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.

6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Szybenika – najstarszego chorwackiego miasta na wybrzeżu adriatyckim. Spacer po Starym Mieście i zwiedzanie najciekawszego zabytku miasta - monumentalnej katedry św. Jakuba. Następnie przejazd do Parku Narodowego „Wodospady na rzece Krka” i podziwianie jednej z największych atrakcji krajobrazowych Chorwacji. Rzeka Krka, płynąc przez wapienne podłoże wytworzyła nieregularne koryto - najciekawsze miejsce to niemal półkilometrowy odcinek, gdzie rzeka przepływa przez 17 kaskad, szerokich na prawie 100 m, pokonując spadek terenu o wysokości 45 metrów. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.

7 dzień:
Kontynuacja jazdy przez Austrię, Czechy. Powrót do Polski w godzinach południowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach o standardzie **/***, w miejscowościach nadmorskich. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. W hotelach recepcja, restauracja, bar, kantor wymiany walut. W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie:
4 śniadania w formie bufetu, 4 obiadokolacje.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 95 EUR,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 4 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska-Białej i Cieszyna.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Lublana (ok. 760 km) - ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3200 km.
Prosimy o zabranie wygodnego obuwia i ciepłego okrycia potrzebnego przy zwiedzaniu Jaskini Postojnej.
Sugerujemy zabranie peleryny przeciwdeszczowej, mogącej przydać się podczas zwiedzania Plitwickich Jezior.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku     (skrót: POWIEW ADRIATYKU PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCTS090808.09 - 14.091699 zł   1399 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj7 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2018
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC