Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Ustroń
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Ustroń - profesjonalny obóz rowerowy ENDURO-TRAILOWY (wiek 13-17)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Odkryj Ustroń - wakacje w górskiej dolinie.
W położonym w Beskidzie Śląskim Ustroniu czekają na Was zróżnicowane wakacyjne atrakcje: profesjonalny obóz rowerowy, RPG, parki atrakcji, detektywistyczne zmagania, dookoła świata, zaczarowana magia i rekreacja. Ten znany, górski kurort zapewni Wam doskonałe warunki zarówno do wakacyjnego relaksu jak i do aktywnego spędzania czasu. Położone na stokach Beskidów, w uzdrowiskowej dzielnicy Ustronia - Jaszowcu Domy Wczasowe - Globus i Ondraszek zapewnią wygodny wypoczynek, a urozmaicone programy obozów i wykwalifikowana kadra sprawią, że spędzone tu wakacje będą niezapomniane.

Program
Pogromcy singletracków - profesjonalny obóz rowerowy ENDURO-TRAILOWY (full & e-bike) (13-17 lat)
Chcesz się sprawdzić technicznie na stromych podjazdach i wymagających zjazdach? Marzysz o wąskich i krętych leśnych ścieżkach rowerowych, które pokonasz w grupie bikerów, którzy tak jak Ty lubią wyzwania i adrenalinę? Jeśli tak, to doskonale trafiłeś, bo mamy to, czego szukasz! Daj się porwać rowerowej jeździe bez trzymanki. Z nami trasy ENDURO są w zasięgu mocy Twoich nóg i mocy Twojego fulla. Staniesz się prawdziwym pogromcą singletracków! Bandy, mostki, muldy, hopki i rollery czekają na Ciebie! A wszystko to pod okiem doświadczonych instruktorów i rowerowych zapaleńców. Będziesz poznawał tajniki „deptania” i doskonalił umiejętności jazdy na profesjonalnym sprzęcie wysokiej klasy: górskim full-u i rowerze elektrycznym, który zapewni Ci maksymalną dawkę wrażeń dzięki dwóm amortyzatorom. Z nami odkryjesz nową jakość jazdy na dwóch kółkach.

Program obozu obejmuje:

a) szkolenie teoretyczne:
- dopasowanie sprzętu, podstawy jego eksploatacji i serwisowania,
- omówienie zasad poruszania się po drogach i trasach rowerowych, bezpieczeństwo podczas jazdy i umiejętność właściwego zachowania się w ruchu drogowym,
- wykorzystanie potencjału „fulla” i „elektryka”

b) szkolenie praktyczne:
- 3 trzygodzinne bloki doskonalenia jazdy na rowerach górskich full
- 3 pięciogodzinne bloki jazdy na rowerach górskich elektrycznych

W sumie aż 24 godziny rowerowego szaleństwa. Udoskonalisz technikę jazdy by sprawnie pokonywać strome zjazdy i dać rade każdemu podjazdowi. Nauczysz się bezpiecznie wchodzić w zakręty i pewnie forsować przeszkody typu korzenie czy muldy i bez szwanku pokonywać mostki, hopki, garby. Poznasz trasy ENDURO o różnym stopniu trudności. Na zboczach Szyndzielni będziesz miał okazję „polatać” na nieźle zakręconym Twisterz-e i urozmaiconym Rocknroll-u. Ulubioną trasę kolarzy górskich, która biegnie ze Straconki przez Przegibek na Magurkę pokonasz na elektryku. Na zakończenie tej wymagającej wyprawy będzie ognisko i rowerowe opowieści. Podczas szkolenia praktycznego nie zabraknie sportowej rywalizacji, sztafet rowerowych, dłuższych przejazdów na rowerach elektrycznych po okolicach Ustronia, Szczyrku i Bielska Białej i satysfakcjonującego zmęczenia po powrocie z emocjonujących tras.

Pokonuj podjazdy, przyspieszaj na gładkich singlach i utrzymuj prędkość!
Zakwaterowanie
Dom Wczasowy „Globus”
Położenie: obiekt znajduje się w spokojnej dzielnicy Ustroń – Jaszowiec, w górskiej dolinie otoczonej lasami. Pokoje: 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami, TV i balkonami, w recepcji bezpłatne Wi-Fi i sklepik. Do dyspozycji uczestników: bilard, stół do tenisa stołowego, sale konferencyjne, sklepik przy recepcji, duży teren rekreacyjny wokół obiektów, boisko do siatkówki plażowej, wiata grillowa i place zabaw. Nieopodal ścieżki spacerowe, ścieżka zdrowia fitness outdoor, bulwary wiślane.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser). Śniadania kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Podziału uczestników na grupy pod kątem zaawansowania dokonuje instruktor po zweryfikowaniu umiejętności obozowiczów. Dopasowanie sprzętu rowerowego w profesjonalnej: Beskid Bike Academy Bielsko Biała. Podczas szkolenia, na wszystkich trasach zapewniamy opiekę instruktorów i przewodników. Z uwagi na utrzymanie wysokiej jakości obozu i przez wgląd na bezpieczeństwo realizacji elementów obozu jeździmy w małych grupach – maksymalnie 4 osobowych. Jeździmy na profesjonalnym sprzęcie: Merida E One Sixty, Merida One Sixty, Merida One Fourty na trasach o różnym stopniu trudności (zielone, czerwone i czarne). Zaczynamy od ustawienia sprzętu, prawidłowej pozycji na rowerze, poprzez podstawy skręcania, pompowanie i pokonywanie nierówności, aż do skoków (bunny hop), dropów oraz stromych zjazdów.
Na wszystkie trasy dowozimy uczestników busem z przyczepką rowerową.
Zabierz ze sobą odpowiedni strój do jazdy na rowerze, buty z płaską, gumową podeszwą, spodenki i rękawiczki rowerowe, ubranie na zabłocone szlaki i gorszą pogodę, plecak na trasy rowerowe, okulary słoneczne. Nakolanniki i nałokietniki mile widziane. Poza specjalistycznym ubiorem weź ze sobą: legitymację szkolną, obuwie zmienne, dres, strój kąpielowy, czapkę z daszkiem, niepramakalną kurtkę, ręcznik kapielowy, sweter i polar.

Zniżka za zabranie własnego roweru górskiego – 400 PLN.

Nie dowozimy rowerów na trasie podróży autokarem.
Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.17.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ustroń - profesjonalny obóz rowerowy ENDURO-TRAILOWY   (skrót: USTRON ROWEROWY ENDURO-TRAILOWY)
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / KPOU0707
2999 zł   2799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2021
 11 dni / KPOU0718
2999 zł   2799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021 Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły Zielone Szkoły 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska
TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link