Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonie
Klub Urwisa
Wycieczki
Wczasy
Kursy językowe
Kursy językowe indywidualne
Obozy studenckie
Egzotyka
Pozostałe produkty
Work & Travel
Nauka i praca
Autokary do wynajęcia
Zielone Szkoły
Warto zobaczyć
O firmie
Informacje dla klienta
Poradnik dla rodzica
Nasza kadra
Zobacz nasz katalog
Biura partnerskie
Galeria foto
Galerie filmowe
Facebook - Obozy i Kolonie
Facebook - Podróże i Wycieczki
Regulamin serwisu
« wróć do listy imprez
Słowenia - Barwy Słowenii
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Ptuj - Skofja Loka - Lubljana - Jaskinia Szkocjańska - Piran - Planica - Kranj - Vogel - Bled - Maribor

- Alpy Julijskie - góra Vogel
- Jaskinie Szkocjańskie - malownicze groty
- Słoweński kurort - Piran
- Szmaragdowe jezioro - Bled
- Atrakcje Mariboru


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię do Słowenii. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje. Przyjazd do Ptuj – urokliwego miasteczka położonego nad rzeką Drawą. Podczas spaceru po starówce zobaczymy: średniowieczny pręgierz, wieżę miejską. Przejazd do hotelu w okolice Lublany. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do miasteczka Skofja Loka – jednego z najlepiej zachowanych średniowiecznych miast Słowenii. Zobaczymy m.in. Stary Ratusz z XVI wieku, barokowy kościół kapucynów, spichlerz oraz bogate kamienice mieszczańskie, reprezentujące styl gotycki, renesansowy i barokowy. Następnie przejazd do Lublany - stolicy Słowenii, zwiedzimy starówkę z przewodnikiem: Plac Preszerena, Most Potrójny, Kolumna Mlecznika, Smoczy Most, Kościół św. Mikołaja, ratusz. Wjazd kolejką na Wzgórze Zamkowe. Czas wolny. Przejazd do hotelu na kolacje i nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Jaskiń Szkocjańskich - jednej z największych przyrodniczych atrakcji Słowenii, wpisanej na Listę UNESCO, a także na prestiżową listę PAMSAR. Będziemy podziwiać groty oraz okoliczne tereny krasowe, które tworzą Park Regionalny - Skocjanske Jame. Następnie przejazd do Piranu - słoweńskiego kurortu nad Adriatykiem, który swoim wyglądem przypomina Wenecję. Spacer po mieście, podczas którego zobaczymy port, plac im. Martiniego, Ratusz. Czas wolny – dla chętnych rejs statkiem po Adriatyku. Powrót do hotelu, kolacja i nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez Krańską Górę (słoweńskie Zakopane) do Planicy, doliny górskiej, gdzie zobaczymy słynny kompleks skoczni narciarskich, m.in. największą na świecie skocznię mamucią – Letalnice, tu odbywa się zakończenie sezonu skoków narciarskich. Następnie przejedziemy do wąwozu Vintgar, dokąd prowadzi turystyczna ścieżka, zwieńczona mostem przy 13 metrowym wodospadzie SUM, przespacerujemy się wokół rzeki Radosnej. Następnie przejazd do Kranj i spacer po starówce. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.

5 dzień:
Po śniadaniu przejazd do doliny polodowcowej nad jezioro Bohinj, jednego z najbardziej uroczych zakątków Alp Julijskich. Krótki spacer oraz wjazd kolejką linową na górę Vogel (1.535 m n.p.m.), skąd podczas dobrej pogody możemy podziwiać alpejskie szczyty. Następnie udamy się do uzdrowiska Bled, położonego nad szmaragdowym jeziorem. Wejdziemy do średniowiecznego zamku na skale, skąd rozpościera się cudowny widok na Alpy Julijskie i jezioro Bled. Spacer po miejscowości, dla chętnych rejs po jeziorze. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.

6 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Mariboru, drugiego co do wielkości miasta Słowenii, jednego z głównych centrów kulturalnych, gospodarczych i komunikacyjnych. Zobaczymy: zamek miejski, wzniesiony w XV wieku z polecenia cesarza Fryderyka III (obecnie siedziba Muzeum Regionalnego), monumentalną katedrę św. Jana Chrzciciela, XIX-wieczny budynek Słoweńskiego Teatru Narodowego, ceglany kościół Franciszkanów, renesansowy Ratusz, Bazylikę św. Marii Matki Litościwej oraz znajdujące się przy Placu Swobody słynne piwnice winne. Po zwiedzaniu wyjazd w kierunku Polski. Kolacja i nocleg w okolicy granicy austriacko-czeskiej.

7 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i kontynuacja przejazdu do Polski. Powrót do Polski w godzinach południowych.

Program fakultatywny

- rejs po Adriatyku ok. 20 EUR
- Bled - rejs na wyspę ok. 15 EUR


Świadczenia

Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie **/***: 5 w okolicy Lublany, 1 w okolicy granicy austriacko-czeskiej. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
6 śniadań, 6 obiadokolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 70 EUR,
- programu fakultatywnego: rejs po Adriatyku ok. 20 EUR, Bled - rejs na wyspę ok. 15 EUR,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 6 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Ptuj (ok. 720 km) - ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2400 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Słowenia - Barwy Słowenii     (skrót: BARWY SLOWENII PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KSTO081111.08 - 17.081987 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy 2018
Zamów
Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC