Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonieCzytaj więcej
Klub UrwisaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
WczasyCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
Obozy studenckieCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Ukraina - Podróż na kresy
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Lwów - Krzemieniec - Poczajów - Zbaraż - Tarnopol - Trembowla - Kamieniec Podolski - Rejs po Dniestrze - Chocim - Okopy św. Trójcy - Czerniowce - Kołomyja - Jaremcze - Stanisławów - Truskawiec - Drohobycz

- Wielokulturowe miasta Kresów
- Twierdze dawnej Rzeczypospolitej
- Miejsca urodzin sławnych Polaków
- Zabytki sakralne różnych wyznań
- Pełen wrażeń rejs po Dniestrze
- Karpackie uzdrowiska


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Podczas przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przyjazd do Lwowa i pierwsze spotkanie z miastem: Prospekt Swobody, gmach Teatru Wielkiego i Baletu, Plac Mickiewicza. Przejazd do hotelu, kolacja*, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Lwowa: Cmentarz Łyczakowski - jeden z największych cmentarzy w Europie nazywany lwowskim Pere - Lachaise, Cmentarz Orląt Lwowskich. Przejazd do Krzemieńca, miejsca urodzenia Juliusza Słowackiego. Zwiedzanie dworku Januszewskich - Muzeum J. Słowackiego. Przejazd do Poczajowa, gdzie znajduje się Ławra Poczajowska z największą cerkwią Kresów Wschodnich. Z jej tarasu roztacza się przepiękny widok na całą okolicę. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, kolacja*, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez Wiśniowiec do Zbaraża, słynnej obronnej rezydencji uwiecznionej przez Sienkiewicza w powieści „Ogniem i mieczem”. Następnie krótkie zwiedzanie Tarnopola oraz Trembowli - najstarszego miasta Tarnopolszczyzny z pięknym rynkiem i ruinami zamku. Przejazd przez Skałę Podolską do Kamieńca Podolskiego. Zwiedzanie największej twierdzy Kresów Rzeczypospolitej: bramy miejskie, rynek, ratusz, czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja*, nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd nad Dniestr – niezapomniane wrażenia pozostawi rejs statkiem. Krajobrazy Dniestru są niezwykle malownicze i różnorodne. Każdy zakręt otwiera nowe widoki. Czasami są to strome nagie skały obmywane strumieniami, czasami łagodne pagórki pokryte lasami. Gdzieniegdzie skarpy pokruszonych łupków o kolorach od beżowego przez brązowy, czerwony aż do fioletowego. Dla chętnych posiłek z grilla. Powrót do Kamieńca Podolskiego i dalsze zwiedzanie. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.

5 dzień:
Po śniadaniu dokończenie zwiedzania Kamieńca. Przejazd do Chocimia, którego największą atrakcją jest zamek - forteca, skąd roztacza się przepiękna panorama na Dniestr. Przejazd przez Okopy Świętej Trójcy, miejsca opiewanego przez Krasińskiego w „Nie - Boskiej komedii”. Przejazd do Czerniowiec, krótki czas wolny na jednej z najpiękniejszych ulic miasta. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja* i nocleg.

6 dzień:
Po śniadaniu spacer po Czerniowcach, nazywanych „małym Wiedniem Wschodu”, gdzie zobaczymy ratusz, teatr, Żydowski Dom Ludowy, Rumuński Pałac Narodowy, Pałac Metropolitów Bukowińskich, zabytki sakralne różnych wyznań obecnych w mieście. Przyjazd do Kołomyi, gdzie zwiedzimy Muzeum Pisanki oraz Muzeum Huculszczyzny. Następnie odwiedzimy uzdrowisko Jaremcze - huculska stolica i perła Karpat, jeden z głównych ukraińskich ośrodków turystycznych z pozostałościami przedwojennej zabudowy willowej i wodospadem na Prucie. Przejazd do hotelu na kolację* i nocleg.

7 dzień:
Po śniadaniu spacer po Stanisławowie - trzecim co do wielkości, po Krakowie i Lwowie, mieście Galicji. Zobaczymy m.in.: rynek, ratusz, kolegiatę z nekropolią Potockich, kościół ormiański, synagogę. Przejazd do Truskawca, najsłynniejszego podkarpackiego kurortu - przechadzka po centrum uzdrowiska, czas wolny. Następnie odwiedzimy miasto Brunona Schulza – Drohobycz, którego magiczny obraz utrwalony został na kartach m.in. „sklepów cynamonowych”, krótki spacer: dom, w którym mieszkał Bruno Schulz, kościół p.w. św. Bartłomieja z XIV w. Przejazd do Lwowa, kolacja* i nocleg.

8 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Lwowa: udamy się do wnętrza greckokatolickiej katedry św. Jura, zobaczymy Wysoki Zamek z Kopcem Unii, skąd rozciąga się panorama miasta i okolicy oraz Uniwersytet Lwowski (były Sejm Galicyjski). Następnie przejdziemy na starówkę z pięknym rynkiem, zwiedzimy katedrę - jeden z dwóch czynnych kościołów katolickich we Lwowie (obok kościoła św. Antoniego na Łyczakowie), Kaplicę Boimów - pomnik architektury i rzeźby manierystycznej, Katedrę Ormiańską – budowlę nawiązującą stylem do architektury kolonii ormiańskich na Krymie, Cerkiew Wołoską - wzniesioną przez włoskiego budowniczego Pawła Rzymianina w stylu włoskiego odrodzenia. Zobaczymy Wieżę Prochową, kościół św. Andrzeja i wejdziemy do klasztoru Bernardynów - jednego z najpiękniejszych kościołów Lwowa. Czas wolny. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.

9 dzień:
Powrót do Polski we wczesnych godzinach porannych.

Program fakultatywny

- rejs statkiem po Dniestrze ok. 25 EUR


Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelach o standardzie **/***: 2 noclegi w Lwowie, 1 nocleg w Krzemieńcu/Poczajowie, 2 noclegi w Kamieńcu Podolskim, 1 nocleg w Czerniowcach, 1 nocleg w Jaremcze/Stanisławowie. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
7 śniadań serwowanych lub w formie bufetu, w zależności od hotelu, (*możliwość wykupienia 7 obiadokolacji w cenie ok. 60 EUR/os.).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 65 EUR,
- programu fakultatywnego: rejs statkiem po Dniestrze ok. 25 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Krakowa, Tarnowa i Rzeszowa.
Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia rejsu po Dniestrze oraz obiadokolacji w dniu rezerwacji imprezy.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na cele programowe.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego paszportu.
Przejazd: Rzeszów - Lwów (ok. 180 km) - ok. 4 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1500 km.
Podczas zwiedzania prawosławnych świątyń obowiązkowy strój dla kobiet to długa spódnica, zakryte ramiona, nakrycie głowy - najlepiej chusta; dla mężczyzn: długie spodnie, zakryte ramiona.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Ukraina - Podróż na kresy     (skrót: PODROZ NA KRESY PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KUTO081111.08 - 19.08Impreza w trakcie realizacji Plan podróży9 dni
KUTO090101.09 - 09.091399 zł   1299 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj 9 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2018
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC