Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Nauka angielskiego w promieniach słońca

Wiek uczestników 12 - 17 lat

Tajemnicze megality wpisane na światową listę UNESCO, urokliwe zatoki i porty rybackie, wczesnochrześcijańskie katakumby, owiany legendą zakon Joanitów. Malta to niewielki wyspiarski kraj, położony na Morzu Śródziemnym, między Sycylią a Afryką. Pozostałością po statusie kolonii brytyjskiej jest ruch lewostronny oraz będący w codziennym użyciu język angielski, jeden z dwóch języków urzędowych Malty. Atrakcje, które na Ciebie czekają, naładują Cię pozytywną energią i zapewnią dobrą zabawą. Kursy językowe na Malcie to doskonałe połączenie nauki i wypoczynku. Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015

Szkoła IELS posiada akredytację maltańskiego Ministerstwa Edukacji oraz jest członkiem ALTO (Association of Language Travel Organisations), FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations of Malta).


Program

Junior Residence (12 - 17 lat)

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego w tygodniu; grupy zamknięte polskie, maksymalnie 15 studentów w grupie; zróżnicowany poziom nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami TEFL i EFL; test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu; bogaty program zajęć popołudniowych, gry, zabawy, rozgrywki i zajęcia sportowe, dyskoteki, pokazy filmów, plażowanie. W cenie kursu w każdym tygodniu: 2 wycieczki półdniowe (np. Valetta, Mdina i Marsaxlokk), zorganizowane zajęcia popołudniowe (m.in.: dyskoteki, karaoke).

Program fakultatywny

Przykładowy program wycieczek i aktywności dodatkowo płatnych dla chętnych LATO 2017:
1. Comino Cruise - wycieczka statkiem na Comino i Blue Lagoon - koszt ok. 15 EUR.
2. Splash and Fun - wizyta w parku wodnym Splash & Fun Water Park - koszt ok. 15 EUR.
3. Papeye Village - wizyta w Wiosce Papeya, gdzie był kręcony film z Robinem Williamsem "Papeye the Sailor and his Friends" - koszt ok. 15 EUR.


Zakwaterowanie

Zakwaterowanie: Howard Hotel *** - położony w Sliemie.

Zakwaterowanie w pokojach 2-4 – osobowych, z klimatyzacją i łazienką. Do dyspozycji uczestników: wi-fi i kafejka internetowa w recepcji hotelu (płatna).

Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.

Internetowy adres hotelu: http://www.thehowardmalta.com/


Świadczenia

Zakwaterowanie: Howard Hotel *** - położony w Sliemie. Zakwaterowanie w pokojach 2-4 – osobowych, z klimatyzacją i łazienką. Do dyspozycji uczestników: wi-fi i kafejka internetowa w recepcji hotelu (płatna). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. Internetowy adres hotelu: http://www.thehowardmalta.com/

Wyżywienie: Śniadania, pakowany lunch i obiadokolacje.
Transport: Przelot samolotem na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów. Przelot będzie realizowany tanimi liniami lotniczymi - prawdopodobnie Wizzair (w cenie wyjazdu bagaż podręczny i rejestrowany do 20 kg. Rozmiary bagażu zgodne z wymogami lini lotniczych - www.wizzair.pl)
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta w trakcie pobytu, realizacja programu.
CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu.


Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu. Sugerowane kieszonkowe w wysokości 150 - 250 Euro na wydatki własne i transport po Malcie; przykładowe ceny: bilet autobusowy ok. 2 EUR/przejazd, zestaw fast food 6 EUR, napój ok. 1,5 EUR. Niezbędne nakrycie głowy oraz ochronny krem do opalania z wysokim filtrem. Prosimy również o zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty). Adresy podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy; w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (email). Prosimy o zgłaszanie konsultantom sprzedaży (przy dokonywaniu rezerwacji) informacji dotyczących alergii lub wymaganej specjalnej diety, np. wegetariańskiej, bezglutenowej. Potwierdzenie diety możliwe jest wyłącznie po wcześniejszym uzgodnieniu ze szkołą językową i wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 200 zł za tydzień). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (15 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS     (skrót: MALTA Z JUNIOR RESIDENCE IELS PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PMCB012626.01.2019 - 02.02.20194299 zł   4214 zł   PromocjaRezerwuj8 dni
PMCB020202.02.2019 - 09.02.20194299 zł   4214 zł   PromocjaRezerwuj8 dni

Terminy i ceny Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS     (skrót: MALTA Z JUNIOR RESIDENCE IELS PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PMCB012626.01.2019 - 09.02.20196099 zł   6014 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC