Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Mielno - Afrodyta - Jedźmy razem nad morze (wiek 8-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Ideą zorganizowanych wczasów rodzinnych jest urozmaicenie zwykłego pobytu nad morzem bogatym programem animacyjnym. To również idealna możliwość przygotowania dzieci do przyszłych samodzielnych wyjazdów na obóz czy kolonię - to okazja do poznania zasad panujących na takim wyjeździe trochę z przymrużeniem oka bo pod okiem znanego opiekuna (rodzica, dziadka, babci, cioci, wujka itd.). Zapraszamy tu również osoby nie posiadające  dzieci/wnuków bowiem możliwy jest tu również sam pobyt o charakterze typowo wypoczynkowym. Mielno to urokliwe miasteczko położone nad Bałtykiem i Jeziorem Jamno. Ośrodek Afrodyta leży bardzo blisko zejścia na plażę, jest on otoczony zielenią, co sprzyja odprężeniu. Ośrodek posiada także dużą bazę do prowadzenia zabiegów leczniczych. Okoliczne atrakcje oraz przyjazna środowisku naturalnemu plaża to z pewnością przepis na udany wypoczynek.

Program
Dzień 1.

Zakwaterowanie w ośrodku. Kolacja. Spotkanie organizacyjne i powitanie morza.



Dzień 2.

Po śniadaniu czas na relaks na plaży. Po obiedzie wyjazd dla chętnych do Parku Wodnego Jan w Darłówku. Po kolacji odkryjemy najciekawsze punkty miasta za pomocą gry terenowej.



Dzień 3.

Po śniadaniu 2w1: opalanie i trening nad jeziorem Jamno, popływamy na rowerkach wodnych. Po obiedzie puścimy wodze wyobraźni podczas tworzenia pomysłowych grafik na torbach bawełnianych. Po kolacji w myśl zasady: Śpiewać każdy może! - wieczór karaoke.



Dzień 4.

Po śniadaniu sprawdzimy nasze umiejętności wspinaczkowe, wybierzemy się do parku linowego - nie przyjmujemy żadnych wymówek, każdy musi spróbować swoich sił na wysokości! Po obiedzie czas na odpoczynek, lody, gofry i inne słodkości. Po kolacji chwila na wyzwolenie swojej artystycznej duszy: zrobimy pocztówkę dla najbliższych, którą jutro wyślemy we własnoręcznie specjalnie przyozdobionej kopercie.



Dzień 5.

Po śniadaniu wyjazd dla chętnych do Parku Rozrywki Pomerania. Po obiedzie test sprawnych dłoni i pracy zespołowej. Wspólnie stworzymy plac zabaw naszych marzeń za pomocą patyczków konstrukcyjnych. Po kolacji dobra zabawa gwarantowana, spróbujemy swoich sił w grze w kalambury! Odrobina konkurencji jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła, wygrają dzieci czy dorośli?



Dzień 6.

Po śniadaniu wyjazd dla chętnych do Ogrodów Tematycznych Hortulus w Dobrzycy. Po obiedzie zorganizujemy Olimpiadę – rozruszamy całe nasze ciało. Po kolacji żegnamy słoneczko chowające się w tafli wody – zachód słońca na plaży.



Dzień 7.

Po śniadaniu szybkim krokiem idziemy na plażę! Dla znudzonych leżeniem na piasku siatkówka plażowa. Po obiedzie spacer pełną niespodzianek Leśną pętlą przygód i tajemnic. Po kolacji kino letnie – film, popcorn, pełne odprężenie…



Dzień 8.

Po śniadaniu konkurs na najwspanialszą rzeźbę z piasku. Po obiedzie odpoczynek na pokładzie statku, podczas rejsu będziemy podziwiać przepiękną błękitną taflę wody. Po kolacji rodzinne rozgrywki, przygotujcie swoje szare komórki na wieczór gier planszowych.



Dzień 9.

Po śniadaniu czeka na nas poważny projekt: mieszkańcy mini zoo. Naszym zadaniem jest stworzyć zwierzęcą rodzinę, macie już pomysł na swoje stworzonko? :) Po obiedzie przygotowania do wieczornej imprezy, główna misja: maski i ozdobniki do zrobienia super zdjęć. Po kolacji bal maskowy, podczas którego śmiałkowie mogą wykazać się wyjątkowymi umiejętnościami w wakacyjnym mam talent.



Dzień 10.

Po śniadaniu ostatnia szansa na złapanie najcieplejszych promieni słońca. Po obiedzie nie zapomnijcie o kupnie pamiątek! W ramach kolacji pożegnalne ognisko. Po kolacji krótkie spotkanie podsumowujące z upominkami.



Dzień 11.

Wykwaterowanie z ośrodka i powrót do domu. Nie martwcie Cię, widzimy się za rok! :)
Program fakultatywny
-program animacyjny: 200 zł/os.
-wycieczka do Darłówka - latarnia morska i 2 godzinna zabawa w Parku Wodnym JAN – orientacyjna cena: 100 zł
-wycieczka do Parku Rozrywki Pomerania Fun Park – idealna propozycja dla dzieci 8-12 lat - największy park rozrywki na Pomorzu Zachodnim. Na terenie parku znajduje się kryta hala, gdzie oprócz tradycyjnych placów zabaw typu małpi gaj znajdziecie wiele innych atrakcji. Strefy zabaw dostosowane do wieku dziecka, zjeżdżalnie tradycyjne, rolkowe i tubowe, baseny z kulkami, trampoliny, strefa boisk, kolejka, automaty oraz wodny świat, rollercoaster dragon, dmuchańce, karuzele, autodromy – orientacyjna cena: 100 zł
-wycieczka do Ogrodów Tematycznych Hortulus w Dobrzycy – zwiedzanie Ogrodów Hortulus Spectabilis z przewodnikiem, zabawa integracyjna w labiryncie, słodki poczęstunek, największy na świecie labirynt grabowy 1 ha, 20 metrowa wieża widokowa, ogrody magii, energii, czasu i przestrzeni z kamiennym kręgiem, ogrody 4 pory roku i wiele innych – orientacyjna cena: 100 zł
-fotorelacja – 40 zł
Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Afrodycie w Mielnie, w 2,3,4– osobowych pokojach z łazienkami, TV, wifi i balkonami. Do Waszej dyspozycji na terenie ośrodka: teren rekreacyjny z boiskiem do siatkówki, placem zabaw dla dzieci i miejscem na grilla. Ośrodek znajduje się 50 m od plaży. Na miejscu znajduje się także bogata baza do prowadzenia zabiegów rehabilitacyjnych i zdrowotnych.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacja w formie bufetu. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek śniadanie w dniu wyjazdu.
Transport: autokar turystyczny
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A
Realizacja programu turystycznego. Opieka animatora.
Informacje praktyczne
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:

Dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy
Programu fakultatywnego
Obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2zł/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2zł/os
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Mielno - Afrodyta - Jedźmy razem nad morze   (skrót: JEDZMY RAZEM NAD MORZE - AFRODYTA MIELNO PAX FB)
27.06 - 07.07.2021
 11 dni / APSA0627
1791 zł   1591 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Kursy językowe 2021 Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy Podróże 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link