Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Muszyna
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria


» przejdź do galerii
Obóz Fabryka Adrenaliny (10-18 lat)

Ośrodek Sportu i Rekreacji Alpina Sport to jedno z nielicznych w Polsce centrów aktywnego wypoczynku o tak bogatym zapleczu sportowym. Na obszarze 50000m2 zlokalizowanych jest 16 kortów tenisowych (w tym 4 zadaszone halą pneumatyczną), 2 boiska wielofunkcyjne ze sztucznej trawy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej, stadion lekkoatletyczny 200-metrową bieżnią tartanową, basen otwarty, strzelnica polowa, tor do jazdy na quadach, pole paintballowe oraz wiele innych atrakcji. Obiekt jest bezpieczny: ogrodzony i strzeżony, monitorowany 24h.

Program
Przeżyj niezapomnianą przygodę, poczuj dreszcz emocji i adrenalinę napływającą do krwi. Program pełen atrakcji sprawia, że nie ma ani chwili na nudę. Nastaw się na dni wypełnione aktywnym spędzaniem czasu i niesamowitymi wrażeniami. Quady (2 x 2 godziny) – szkolenie na specjalnie przygotowanych torach zlokalizowanych na terenie ponad 4 hektarów pól, łąk, lasów i pagórków. Po szkoleniu, dla osób zainteresowanych, wycieczka w dziki teren - atrakcja dodatkowo płatna. Paintball (3 x 2 godziny) – każdy uczestnik wyposażony jest w mundur, maskę, ochraniacze i marker. Staje się żołnierzem i wspólnie ze swoją drużyną rusza do boju! Uczestnicy grają według określonych scenariuszy, z których każdy ma odmienną fabułę i zapewnia mocną dawkę adrenaliny. Podczas zajęć wystrzelasz ponad 1000 kulek! Splatmaster dla najmłodszych – zabawa w „mały paintball”, gdzie siła uderzenia kulki jest znacznie mniejsza niż w tradycyjnym paintballu i odpowiednia dla dzieci już od 9 roku życia. Amunicja rozbija się pozostawiając charakterystyczny „splat”, ale nie ma bólu i siniaków. Spływ 12-osobowym pontonem (1 x ok. 3,5 godziny ) – trasa spływu obejmuje malowniczą Dolinę Popradu. Szybki nurt rzeki przynosi wiele emocji i nauczy uczestników współdziałania w grupie. Zajęcia linowe (3 x 2 godziny) – uczestnicy wspinają się, pokonują mosty linowe, budują wieżę. To świetne szkolenie z umiejętności obsługi uprzęży alpinistycznej oraz technik wspinaczki. Agent (1 x w turnusie) – uczestnicy mają okazję podjąć wyzwanie w ramach gry scenariuszowej AGENT. Jest to rozgrywka oparta na popularnym programie telewizyjnym i przeniesiona na obozowe realia. Rozpoczyna się po śniadaniu, a kończy po kolacji. Prowadzący wystawia uczestników na próby wymagające sprytu, odwagi i mocnego charakteru. Do tego przebiegły AGENT przeszkadza we wszystkim, a uczestnicy odpadają jak pionki z gry, przez eliminację. Zwycięża tylko jedna osoba, która otrzymuje solidną zniżkę na obóz w przyszłym roku. Wyprawa do bacówki nad Wierchomlą (1 x w turnusie) – piesza wyprawa szczytami górskimi do schroniska PTTK nad Wierchomlą, usytuowanego 887 m n.p.m. Po powrocie do ośrodka na obozowiczów czeka ognisko z pieczeniem kiełbasek. Strzelanie (1 x 2 godziny) – obejmuje strzelanie statyczne z broni pneumatycznej (karabin, pistolet) do tarczy jak i celów ruchomych. ASG (2 x 2 godziny, 1 x 4 godziny) – gra odzwierciedlająca prawdziwe pole walki w specjalnie przygotowanym terenie. Zajęcia obejmują: ćwiczenia taktyczne, sygnały dowodzenia, treningi i walki grup paramilitarnych przy użyciu replik broni typu AK47. Rowery górskie (3 x 2 godziny) – zajęcia prowadzone w terenie górzystym, każdorazowo stopień trudności tras dobierany jest do wieku i umiejętności uczestników. Ze względów sanitarnych każdy uczestnik musi posiadać własny kask. Gry zespołowe (3 x 1 godzina) – zajęcia z poszczególnych dyscyplin sportowych, takich jak: piłka nożna, koszykówka, plażowa piłka siatkowa. Zajęcia przy muzyce (3 x 1 godzina) – tak zwane ,, tańce”, nauka podstawowych kroków i układów typu zumba przy muzyce. Pierwsza pomoc przedmedyczna (1 x 2 godziny) – nauka udzielania pierwszej pomocy. Wyprawa korytem rzeki (1 x 2 godziny) – piesza przeprawa korytem w górę rzeki. Odnowa biologiczna w Spa (4 x 2 godziny) – wypoczynek i regeneracja po wymagających zajęciach całego dnia. Uczestnicy korzystają z sauny suchej, łaźni parowej, hydromasażu w jaccuzi, różnych rodzajów kąpieli zdrowotnych. Uczymy dbałości o zdrowie i zasad prawidłowego korzystania z relaksu w Spa.
Program fakultatywny
Wyprawa na quadach w dziki teren – pełna adrenaliny, 2-godzinna wyprawa po bezdrożach Beskidu Sądeckiego. Pokonamy wzniesienia oraz dziki gąszcz, przeprawimy się przez rwący potok. Wyprawa pod nadzorem instruktora. Cena 270 PLN.

Fluor Game - to nocna gra terenowa oparta o fabułę podchodów, podczas której uczestnicy wyposażeni w lampy UV i fluor-sticki będą szukać niewidocznych dla ludzkiego oka wiadomości. Cena 100 PLN.
Zakwaterowanie
Ośrodek Sportu i Rekreacji Alpina Sport w Muszynie-Złockie. Obiekt w całości ogrodzony i monitorowany. Pokoje klasy premium 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i jeden pokój typu studio 2+4 ze wspólną łazienką.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje o dużym urozmaiceniu w formie bufetu, obiady serwowane, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży. Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej bez dodatkowych opłat.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Niezbędny ekwipunek na obóz: ciepłe ubranie i okrycie przeciwdeszczowe, niewielki plecak, obuwie do pieszych wycieczek, dodatkowe obuwie mogące ulec zniszczeniu, strój kąpielowy, okulary przeciwsłoneczne, czapka z daszkiem, krem z filtrem UV, legitymacja szkolna, obowiązkowo ze względów higienicznych własny kask rowerowy.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny   (skrót: MUSZYNA ALPINA FABRYKA ADRENALINY 2022 PAX FB)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link