Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Nagawki
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Nagawki - kolonia Recyklingowa Fabryka (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Nagawki to urokliwa wieś położona nieopodal Głowna w malowniczej dolinie Mrogi. W tym wyjątkowym miejscu przygotowaliśmy ofertę dla najmłodszych turystów. "Żywy Skansen - Centrum Folkloru Polskiego" to kompleks zabytkowych budynków wiejskich sprowadzonych do Nagawek z różnych zakątków województwa łódzkiego. Na terenie ośrodka znajduje się plebania z salą widowiskową,restauracja, kawiarnia, stajnia, amfiteatr, sale konferencyjne,dwa baseny i brodzik, plac zabaw, drewniana sauna, a także Leśna Wioska z ruską banią, chatą solną, beczką polską i grillem. Uczestnicy zostaną zakwaterowani w "Leśniczówce" w której do dyspozycji jest 35 miejsc noclegowych (łóżka piętrowe) i świetlica,pokoje 4, 5, 6, -osobowe z łazienkami. "Żywy Skansen" to nie tylko budynki, podczas pobytu uczestnicy nauczą się wypiekania chleba,upieką i ozdobią swój własny piernik, wezmą udział w warsztatach wycinanek i poznają podstawy tańców ludowych. Oprócz zajęć specjalistycznych opisanych w programach - Akademia Pani Kleks,Indiańska Przygoda, Recyklingowa Fabryka - wszyscy uczestnicy zrealizują program wspólny, a w nim: slackline, strzelectwo (strzelanie z łuku), gry zespołowe i indywidualne (rzutki, badminton),plażowanie przy basenie, pływanie, gry planszowe, karciane i integracyjne,wycieczki piesze, dyskoteki, ognisko, wieczory filmowe,a wszystko w przyjaznej i wesołej atmosferze, którą zapewni profesjonalna kadra wychowawców. Nagawki to najlepsze miejsce na wypoczynek z dala od miejskiego zgiełku!

Program
Recyklingowa Fabryka (7-12 lat)

Chcesz dowiedzieć się więcej o ekologicznym stylużycia? Nadać rzeczom drugie życie? Ten obóz jestdla Ciebie. Podczas zajęć poznasz EKO zasady. Dowiesz się jak wykonać coś z niczego oraz wcielisz to w życie. Podczas 18 godzin warsztatów zmienisz zwykły słoik w piękną dekorację, ze starej skarpetki zrobisz pluszaka dla młodszego rodzeństwa, z patyczków po lodach wykonasz ramkę lub stojak na biżuterię, zaprojektujesz i stworzysz eko-strój oraz zaprezentujesz go na eko-pokazie mody. Wykonasz skarbonkę i kronikę rodzinną z materiałów z odzysku. Podczas zajęć zainspirujemy Cię oraz pokażemy jak stworzyć mini pracownię, wskażemy gdzie szukać inspiracji i zarazimy Cię pasją bycia EKO.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów, Żywy Skansen –Centrum Folkloru Polskiego w Nagawkach, pokoje 4, 5, 6, -osobowe z łazienkami.

Wyżywienie: Całodzienne(3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu,ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej, bezmlecznej lub bezglutenowej. Dietę można zamówić najpóźniej14 dni przed rozpoczęciem turnusu – dopłata 150 PLN/turnus. Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW15.000 PLN.
Opieka wychowawców i instruktorów. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa i pod nadzorem instruktorów.

Na wyjazd należy zabrać:kartę kwalifikacyjną, nieprzemakalną kurtkę i ciepły sweter (lub polar), dres, strój kąpielowy, ręczniki (plażowy i kąpielowy) co najmniej dwie pary butów sportowych, nakrycie głowy, okulary przeciw słoneczne oraz krem ochronny z filtrem, legitymacja szkolna.

W cenie zapewniamy wszelki sprzęt specjalistyczny,potrzebny do realizacji programu poszczególnych obozów. Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 12:45-18:00. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 08:15-09:15. Dojazd własny:przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.30, wyjazd niepóźnej niż o godz. 08.00.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Nagawki - kolonia Recyklingowa Fabryka   (skrót: NAGAWKI FABRYKA PAX FB)
22.06 - 02.07.2019
 11 dni / ŁPON0622
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
16.08 - 26.08.2019
 11 dni / ŁPON0816
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC