Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Potwierdzone w terminie rozpoczęcia od 21.07.2020 do 31.08.2020
Oferty
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Obozy młodzieżowe

Polska
Dojazd autokarem Berezka - obóz detektywistyczny Bieszczadzki Tropiciel 8, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Berezka - obóz jazdy konnej 8, 11 dni wiek 9-18
Dojazd autokarem Berezka - obóz odchudzająco-kondycyjny 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz fitness i sport 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz rekreacyjny 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz taneczny 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dźwirzyno - kolonia plastyczna 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Dźwirzyno - kolonia rekreacyjna 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz plastyczny 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz rekreacyjny 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Giby - obóz Świat 5 Przygód 10 dni wiek 9-18
Dojazd autokarem Janów Lubelski - jazda konna 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Janów Lubelski - kolonia motocross 11 dni wiek 7-12
Dojazd autokarem Janów Lubelski - kolonia rekreacyjna 11 dni wiek 7-12
Dojazd autokarem Janów Lubelski - obóz paintball i survival 11 dni wiek 14-17
Dojazd autokarem Jarosławiec - Kolonia Rekreacyjna 9, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Jarosławiec - obóz Archery Tag i Paintball 9, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Jarosławiec - obóz Jazdy Konnej 9, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Jarosławiec - obóz Komandos Junior 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Jarosławiec - obóz Rekreacyjny 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Jarosławiec - Szkółka Pływacka 9, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Jastrzębia Góra - akademia tańca i stylu 10 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Jastrzębia Góra - English Wave Summer 10 dni wiek 12-16
Dojazd autokarem Jastrzębia Góra - kolonia rozmaitości 10 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Jastrzębia Góra - obóz rekreacyjny 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Jastrzębia Góra - obóz YouTuberski & TikTok 10 dni wiek 10-16
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Kolonia rekreacyjna 9, 11 dni wiek 7-13
Dojazd autokarem Kołobrzeg - obóz Jazdy Konnej 9, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - obóz Rekreacyjny 9, 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - obóz Sportowy 9 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - obóz Taneczny 9, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - obóz Zachodniopomorskie Parki Wodne 9, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz jazdy konnej 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz koszykówki 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz piłki nożnej 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz rekreacyjny 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz siatkówki 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz survival i paintball 10 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - 9 Przygód w 9 dni 8, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Konwent Mangi i Anime 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Paintball 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Survival 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Z artystyczną duszą 8, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Łazy Mielno - obóz rekreacyjny 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Murzasichle - kolonia języka angielskiego 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Murzasichle - kolonia plastyczna 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Murzasichle - kolonia rekreacyjna 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz języka angielskiego 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz plastyczny 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz rekreacyjny 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny - 8 dni 8 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz tenisowy 8, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Niechorze - kolonia i obóz rekreacyjny 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Niechorze - kolonie i obóz hulajnoga 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Poddąbie - kolonie Akademia Rozmaitości 8, 11 dni wiek 6-12
Dojazd autokarem Poddąbie - obóz młodzieżowy Wakacje na luzie..:) 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Poddąbie - obóz Taneczne wakacje 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Poddąbie - obóz Wakacyjny active 8, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Pokrzywna - kolonia Świat Małego Paintballa 8, 11 dni wiek 10-13
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat ASG 8, 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Przygody 8, 11 dni wiek 9-16
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Żywiołów 8, 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Rowy - obóz Bałtyckie Aquaparki 8, 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Rowy - obóz rekreacyjny 8, 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Świnoujście - Kolonia rekreacyjna 9, 11 dni wiek 7-13
Dojazd autokarem Świnoujście - obóz Odkrywamy Japonię 9, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Świnoujście - obóz Rekreacyjny 9, 11 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Świnoujście - obóz Świat Mangi 9, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Uniejów - obóz gamingowy 8, 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny 8, 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz z Minecraftem 8, 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Ustka - kolonia i obóz rekreacyjny 11 dni wiek 7-17
Dojazd autokarem Ustka - obóz piłki nożnej 11 dni wiek 7-17
Dojazd autokarem Ustka - obóz siatkówki 11 dni wiek 7-17
Dojazd autokarem Ustka - Wakacyjna Akademia Języka Angielskiego 11 dni wiek 7-17
Dojazd autokarem Wiączyń Dolny - obóz jazdy konnej 8, 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Zakopane - obóz Parki Wodne turnus VI 8 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Zbrosławice - kurs jeździectwa 8, 11 dni wiek 10-18

Zagranica
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Camp 10, 11 dni wiek
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Obóz Adriatyk Water Camp 11 dni wiek
Transport samolotem Malta - Gzira - Obóz rekreacyjny 8 dni wiek 12-19
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna 10 dni wiek 8-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia windsurfingowe ABC 10 dni wiek 11-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny 10 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz windsurfing 10 dni wiek 14-18

Klub Urwisa

Polska
Dojazd autokarem Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia Plastyczna 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia Rekreacyjna 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Murzasichle - Klub Urwisa kolonia rekreacyjna 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Poddąbie - Klub Urwisa kolonia Akademia Rozmaitości 8, 11 dni wiek 6-12
Dojazd autokarem Poddąbie - Klub Urwisa kolonia dla aktywnych 8, 11 dni wiek 6-12
Dojazd autokarem Poddąbie - Klub Urwisa kolonia taneczna 8, 11 dni wiek 6-12
Dojazd autokarem Zakopane - Klub Urwisa kolonia Mini Przygoda 8, 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Zakopane - Klub Urwisa kolonia Parki Wodne 8, 11 dni wiek 7-11

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC