Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Oferty
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Obozy młodzieżowe



Dojazd autokaremKrasnobród - obóz języka angielskiego11 dniwiek 7-16

Wycieczki



Dojazd autokaremAustria - Panorama Salzburga4 dni
Dojazd autokaremAustria - Smaki Tyrolu7 dni
Dojazd autokaremAustria, Niemcy - Zamki Ludwika II7 dni
Dojazd autokaremAustria, Słowacja - Wiedeń i okolice4 dni
Dojazd autokaremBiałoruś - Białoruski rekonesans8 dni
Dojazd autokaremBiałoruś - Białoruskie sentymenty9 dni
Dojazd autokaremBośnia i Hercegowina, Serbia, Czarnogóra - Bałkańska natura11 dni
Dojazd autokaremBułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża11 dni
Dojazd autokaremChorwacja - Dalmatyńskie wyspy9 dni
Dojazd autokaremChorwacja - Smaki Dalmacji7 dni
Dojazd autokaremChorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour9 dni
Dojazd autokaremChorwacja, Włochy - Wokół Istrii7 dni
Dojazd autokaremCzechy - Czeskie perełki4 dni
Dojazd autokaremCzechy - Nie tylko Praga4 dni
Dojazd autokaremCzechy - Weekend w Pradze3 dni
Dojazd autokaremCzechy - Z wizytą na Morawach2 dni
Dojazd autokaremFrancja - Paryż i zamki7 dni
Dojazd autokaremFrancja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada16 dni
Dojazd autokaremGrecja - Akropolis Tour9 dni
Dojazd autokaremGrecja - Grecja dla seniora9 dni
Dojazd autokaremGrecja - Zorba, wino i Ty!11 dni
Transport samolotemHiszpania - Długi weekend w Barcelonie5 dni
Dojazd autokaremHiszpania dla seniora9 dni
Dojazd autokaremLichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina7 dni
Dojazd autokaremLitwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour8 dni
Dojazd autokaremLitwa, Łotwa, Estonia, Finlandia - Bałtyckie białe noce9 dni
Dojazd autokaremLitwa, Łotwa, Estonia, Rosja - Nadbałtycka przygoda6 dni
Dojazd autokaremLuksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu7 dni
Dojazd autokaremŁotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga8 dni
Dojazd autokaremMołdawia, Rumunia - (W)inna Mołdawia9 dni
Dojazd autokaremNiemcy - Malownicza Saksonia4 dni
Dojazd autokaremRosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa9 dni
Dojazd autokaremRumunia - Perły Karpat9 dni
Dojazd autokaremRumunia - Śladami Drakuli7 dni
Dojazd autokaremRumunia - Tajemnicza Rumunia11 dni
Dojazd autokaremSerbia - Serbia na weekend4 dni
Dojazd autokaremSerbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika11 dni
Dojazd autokaremSerbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby11 dni
Dojazd autokaremSerbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany9 dni
Dojazd autokaremSerbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany11 dni
Dojazd autokaremSłowacja - Weekend na Słowacji3 dni
Dojazd autokaremSłowenia - Barwy Słowenii7 dni
Dojazd autokaremSłowenia - Zachwycająca Słowenia4 dni
Dojazd autokaremSłowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych9 dni
Dojazd autokaremSłowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku7 dni
Dojazd autokaremSzwajcaria - Szwajcarskie specjały9 dni
Dojazd autokaremSzwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli7 dni
Dojazd autokaremSzwecja, Norwegia, Dania - Kraina fiordów9 dni
Dojazd autokaremTurcja - Bajkowa Kapadocja11 dni
Dojazd autokaremTurcja - Odkrywamy Turcję14 dni
Transport pociągiemUkraina - Kozacka wyprawa7 dni
Dojazd autokaremUkraina - Lwów i Złota Podkowa4 dni
Dojazd autokaremUkraina - Podróż na kresy9 dni
Transport pociągiemUkraina - Weekend w Kijowie i Czarnobylu5 dni
Transport samolotemUkraina, Turcja - Dwa kroki na Wschód4 dni
Dojazd autokaremWęgry - Nie tylko Budapeszt4 dni
Dojazd autokaremWęgry - Tokaj, czardasz i termy4 dni
Dojazd autokaremWęgry - Weekend w Budapeszcie3 dni
Dojazd autokaremWęgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice4 dni
Dojazd autokaremWielka Brytania - Angielska esencja7 dni
Dojazd autokaremWielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi9 dni
Dojazd autokaremWłochy - Alpejskie jeziora7 dni
Dojazd autokaremWłochy - Capri Tour9 dni
Dojazd autokaremWłochy - Giro di Italia14 dni
Dojazd autokaremWłochy - Na kraniec włoskiego obcasa9 dni
Dojazd autokaremWłochy - Roma Tour7 dni
Dojazd autokaremWłochy - Toscana Tour7 dni
Dojazd autokaremWłochy - Toskania i Cinque Terre9 dni
Dojazd autokaremWłochy - Venezia Tour6 dni
Dojazd autokaremWłochy - Viva Italia7 dni
Dojazd autokaremWłochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże9 dni
Dojazd autokaremWłochy, Francja, Hiszpania - Śródziemnomorskie perły11 dni

Egzotyczne wycieczki



Transport samolotemBirma, Laos, Wietnam - Trzy kraje, sto krajobrazów16 dni
Transport samolotemBoliwia, Peru, Ekwador - Trzy skarby Inków17 dni
Transport samolotemChile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej16 dni
Transport samolotemChiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji17 dni
Transport samolotemGruzja - Morze Czarne i Kaukaz11 dni
Transport samolotemGruzja, Armenia - Piękno Zakaukazia10 dni
Transport samolotemIndie - Nepal - Bhutan - Indie i dwa podniebne królestwa17 dni
Transport samolotemIndie - Pięć pereł Indii11 dni
Transport samolotemJaponia - Druga natura Japonii11 dni
Transport samolotemJaponia - Dwie wyspy Samurajów14 dni
Transport samolotemJaponia - Japoński wachlarz8 dni
Transport samolotemKanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej17 dni
Transport samolotemKazachstan, Kirgistan - W stepach szerokich11 dni
Transport samolotemMongolia - Jurty na Gobi10 dni
Transport samolotemNamibia - RPA - Druga twarz Afryki15 dni
Transport samolotemNowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi19 dni
Transport samolotemRosja - Kolej na Syberię11 dni
Transport samolotemRosja - Rejs rzeką Wołgą12 dni
Transport samolotemRPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki16 dni
Transport samolotemSingapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny14 dni
Transport samolotemTajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji18 dni
Transport samolotemTajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów15 dni
Transport samolotemUSA - Dwa gorące stany11 dni
Transport samolotemUzbekistan - Na jedwabnym szlaku14 dni
Transport samolotemZjednoczone Emiraty Arabskie - Oczekuj Nieoczekiwanego8 dni

Wczasy



Dojazd autokaremWęgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab****10 dni
Dojazd autokaremWęgry - Hajduszoboszlo - Hotel Garden*** pok 2 lub 3 os10 dni
Dojazd autokaremWęgry - Hajduszoboszlo - Ośrodek Wypoczynkowy Siesta**10 dni

Kursy językowe



Transport samolotemAnglia - Crowthorne - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Residence + Sport Academy PLUS15 dniwiek 12-18
Transport samolotemAnglia - Nottingham - kurs j. angielskiego Junior Family NLA15 dniwiek 12-17
Transport samolotemAnglia - Oxford - kurs j. angielskiego Adult Family CES15, 22 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES15, 22 dniwiek 14-18
Transport samolotemAnglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Residence CES15 dniwiek 12-18
Transport samolotemCypr - Episkopi - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC8 dniwiek 10-17
Transport samolotemMalta - Mosta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL15 dniwiek 12-18
Transport samolotemSzkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Adult Family CES15 dniwiek 17-99
Transport samolotemSzkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Junior Family CES15 dniwiek 14-18
Transport samolotemSzkocja - Stirling - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Residence PLUS15 dniwiek 12-18
Transport samolotemUSA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS16 dniwiek 13-18
Transport samolotemUSA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL16 dniwiek 12-18

Kursy językowe indywidualne



Dojazd własnyAnglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyAustria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyFrancja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Barcelona - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Madryt - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Sewilla - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX- wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyIrlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyKanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyŁotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyMalta - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Residence IELS - wiek 18+8, 15, 22 dni
Dojazd własnyNiemcy - Berlin - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyNiemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyNiemcy - Monachium - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyRosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyRosja - Sankt Petersburg - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+14, 21 dni
Dojazd własnySzkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyWłochy - Florencja - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyWłochy - Mediolan - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyWłochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+14, 21, 28 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC