Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Dojazd autokarem Albania - Golem - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Katowice
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Warszawa
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja
Dojazd autokarem Cetniewo - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Camp
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Kids Camp
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Czarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Czechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Dębogóra - Kolonia - Wakacje nad rozlewiskiem
Dojazd autokarem Dąbki - obóz Fantazy
Dojazd autokarem Dąbki - obóz japoński
Dojazd autokarem Dąbki - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Dziwnówek - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Dźwirzyno - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Grecja - Peloponez - obóz rekreacyjno-objazdowy
Dojazd autokarem Grecja - Skotina - J. Angielski
Dojazd autokarem Grecja - Skotina - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny
Transport samolotem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Janów Lubelski - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Janów Lubelski - obóz j.polskiego i kultury polskiej
Dojazd autokarem Jarosławiec - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Jarosławiec - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Jastrzębia Góra - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Karpacz - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Kołobrzeg - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Kołobrzeg - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Kortowo - kolonia rekreacyjna
Dojazd własny Kortowo - półkolonie
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Krasnobród - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Krasnobród - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Krynica Morska - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Krynica Morska - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Lesko Zamek - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Lesko Zamek - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Lądek Zdrój - kolonia i obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Łazy Mielno - obóz Akademia Pani Kleks
Dojazd autokarem Łazy Mielno - obóz Eco Zakręceni
Dojazd autokarem Łazy Mielno - obóz indiańska przygoda
Dojazd autokarem Łazy Mielno - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Łazy Mielno - przygoda w Hogwarcie
Dojazd autokarem Łeba - kolonie rekreacyjne Łebskie wakacje
Dojazd autokarem Łeba - kolonie rekreacyjne Wypoczynek Bez Kitu
Dojazd autokarem Łeba - obóz rekreacyjny Wypoczynek Bez Kitu
Dojazd autokarem Macedonia - Sveti Stefan - obóz rekreacyjny
Transport samolotem Malta - Gzira - Obóz rekreacyjny
Transport samolotem Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim
Dojazd autokarem Międzyzdroje - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Międzyzdroje - obóz wychowawca kolonijny
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Murzasichle - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Niechorze - kolonia i obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Niedzica - kolonia i obóz Akademia Relaksu
Dojazd autokarem Poddąbie - kolonie Akademia Rozmaitości
Dojazd autokarem Poddąbie - obóz młodzieżowy Wakacje na luzie..:)
Dojazd autokarem Pogorzelica - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Radków - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Rowy - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Szklarska Poręba - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - kolonia rekreacyjna Aktywny relaks
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny W rytmach disco
Dojazd autokarem Świnoujście - kolonia rekreacyjna
Dojazd autokarem Świnoujście - obóz rekreacyjny

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC