Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Klub Urwisa Pokrzywna
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Pokrzywna - Klub urwisa kolonia w świecie przygód (wiek 7-11)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wakacje to czas szalonej zabawy i odpoczynku, a Pokrzywna, położona na terenie Parku Krajobrazowego Gór Opawskich to idealne miejsce, aby przenieść się do wakacyjnej krainy marzeń. Tu na uczestników Klubu Urwisa czeka niesamowity Interaktywny Park Edukacji i Rozrywki ROSENAU Zaginione Miasto. Na terenie Parku znajduje się mnóstwo atrakcji, w tym basen o wymiarach olimpijskich z piaszczystą plażą, interaktywny "Ogród Wody", trampolina, karuzele, jezioro, wypożyczalnia kajaków i rowerków wodnych, a także "Jaskinia dzikich zwierząt", a w jej sąsiedztwie "Kopalnia Złota", w której można spacerować korytarzami "Strasznej sztolni", oraz wejść do "wirującego domku". W Pokrzywnej Urwisy znajdą nowych przyjaciół, przeżyją wiele niezapomnianych przygód i będą świetnie się bawić. Poza atrakcjami Parku Edukacji i Rozrywki, opiekunowie oprowadzą liczne zajęcia sportowe (także na krytym basenie w hotelu Chrobry) i rekreacyjne. Urwisy będą strzelać z łuku do słomianych tarcz, szyfrować wiadomości, wyznaczać kierunki świata, piec kiełbaski przy ognisku i wesoło się bawić.

Program
W świecie przygód (7-11 lat)

Urwisy przeżyją wiele przygód. Odwiedzą mini park linowy, w którym pokonają jego trasy pod okiem wykwalifikowanych instruktorów. W słoneczne dni odwiedzą aquapark oraz ogromny dmuchany zamek i zwiedzą jego komnaty. Podczas 7 bloków zajęć na basenie urwisy pobawią się w niezliczoną ilość wodnych zabaw z wykorzystaniem kolorowych rekwizytów. Wybiorą się do kina niezapomnianych emocji 7D i do ogromnej, wesołej sali zabaw – z suchym basenem, zjeżdżalniami i mini przeszkodami linowymi. Przeżyją niesamowite emocje podczas jazdy na oponach na torze „Snowtubing”. Zdobędą nowe doświadczenia na zajęciach z mini suvivalu oraz małego paintballa, nauczą się radzić sobie w trudnych warunkach i bezpiecznie poruszać po lesie. Zdobyte umiejętności wykorzystają w podchodach i grach terenowych. Podczas wizyty w stadninie koni przejadą się na końskim grzbiecie, a na wycieczce do zagrody alpak będą karmić te zwierzaki smakołykami oraz przytulą się do ich puchatego futerka. Popływają na kajakach i rowerkach wodnych. Poskaczą na mega trampolinie oraz pobawią się w ogrodzie wody i parku żywiołów. Ten obóz to wymarzone wakacje każdego URWISA!
Program fakultatywny
Nocny mały paintball z użyciem światła chemicznego, 75 kul – 50 PLN.
Wycieczka autokarowa do Kopalni Złota w Złotym Stoku (zwiedzanie kopalni) – 95 PLN.
Spływ kajakowy rzeką Osobłogą – 3 godzinny spływ rzeką – 95 PLN.
USB z obozu (zdjęcia gratis) – 50 PLN.
Indywidualna sesja zdjęciowa, 10 zdjęć – 100 PLN.
Zakwaterowanie
Kompleks hotelowy „Chrobry” w Pokrzywnej, w pokojach 2-, 3-, 4-osobowych z łazienkami i balkonami. W pokojach TV i bezprzewodowy dostęp do Internetu.
Obiekt jest ogrodzony. Do dyspozycji uczestników: recepcja, basen kryty, rekreacyjny teren wokół hotelu, hala sportowa, boisko, miejsce na grilla. W sąsiedztwie znajduje się Interaktywny Park Edukacji i Rozrywki ROSENAU Zaginione Miasto, z którego atrakcji uczestnicy będą korzystać podczas pobytu.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
10 noclegów
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu – za dopłatą) diety: wegetariańskiej (50 PLN turnus) lub bezglutenowej (100 PLN turnus).
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Możliwość przesiadki na trasie przejazdu.
Grupy maksymalnie 12-15 osobowe. Zapewnimy bezpośredni kontakt z kierownikiem/ opiekunem kolonii 24/h podczas turnusów. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców, dopasowane do warunków atmosferycznych i stanu psychofizycznego uczestników. Uczestnicy powinny zabrać ze sobą legitymację szkolną, wygodne buty do pieszych spacerów, obuwie zmienne do zajęć prowadzonych na terenie obiektu, dres, ciepły sweter, polar, strój kąpielowy, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę i czapkę z daszkiem. Prosimy nie wyposażać dzieci w urządzenia elektroniczne. W trakcie prowadzonych zajęć programowych oraz podczas ciszy nocnej uczestnicy nie mogą używać telefonów. W tym czasie powinny one być umieszczone w miejscach wskazanych przez opiekunów. Na zakończenie obozu każdy uczestnik otrzyma upominek – niespodziankę.

Planowany przyjazd do ośrodka z kierunku: Szczecin, Gorzów, Zielona Góra, Lubin, Legnica, Wrocław, Opole ok. godz. 13.00. Planowany wyjazd z ośrodka do tych miejscowości ok. godzi. 15.00.
Planowany przyjazd do ośrodka z pozostałych miejscowośći - ok. godz. 19.00, a wyjazd ok. godz. 09.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 09.30
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Pokrzywna - Klub urwisa kolonia w świecie przygód   (skrót: POKRZYWNA KLUB URWISA KOLONIE W SWIECIE PRZYGOD PAX FB)
08.07 - 18.07.2020
 11 dni / KPOP0708
1899 zł Plan podróżyRezerwuj
19.07 - 29.07.2020
 11 dni / KPOP0719
1899 zł Plan podróżyRezerwuj
30.07 - 09.08.2020
 11 dni / KPOP0730
1899 zł Plan podróżyRezerwuj
10.08 - 20.08.2020
 11 dni / KPOP0810
1899 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC