Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Polska - Bajkowa Opolszczyzna
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Góra Św. Anny - Moszna - Prudnik - Złoty Stok - Paczków - Otmuchów - Nysa - Kopa Biskupia - Opole

- Sanktuarium na Górze św. Anny
- Moszna - najpiękniejszy zamek w Polsce
- Kopalnia Złota w Złotym Stoku
- Paczków - polskie Carcassonne
- Panorama z Biskupiej Kopy
- Muzeum Polskiej Piosenki w Opolu


Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przejazd na Górę św. Anny – bardzo popularne miejsce wśród pielgrzymów z kraju i nie tylko. Znajduje się tu niezwykle piękne sanktuarium ku czci św. Anny Samotrzeciej, której relikwie znajdują się w świątyni. Początki obiektu sakralnego sięgają XV wieku, zaś samego klasztoru - XVI wieku. Obok Sanktuarium na Górze Św. Anny zobaczymy ważną atrakcję pełną historii - pomnik Czynu Powstańczego i amfiteatr, który mógł pomieścić nawet 100 tys. osób. Następnie przejedziemy do Mosznej, gdzie znajduje się jeden z najbardziej znanych zabytków ziemi opolskiej - „bajkowy” zamek rodu Wincklerów z 99 wieżami, o którym krążą liczne legendy. Do zwiedzania udostępnione zostały dwie z największych pałacowych wież. Z ich szczytu rozpościera się wspaniały widok na otaczający park. Przejazd do Prudnika, gdzie poznamy historię tutejszego klasztoru franciszkanów, który był miejscem internowania prymasa Stefana Wyszyńskiego. Zwiedzimy Sanktuarium św. Józefa i pospacerujemy po prudnickim rynku. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do kopalni złota mieszczącej się w niedalekiej miejscowości Złoty Stok, która posiada bogatą i ciekawą przeszłość. Zwiedzimy Kopalnię Złota ze zróżnicowanymi trasami – stare sztolnie i współczesne korytarze. W ramach kompleksu otwarto też Sztolnię Ochrową, która przez wiele lat była zalana i zapomniana, obecnie zachwyca nieziemską kolorystyką i piękną szatą naciekową. W dalszą drogę udamy się do Paczkowa - miasta nazywanego polskim Carcassonne, ze względu na zachowane do dziś średniowieczne mury miejskie wraz z wieżami bramnymi. Tuż za murami zachował się owiany licznymi legendami dom kata. Nad miastem góruje monumentalny kościół św. Jana Ewangelisty oraz renesansowa wieża ratusza, a okalające rynek kamieniczki reprezentują różne style - najstarsze pochodzą z ok. 1500 roku. Następnie przejazd do Otmuchowa. Przez stulecia było to ulubione miasto biskupów wrocławskich, którzy byli fundatorami zachowanego do dziś zamku z otaczającymi go murami (z wieży zamkowej podziwiać będziemy panoramę miasta oraz jezioro Otmuchowskie), kościoła św. Mikołaja i Franciszka Ksawerego czy ratusza. Następnie przejazd do Nysy, która była przez kilkaset lat stolicą Księstwa Biskupiego, a do dziś możemy podziwiać zachowany z tamtego okresu kościół św. Jakuba i św. Agnieszki, Ratusz Miejski czy dom Wagi Miejskiej. Pozostałościami dawnych murów miejskich są wieże Bramy Ziębickiej i Bramy Wrocławskiej. Ozdobą miasta jest barokowa fontanna Trytona wykuta ze śląskiego marmuru oraz piękna studnia z kunsztowną kutą kratą. Powrót do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Jarnołtówka, miejscowości położonej w dolinie Złotego Potoku, która jest doskonałym miejscem wypadowym na najwyższy szczyt Gór Opawskich, jakim jest Biskupia Kopa. Dzięki łagodnemu wejściu żółtym szlakiem osiągniemy w niedługim czasie wysokość 889 m n.p.m. Na szczycie, po stronie czeskiej zobaczymy 18 metrową wieżę widokową, z której przy pięknej pogodzie możemy podziwiać wyjątkowe górskie krajobrazy: pasmo Jeseników z najwyższym szczytem Pradziadem, a także Beskidy, Śnieżkę i Nizinę Śląską. Następnie przejazd do Opola - stolicy polskiej piosenki. Zobaczymy najważniejsze zabytki miasta oraz zwiedzimy jedną z najlepszych atrakcji Opola - Muzeum Polskiej Piosenki, które na siedzibę wybrało budynek Amfiteatru Tysiąclecia. Funkcjonuje ono od 2016 r., a ekspozycja muzeum przedstawia w zarysie historię polskiej piosenki od lat 20-stych ubiegłego wieku do czasów współczesnych. Po zwiedzaniu wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
2 noclegi w hotelu **/*** w okolicy Prudnika – pokoje 2, 3 os. z łazienkami.
Wyżywienie:
2 śniadania, możliwość wykupienia 2 obiadokolacji w cenie 60 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide – 50 zł,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów: ok. 100 zł. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- opłat za dojazdy z wybranych miejscowości, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Katowic.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przejazd: Katowice – Góra Św. Anny 85 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska - Bajkowa Opolszczyzna     (skrót: BAJKOWA OPOLSZCZYZNA PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTO062828.06.2019 - 30.06.2019649 zł   486 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KPTO092020.09.2019 - 22.09.2019649 zł   486 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC