Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Polska - Szlakiem Orlich Gniazd
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Ojców - Pieskowa Skała - Rabsztyn - Częstochowa - Olsztyn - Mirów - Bobolice - Ogrodzieniec - Pustynia Błędowska - Będzin

- Orle Gniazda - zamki i warownie
- Maczuga Herkulesa
- Klasztor Jasnogórski
- Bliźniacze zamki: Mirów i Bobolice
- Ogrodzieniec - skalna twierdza
- Pustynia Błędowska - "Polska Sahara"


Program

1 dzień:
Wyjazd według rozkładu jazdy. Przyjazd do Ojcowa, gdzie na terenie Ojcowskiego Parku Narodowego zwiedzimy ekspozycję przyrodniczą i udamy się do wnętrza długiej na 320 metrów Groty Łokietka. Później zwiedzimy zamek w Pieskowej Skale, wybudowany na potężnej skale, stromo opadającej z trzech stron w Dolinę Prądnika oraz przylegający do niego wspaniały ogród. Zamek jest perełką architektoniczną, jednym z najcenniejszych renesansowych zabytków architektury polskiej. Zwiedzimy również muzeum archeologiczno- przyrodnicze oraz zobaczymy znajdującą się u podnóża zamku słynną Maczugę Herkulesa – wapienny ostaniec w kształcie ogromnej maczugi, po czym udamy się do położonej nieopodal Kapliczki na Wodzie. Następnie przejedziemy do Rabsztyna na zwiedzanie ruin górującego nad okolicą średniowiecznego zamku rycerskiego, który w ostatnim czasie został częściowo zrekonstruowany i udostępniony do zwiedzania. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Częstochowy, gdzie udamy się na Jasną Górę do Sanktuarium i Klasztoru Paulinów z XVI w. oraz Kaplicy Matki Bożej z cudownym obrazem Czarnej Madonny. Ponadto zwiedzimy: Skarbiec, Arsenał, Salę Rycerską, Wieżę Jasnogórską i Muzeum 600–lecia Jasnej Góry. Czas wolny. Następnie przejedziemy do Olsztyna, gdzie zobaczymy górujące nad miastem ruiny warownego zamku Kazimierza Wielkiego z XIV w. Kolejny postój w Mirowie - udamy się do malowniczych ruin zamku, leżącego na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej. Zbudowany z kamienia i wzniesiony na czubku potężnej wapiennej skały wydaje się nie do zdobycia. Następnie zwiedzimy sąsiedni, bliźniaczy zamek, usytuowany na skalistym wzgórzu w Bobolicach, obecnie odrestaurowany i udostępniony dla zwiedzających. W jego wnętrzach kręcony był serial ”Korona Królów”. Przejazd do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu udamy się do Podzamcza, gdzie zwiedzimy ruiny najpiękniejszego, robiącego niesamowite wrażenie na zwiedzających Zamku Ogrodzieniec. Wybudowano go na najwyższym wzniesieniu Jury (ok. 516 m n.p.m.), wśród fantazyjnych form skalnych. Jest to największy i najpopularniejszy ze wszystkich zamków na Szlaku Orlich Gniazd. Zwiedzimy jego ruiny oraz zrekonstruowany Gród Królewski na Górze Birów. Czas wolny, po którym udamy się na największy obszar piasków śródlądowych w Europie – Pustynię Błędowską, zwaną „Polską Saharą”. Jeszcze niecałe 100 lat temu można tu było obserwować zjawisko fatamorgany i burze piaskowe. Niestety zmiany klimatu, podniesienie poziomu wód oraz działalność człowieka spowodowały, że odsłonięte piaski coraz bardziej zarastają. Ostatnim punktem naszej wycieczki będzie wzniesiony przez Kazimierza Wielkiego zamek w Będzinie - ważne ogniwo systemu obronnego zachodniej granicy Polski przed najazdami od strony Śląska i Czech. Po zwiedzaniu czas wolny i wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
2 noclegi w hotelach o standardzie **/*** na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
2 śniadania, możliwość wykupienia 2 obiadokolacji w cenie 60 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide – 60 zł,
- opłat fakultatywnych: biletów do zwiedzanych obiektów - ok. 70 zł. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przejazd: Katowice - Ojców (ok. 65 km) - ok. 1,5 godz.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska - Szlakiem Orlich Gniazd     (skrót: SZLAKIEM ORLICH GNIAZD PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTJ072626.07.2019 - 28.07.2019649 zł   486 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KPTJ092020.09.2019 - 22.09.2019649 zł   486 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC