Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Polska - Wielkopolska - Spotkajmy się na fyrtlu, tej!
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Program

Dzień 1. Wyjazd z poszczególnych miast Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Gniezna. Zakwaterowanie. Obiadokolacja.

Dzień 2. Śniadanie. Pojedziemy na Pola Lednickie, gdzie przejdziemy trasą Trzeciego Tysiąclecia, która symbolizuje drogę, jaką trzeba przejść, aby dojść do Chrystusa, zobaczymy Bramę Rybę oraz Dom Jana Pawła II. Następnie odwiedzimy Gniezno, które podobnie jak Rzym zbudowano na siedmiu wzgórzach. Odwiedzimy jedno z nich – Wzgórze Lecha, na którym zobaczymy katedrę gnieźnieńską zwaną Matką Polskich Katedr ze słynnymi drzwiami gnieźnieńskimi, które przedstawiają sceny z życia św. Wojciecha – patrona miasta. Zejdziemy tam również do podziemi i wejdziemy na wieżę katedralną. Zwiedzimy także Muzeum Archidiecezji Gnieźnieńskiej, nazywane Skarbcem katedralnym. Przejście wzdłuż jeziora Jelonek, które przez mieszkańców nazywane jest Wenecją do Muzeum Początków Państwa Polskiego, w którym poznamy historię ziemi gnieźnieńskiej. Zaproponujemy Państwu przejście fragmentem trasy Traktu Królewskiego, która łączy najciekawsze zabytki i miejsca Gniezna. Powrót do hotelu na obiadokolację.

Dzień 3. Śniadanie. Wybierzemy się do Poznania, gdzie odwiedzimy Muzeum Rogala, które przedstawia historię Poznania w humorystyczny sposób. Nauczymy się tam godać po poznańsku, wzbogacimy nasz słownik o wyrazy takie jak m.in.: mela, kejter, bejmy, fyrtel, szczun. Spróbujemy tam także prawdziwego rogala świętomarcinkowskiego. Po pokazie czas na odpoczynek na Starym Rynku. Nie zapomnijcie, że codziennie w samo południe koziołki bodą się na wieży poznańskiego Ratusza przy granym na żywo hejnale. Przejdziemy do Bramy Poznania ICHOT, gdzie w ciekawy sposób poznamy Ostrów Tumski. Dla chętnych możliwość wejścia do Katedry. Powrót na Stary Rynek i rozpoczęcie biesiady po poznańsku będącej podróżą w czasy szlacheckich uczt. W najbardziej urokliwych zakątkach miasta skosztujemy lokalnych przysmaków, weźmiemy udział w dawno zapomnianych staropolskich obrzędach kulinarnych oraz wysłuchamy wielu ciekawostek o staropolskiej i lokalnej kuchni. Powrót do hotelu.

Dzień 4. Śniadanie. Przejazd do Lichenia Starego – kult Matki Bożej rozpoczął się w tym miejscu ok. 1850 r., kiedy to w okolicznym lesie Matka Boża objawiła się pasterzowi Mikołajowi Sikatce. Zwiedzimy Bazylikę NMP wybudowaną dla upamiętnienia wspomnianych objawień gdzie w centralnym punkcie znajduje się Cudowny Obraz z wizerunkiem Matki Bożej. Zobaczymy również cudowne źródełko, którego wody słyną z licznych uzdrowień. Wejdziemy na Golgotę – to wzniesienie z betonu i kamieni wybudowane jako dzieło pokuty i przebłagania za świętokradztwo dokonane polskimi rękoma. Zwiedzimy Kościół św. Doroty należącej do Czternastu Świętych Wspomożycieli - to grupa świętych w poczet, których Kościół Katolicki zaliczył tych, których wstawiennictwo u Boga uznał za wyjątkowo skuteczne, szczególnie w wypadku chorób. Następnie udamy się do Ślesina, gdzie popłyniemy statkiem turystycznym po Kanale Ślesińskim na trasie Wielkiej Pętli Wielkopolski. Powrót do hotelu. Czas wolny. Obiadokolacja. Nocleg.

Dzień 5. Śniadanie. Wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 4 noclegi w hotelu o standardzie **/*** w Gnieźnie. Pokoje 2,3,4-osobowe z łazienkami, TV.

Wyżywienie: 4 śniadania oraz 4 obiadokolacje.

Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicylokalni, taksy klimatyczne, wjazdy do miast, parkingów, biletów wstępu – koszt: 250 zł,
- dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

Minimalna liczba osób wymaganych, aby impreza turystyczna się odbyła: 20.

Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.

Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.

Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją w dniu przyjazdu i kończą śniadaniem.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska - Wielkopolska - Spotkajmy się na fyrtlu, tej!     (skrót: SPOTKAJMY SIE NA FYRTLU TEJ PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
APSW060303.06.2019 - 07.06.20191465 zł   1099 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj5 dni
APSW090202.09.2019 - 06.09.20191465 zł   1099 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj5 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC