Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
Promocje
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Obozy młodzieżowe
Polska
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz Świat Przygód od 1899 zł 2199 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 10-14
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny - Termalna zabawa od 1949 zł 2349 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz Minecraft od 1999 zł 2299 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 10-14
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz Świat Młodego Odkrywcy od 1999 zł 2299 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 10-14
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia w Gościnnej Zagrodzie od 2099 zł 2299 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Zamrzenica - Sztuka Przetrwania od 2099 zł 2399 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz rekreacyjny od 2199 zł 2499 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny Plus chłopcy od 2199 zł 2499 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 13-18
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia plastyczna od 2199 zł 2399 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz multisportowy od 2299 zł 2599 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz aktywni i wygodni od 2399 zł 2649 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia ABC jazdy konnej od 2449 zł 2649 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Dąbki - obóz rekreacyjny od 2499 zł 2699 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz windsurfingowy od 2549 zł 2849 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz żeglarski od 2549 zł 2849 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Uniejów - obóz gamingowy od 2549 zł 2949 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz z Minecraftem od 2549 zł 2949 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Dąbki - obóz zakręcone wakacje od 2599 zł 2799 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Dąbki - obóz paintballowo-survivalowy od 2699 zł 2899 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz z psem od 2699 zł 2949 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Gierłoż - kurs Ratownik WOPR od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz 8 przygód od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz paintballowo-gokartowy od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz paintballowy od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz quadowo-gokartowy od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz quadowo-paintballowy od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz quadowy od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - quady&paintball&przygoda junior od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 8-11
Dojazd autokarem Ostróda - obóz quadowy&sporty wodne od 2849 zł 3099 zł 15.08.2022 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Czaplinek - kurs nurkowania OWSD od 3699 zł 3999 zł 21.08.2022 (11 dni) wiek 12-18

Zagranica
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna od 2349 zł 2549 zł 20.08.2022 (10 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny od 2349 zł 2549 zł 20.08.2022 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia język angielski od 2549 zł 2749 zł 20.08.2022 (10 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz język angielski od 2549 zł 2749 zł 20.08.2022 (10 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Albania - Vlora - Bałkański chillout od 2899 zł 3899 zł 24.06.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Malta - Gzira - Obóz rekreacyjny od 2999 zł 3999 zł 24.06.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim od 3999 zł 4999 zł 24.06.2023 (8 dni) wiek 12-18

Klub Urwisa
Polska
Dojazd autokarem Krasiejów - Klub Urwisa Kreatywne wakacje od 1899 zł 2199 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Przysiecz - Klub Urwisa Kolonie ze zwierzętami od 2099 zł 2299 zł 19.08.2022 (11 dni) wiek 7-11

Kursy językowe
Zagranica
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC od 6799 zł 7799 zł 25.06.2023 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC od 7699 zł 8699 zł 25.06.2023 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC od 7699 zł 8699 zł 25.06.2023 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Junior Residence IELS od 7699 zł 8699 zł 24.06.2023 (15 dni) wiek 12-18

Kursy językowe indywidualne
Zagranica
Dojazd własny Irlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ od 4799 zł 4899 zł 28.08.2022 (15 dni)
Dojazd własny Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ od 5299 zł 5399 zł 28.08.2022 (15 dni)
Dojazd własny Australia - Sydney - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Apartment ELC - wiek 18+ od 10999 zł 11499 zł 11.09.2022 (28 dni)
Dojazd własny Australia - Sydney - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family ELC - wiek 18+ od 12599 zł 13099 zł 11.09.2022 (28 dni)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC