Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Last Minute
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska - Kraków i okolice od 449 zł 649 zł 09.08.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczadzkim szlakiem od 599 zł 799 zł 01.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Sen o Warszawie od 649 zł 899 zł 29.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Ukryte skarby Karkonoszy od 649 zł 899 zł 22.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Ukraina - Bieszczadzkim szlakiem do Lwowa od 649 zł 799 zł 22.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Mazurskie opowieści od 699 zł 899 zł 29.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Podlasia czar od 699 zł 899 zł 29.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Śladami Kopernika od 699 zł 899 zł 29.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Między Wisłą a Bugiem od 799 zł 899 zł 22.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Litwa - Augustowskie noce od 899 zł 1099 zł 29.08.2019 (4 dni)

Zagranica
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze od 699 zł 849 zł 09.08.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga od 799 zł 1049 zł 05.09.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Lwów i Złota Podkowa od 799 zł 999 zł 05.09.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria - Panorama Salzburga od 899 zł 1196 zł 15.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Tokaj, czardasz i termy od 899 zł 1196 zł 05.09.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice od 899 zł 1096 zł 22.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice od 999 zł 1196 zł 15.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia od 999 zł 1509 zł 31.08.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Smaki Chorwacji od 1199 zł 1662 zł 31.08.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy od 1199 zł 1599 zł 31.08.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Giro di Italia od 1199 zł 1609 zł 24.08.2019 (14 dni)
Dojazd autokarem Skandynawia - wycieczka promem od 1279 zł 1329 zł 14.08.2019 (6 dni)
Transport pociągiem Ukraina - Kozacka wyprawa od 1299 zł 1342 zł 31.08.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour od 1399 zł 2109 zł 24.08.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Perły Karpat od 1499 zł 1996 zł 31.08.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu od 1599 zł 1996 zł 10.08.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli od 1599 zł 1996 zł 27.07.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II od 1699 zł 2346 zł 31.08.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour od 1799 zł 1996 zł 11.08.2019 (8 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany od 1899 zł 2263 zł 31.08.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Tajemnicza Rumunia od 1999 zł 2896 zł 22.08.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany od 1999 zł 2796 zł 08.08.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada od 2499 zł 2896 zł 31.08.2019 (16 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika od 2499 zł 2659 zł 22.08.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Szwecja, Norwegia, Dania - Kraina fiordów od 2796 zł 3873 zł 09.08.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby od 2834 zł 2894 zł 05.09.2019 (11 dni)


Wycieczki Zagraniczne Last Minute


Zapraszamy do zapoznania się z atrakcyjną ofertą last minute naszego biura podróży. Dzięki nam możesz spędzić wakacje w najpiękniejszych zakątkach Europy w jak najniższej cenie. Poniżej prezentujemy obecne dostępne miejsca wypraw zagranicznych.

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC