Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Promocje
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Kursy językowe
Zagranica
Transport samolotem Malta - St. Julians - kurs j. angielskiego MA Adult Residence od 3999 zł 4114 zł 22.06.2019 (8 dni) wiek 18-99
Transport samolotem Malta - St. Julians - kurs j. angielskiego MA Adult Family od 4164 zł 4314 zł 22.06.2019 (8 dni) wiek 18-99
Transport samolotem Malta - Pembroke - kurs j. angielskiego Junior Family IELS od 5764 zł 5914 zł 22.06.2019 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Malta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Junior Campus od 5964 zł 6114 zł 22.06.2019 (15 dni) wiek 14-19
Transport samolotem Anglia - Nottingham - kurs j. angielskiego Adult Family NLA od 6709 zł 6809 zł 22.06.2019 (15 dni) wiek 16-99
Transport samolotem Malta - Pembroke - kurs j. angielskiego Junior Residence IELS od 6714 zł 6814 zł 22.06.2019 (15 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Anglia - Nottingham - kurs j. angielskiego Junior Family NLA od 7359 zł 7509 zł 22.06.2019 (15 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Adult Family CES od 5594 zł 5709 zł 23.06.2019 (15 dni) wiek 16-99
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC od 6259 zł 6409 zł 23.06.2019 (15 dni) wiek 17-99
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family LSI od 6359 zł 6509 zł 23.06.2019 (15 dni) wiek 16-99
Transport samolotem Anglia - Londyn - Adult Family CES od 6659 zł 6809 zł 23.06.2019 (15 dni) wiek 16-99
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES od 6809 zł 6909 zł 23.06.2019 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Residence BSE od 9459 zł 9609 zł 23.06.2019 (15 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego standardowy od 3049 zł 3149 zł 25.06.2019 (14 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego dla studentów od 3249 zł 3349 zł 25.06.2019 (14 dni) wiek 19-25
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego maturalny od 3249 zł 3349 zł 25.06.2019 (14 dni) wiek 15-18
Dojazd autokarem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC od 5359 zł 5509 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 17-99
Dojazd autokarem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family LSI od 5459 zł 5609 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 16-99
Dojazd autokarem Anglia - Hastings - obóz j. angielskiego First Step to English EFL od 5659 zł 5809 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 10-14
Dojazd autokarem Anglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL od 5859 zł 6009 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 13-17
Dojazd autokarem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family CES od 5959 zł 6109 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 16-99
Dojazd autokarem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC od 6209 zł 6309 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC od 6209 zł 6309 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL od 8809 zł 9109 zł 29.06.2019 (17 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Anglia - Bury St Edmunds - kurs j. angielskiego Junior Family BLS od 7609 zł 7809 zł 30.06.2019 (14 dni) wiek 11-17
Transport samolotem Cypr - Episkopi - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC od 6259 zł 6409 zł 05.07.2019 (16 dni) wiek 10-17
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS od 8609 zł 8809 zł 07.07.2019 (15 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Family LAL od 9459 zł 9709 zł 07.07.2019 (15 dni) wiek 15-18
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL od 9609 zł 9909 zł 07.07.2019 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL od 10059 zł 10309 zł 07.07.2019 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem USA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS od 17799 zł 18012 zł 10.07.2019 (16 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Kids Residence IELS od 6664 zł 6814 zł 13.07.2019 (15 dni) wiek 10-13
Transport samolotem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC od 9059 zł 9209 zł 14.07.2019 (22 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC od 9059 zł 9209 zł 14.07.2019 (22 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Bournemouth - kurs j. angielskiego Junior Family CSE od 9109 zł 9309 zł 14.07.2019 (14 dni) wiek 13-17
Transport samolotem Anglia - Londyn Kingston - Junior Campus Kingston PLUS od 12459 zł 12609 zł 14.07.2019 (22 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Szkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Adult Family CES od 6059 zł 6209 zł 28.07.2019 (15 dni) wiek 17-99
Transport samolotem Malta - Mosta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL od 6364 zł 6514 zł 03.08.2019 (15 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Austria - Wiedeń - kurs języka angielskiego od 2609 zł 2709 zł 04.08.2019 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Austria - Wiedeń - kurs języka niemieckiego od 2609 zł 2709 zł 04.08.2019 (10 dni) wiek 12-18

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC