Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
Promocje dla młodzieży
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Kursy językowe
Zagranica
Dojazd własny Almatur on-line - Kurs j. angielskiego - lekcja semi-private po 45 min - IELS od 80 zł 100 zł 08.02.2021 (5 dni) wiek 10+
Dojazd własny Almatur on-line - Kurs j. angielskiego - lekcja indywidualna po 45 min - IELS od 130 zł 150 zł 08.02.2021 (5 dni) wiek 10+
Dojazd własny Almatur on-line - Kurs j. angielskiego - 10 lekcji po 45 min - IELS od 250 zł 300 zł 08.02.2021 (5 dni) wiek 10+
Dojazd własny Almatur on-line - Kurs j. angielskiego - 20 lekcji po 45 min - Adult IELS od 375 zł 395 zł 08.02.2021 (4 dni) wiek 16+
Dojazd własny Almatur on-line - Kurs j. angielskiego - 20 lekcji po 45 min - IELS od 390 zł 450 zł 08.02.2021 (5 dni) wiek 10+
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Adult Family IELS - wiek 18+ od 3499 zł 3799 zł 05.06.2021 (8 dni) wiek 18+
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Adult Residence IELS - wiek 18+ od 3499 zł 3799 zł 05.06.2021 (8 dni) wiek 18+
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Junior Family IELS od 5884 zł 6199 zł 26.06.2021 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Malta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus od 6399 zł 6699 zł 26.06.2021 (15 dni) wiek 18+
Transport samolotem Malta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Junior Campus od 6399 zł 6699 zł 26.06.2021 (15 dni) wiek 14-19
Transport samolotem Malta - Mosta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL od 6584 zł 6899 zł 26.06.2021 (15 dni) wiek 11-18
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Junior Residence IELS od 6784 zł 7099 zł 26.06.2021 (15 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Adult Family CES - Wylot z Krakowa od 5589 zł 5899 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Adult Family CES - Wylot z Poznania od 5589 zł 5899 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Adult Family CES - Wylot z W-wy od 5889 zł 6199 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC - Wylot z Krakowa od 5989 zł 6299 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 17+
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC - Wylot z Poznania od 5989 zł 6299 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 17+
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC - Wylot z W-wy od 6189 zł 6499 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 17+
Transport samolotem Szkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Adult Family CES od 6189 zł 6499 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 17+
Transport samolotem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family CES - Wylot z Krakowa od 6489 zł 6799 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family CES - Wylot z Poznania od 6489 zł 6799 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family LSI - Wylot z W-wy od 6589 zł 6899 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family CES - Wylot z W-wy od 6589 zł 6899 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES - Wylot z Krakowa od 6689 zł 6999 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES - Wylot z Poznania od 6789 zł 7099 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Szkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Junior Family CES od 6889 zł 7199 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC - Wylot z Krakowa od 6989 zł 7299 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC - Wylot z Poznania od 6989 zł 7299 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC - Wylot z Krakowa od 7089 zł 7399 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-17
Transport samolotem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC - Wylot z Poznania od 7089 zł 7399 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-17
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES - Wylot z W-wy od 7089 zł 7399 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC - Wylot z W-wy od 7189 zł 7499 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 12-17
Transport samolotem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC - Wylot z W-wy od 7289 zł 7599 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 14-17
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Residence CES - Wylot z Krakowa od 8689 zł 8999 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Residence CES - Wylot z Poznania od 8689 zł 8999 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Residence CES - Wylot z W-wy od 8889 zł 9199 zł 27.06.2021 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS od 16886 zł 17599 zł 02.07.2021 (16 dni) wiek 13-18
Transport samolotem Anglia - Londyn Kingston - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS od 9189 zł 9599 zł 04.07.2021 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Anglia - Londyn Epsom - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS od 9289 zł 9599 zł 04.07.2021 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem USA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS od 18286 zł 18999 zł 09.07.2021 (16 dni) wiek 13-18
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego standardowy od 3399 zł 3699 zł 10.07.2021 (14 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego intensywny od 3599 zł 3899 zł 10.07.2021 (14 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego dla studentów od 3599 zł 3899 zł 10.07.2021 (14 dni) wiek 19-25
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego maturalny od 3599 zł 3899 zł 10.07.2021 (14 dni) wiek 15-18
Transport samolotem Anglia - Winchester - kurs j. angielskiego Junior Family EN od 6589 zł 6899 zł 11.07.2021 (15 dni) wiek 11-19
Transport samolotem Szkocja - Stirling - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Residence PLUS od 8689 zł 8999 zł 15.07.2021 (15 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Anglia - Crowthorne - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Residence + Sport Academy PLUS od 8789 zł 9099 zł 27.07.2021 (15 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Austria - Wiedeń - kurs języka angielskiego od 2889 zł 3189 zł 04.08.2021 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Austria - Wiedeń - kurs języka niemieckiego od 2889 zł 3189 zł 04.08.2021 (10 dni) wiek 12-18

Kursy językowe indywidualne
Zagranica
Dojazd własny Irlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ od 4199 zł 4499 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny Szkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ od 4199 zł 4499 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ od 4399 zł 4699 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny Kanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ od 5999 zł 6299 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny USA - Boston - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ od 7699 zł 7999 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny USA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ od 7699 zł 7999 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny USA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ od 7899 zł 8199 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ od 8899 zł 9199 zł 30.05.2021 (15 dni)
Dojazd własny USA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ od 8899 zł 9199 zł 30.05.2021 (15 dni)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Kursy językowe 2021 Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy Podróże 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC