Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Promocje
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska - Malinowe Miejsce Mrzeżyno - Babciu! Dziadku! Jedźmy razem od 1299 zł 1732 zł 06.08.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczady - Nie licząc godzin i lat od 1099 zł 1465 zł 02.09.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Polska - Czarujące Świętokrzyskie od 1099 zł 1465 zł 02.09.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Polska - Odkrywamy Jurę od 1199 zł 1598 zł 02.09.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Polska - Wielkopolska - Spotkajmy się na fyrtlu, tej! od 1099 zł 1465 zł 03.06.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczadzkim szlakiem od 599 zł 799 zł 01.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Krzyżackim szlakiem od 719 zł 899 zł 06.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Magiczna Łemkowszczyzna od 674 zł 899 zł 01.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Mazurskie opowieści od 719 zł 899 zł 06.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Między Wisłą a Bugiem od 674 zł 899 zł 12.09.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Podlasia czar od 674 zł 899 zł 29.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Sen o Warszawie od 719 zł 899 zł 06.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Szlak Piastowski od 719 zł 899 zł 13.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Ukryte skarby Karkonoszy od 674 zł 899 zł 22.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Śladami Kopernika od 719 zł 899 zł 13.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk od 674 zł 899 zł 12.09.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Litwa - Augustowskie noce od 934 zł 1099 zł 13.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki od 599 zł 799 zł 12.09.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Ukraina - Bieszczadzkim szlakiem do Lwowa od 599 zł 799 zł 22.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bajkowa Opolszczyzna od 486 zł 649 zł 20.09.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Kraków i okolice od 519 zł 649 zł 09.08.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Pętla Beskidzka od 486 zł 649 zł 30.08.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Szlakiem Orlich Gniazd od 486 zł 649 zł 20.09.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Śląsk - inny niż myślisz od 486 zł 649 zł 13.09.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska, Niemcy - Urokliwy Szprewald od 738 zł 820 zł 17.05.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska, Słowacja - Przez Małopolskę na Orawę od 486 zł 649 zł 30.08.2019 (3 dni)

Zagranica
Dojazd autokarem Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada od 2607 zł 2886 zł 27.04.2019 (16 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Odkrywamy Turcję od 2494 zł 2999 zł 06.07.2019 (14 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Giro di Italia od 1209 zł 1599 zł 08.06.2019 (14 dni)
Dojazd autokarem Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża od 2249 zł 2799 zł 12.09.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Zorba, wino i Ty! od 2451 zł 3052 zł 20.06.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Tajemnicza Rumunia od 2318 zł 2886 zł 20.06.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika od 2526 zł 2649 zł 22.08.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby od 2754 zł 2799 zł 05.09.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany od 2099 zł 2786 zł 04.07.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja, Hiszpania - Śródziemnomorskie perły od 2071 zł 2749 zł 22.06.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Hiszpania - Flamenco show od 1529 zł 1899 zł 27.04.2019 (10 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruskie sentymenty od 2109 zł 2666 zł 31.08.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Bośnia i Hercegowina, Serbia - Bałkański Orient od 1734 zł 2299 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Wyspy południowej Chorwacji od 1597 zł 2117 zł 11.05.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour od 1703 zł 2117 zł 04.05.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Skarby Adriatyku dla seniora od 1999 zł 2652 zł 25.05.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Akropolis Tour od 2277 zł 2519 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Grecja dla seniora od 2099 zł 2786 zł 25.05.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Hiszpania dla seniora od 1959 zł 2599 zł 25.05.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia - Bałtyckie białe noce od 2068 zł 2586 zł 22.06.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Mołdawia, Rumunia - W krainie monastyrów i wina od 2249 zł 2986 zł 13.07.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa od 2591 zł 2625 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Perły Karpat od 1598 zł 1986 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany od 1953 zł 2286 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Uroki chorwackich wysp od 1812 zł 2253 zł 08.06.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria - Szwajcarskie specjały od 2798 zł 3486 zł 15.06.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Szwecja, Norwegia, Dania - Kraina fiordów od 3276 zł 3333 zł 28.06.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy od 1279 zł 1599 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi od 2549 zł 3386 zł 06.07.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour od 1584 zł 2099 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Italia z temperamentem od 1659 zł 2199 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa od 1809 zł 2399 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toskania i Cinque Terre od 1509 zł 1999 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy dla seniora od 1809 zł 2399 zł 25.05.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże od 1809 zł 2399 zł 27.04.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruski rekonesans od 1909 zł 2399 zł 21.07.2019 (8 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour od 1598 zł 1986 zł 28.04.2019 (8 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia , Rosja - Nadbałtycka przygoda od 2321 zł 2452 zł 01.06.2019 (8 dni)
Dojazd autokarem Austria - Smaki Austrii od 1918 zł 2386 zł 13.07.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II od 2038 zł 2386 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Smaki Chorwacji od 1331 zł 1652 zł 15.06.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii od 1598 zł 1986 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Francja - Paryż i zamki od 1698 zł 1986 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina od 2132 zł 2653 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu od 1698 zł 1986 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Śladami Drakuli od 1299 zł 1719 zł 13.07.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Barwy Słowenii od 1817 zł 2126 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku od 1438 zł 1786 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli od 1698 zł 1986 zł 27.07.2019 (7 dni)
Transport pociągiem Ukraina - Kozacka wyprawa od 1009 zł 1332 zł 20.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Italia na wesoło od 1134 zł 1499 zł 29.06.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Roma Tour od 1134 zł 1499 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia od 1134 zł 1499 zł 27.04.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Chorwacja w Pigułce od 1268 zł 1586 zł 28.05.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Francja - Paryż, Disneyland - Paryż na wesoło od 1314 zł 1449 zł 30.04.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Garda i Iseo od 1059 zł 1399 zł 30.04.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toscana Tour od 1059 zł 1399 zł 30.04.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Venezia Tour od 1059 zł 1399 zł 30.04.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Dania, Niemcy - Legoland - Kraina Radości od 1529 zł 1688 zł 19.06.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Francja - Paryż nie może czekać od 1096 zł 1449 zł 19.06.2019 (5 dni)
Transport samolotem Hiszpania - Barcelona i Madryt - Gorące metropolie od 2559 zł 3399 zł 19.06.2019 (5 dni)
Transport samolotem Hiszpania - Długi weekend w Barcelonie od 2346 zł 2749 zł 02.05.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Bawarskie klejnoty od 1199 zł 1499 zł 01.05.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Królewskie rezydencje od 1079 zł 1199 zł 01.05.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Niemcy, Dania, Szwecja - Skandynawski weekend od 1177 zł 1459 zł 01.05.2019 (5 dni)
Dojazd autokarem Austria - Panorama Salzburga od 899 zł 1186 zł 01.05.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice od 824 zł 1086 zł 27.04.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Czeskie grody i zamki od 899 zł 1199 zł 01.05.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga od 849 zł 999 zł 27.04.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Smaki Czech od 987 zł 1317 zł 30.05.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Malownicza Saksonia od 934 zł 1099 zł 01.05.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Serbia - Serbia na weekend od 834 zł 1099 zł 20.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Zachwycająca Słowenia od 1059 zł 1399 zł 20.06.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Lwów i Złota Podkowa od 711 zł 949 zł 27.04.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Nie tylko Budapeszt od 933 zł 1086 zł 27.04.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Smaki Węgier od 1124 zł 1486 zł 30.05.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Tokaj, czardasz i termy od 948 zł 1186 zł 30.05.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice od 878 zł 1086 zł 27.04.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze od 721 zł 849 zł 17.05.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Słowacja - Weekend na Słowacji od 599 zł 799 zł 28.06.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie od 796 zł 886 zł 17.05.2019 (3 dni)

Wczasy
Zagranica
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab**** od 2299 zł 2862 zł 03.07.2019 (10 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Hungarospa*** od 2799 zł 3487 zł 27.07.2019 (10 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Victoria** od 1593 zł 1979 zł 12.08.2019 (10 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Ośrodek Wypoczynkowy Siesta*** od 1129 zł 1399 zł 25.06.2019 (10 dni)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC