Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Promocje dla dorosłych
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Zagranica
Dojazd autokarem Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada od 2999 zł 3701 zł 05.09.2020 (16 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Odkrywamy Turcję od 2809 zł 3509 zł 01.08.2020 (14 dni)
Dojazd autokarem Bośnia i Hercegowina, Serbia, Czarnogóra - Bałkańska natura od 2329 zł 2909 zł 27.08.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża od 2649 zł 3309 zł 10.09.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Zorba, wino i Ty! od 2962 zł 3700 zł 10.09.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Tajemnicza Rumunia od 2839 zł 3546 zł 16.07.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika od 2409 zł 3009 zł 20.08.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby od 2649 zł 3309 zł 03.09.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany od 2839 zł 3546 zł 16.07.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Bajkowa Kapadocja od 2929 zł 3659 zł 20.08.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja, Hiszpania - Śródziemnomorskie perły od 2259 zł 3009 zł 19.09.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruskie sentymenty od 2899 zł 3801 zł 15.08.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour od 2347 zł 2931 zł 29.08.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Akropolis Tour od 2470 zł 3085 zł 05.09.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Grecja dla seniora od 2839 zł 3546 zł 19.09.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Mołdawia, Rumunia - (W)inna Mołdawia od 2839 zł 3546 zł 01.08.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Perły Karpat od 2101 zł 2624 zł 15.08.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany od 2347 zł 2931 zł 05.09.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych od 2594 zł 3240 zł 19.09.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria - Szwajcarskie specjały od 3455 zł 4316 zł 18.07.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy od 1599 zł 1999 zł 11.07.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi od 3517 zł 4394 zł 18.07.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruski rekonesans od 2570 zł 3185 zł 19.07.2020 (8 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour od 1978 zł 2470 zł 19.07.2020 (8 dni)
Dojazd autokarem Austria - Smaki Tyrolu od 2347 zł 2931 zł 25.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II od 2224 zł 2778 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Smaki Dalmacji od 1609 zł 2009 zł 29.08.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii od 1855 zł 2316 zł 12.09.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Francja - Paryż i zamki od 1978 zł 2470 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina od 2470 zł 3085 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu od 1978 zł 2470 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Śladami Drakuli od 1486 zł 1855 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Barwy Słowenii od 2286 zł 2855 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku od 2101 zł 2624 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli od 1978 zł 2470 zł 22.08.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Angielska esencja od 2347 zł 2931 zł 11.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Austria - Panorama Salzburga od 1117 zł 1394 zł 16.07.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice od 1117 zł 1394 zł 16.07.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Czeskie perełki od 1229 zł 1536 zł 06.08.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga od 1045 zł 1306 zł 16.07.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Malownicza Saksonia od 1107 zł 1384 zł 13.08.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Serbia - Serbia na weekend od 1049 zł 1309 zł 13.08.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Zachwycająca Słowenia od 1424 zł 1778 zł 13.08.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Lwów i Złota Podkowa od 984 zł 1230 zł 16.07.2020 (4 dni)
Transport samolotem Ukraina, Turcja - Dwa kroki na Wschód od 2972 zł 3630 zł 07.09.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Nie tylko Budapeszt od 1239 zł 1546 zł 13.08.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Tokaj, czardasz i termy od 1117 zł 1394 zł 03.09.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice od 1239 zł 1546 zł 06.08.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze od 860 zł 1075 zł 24.07.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Słowacja - Weekend na Słowacji od 799 zł 999 zł 24.07.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie od 932 zł 1163 zł 24.07.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Z wizytą na Morawach od 491 zł 614 zł 01.08.2020 (2 dni)

Egzotyka
Zagranica
Transport samolotem Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi od 16332 zł 19212 zł 15.11.2020 (19 dni)
Transport samolotem Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji od 9107 zł 10712 zł 30.09.2020 (18 dni)
Transport samolotem Boliwia, Peru, Ekwador - Trzy skarby Inków od 12464 zł 14661 zł 01.04.2021 (17 dni)
Transport samolotem Chiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji od 12452 zł 14552 zł 08.04.2021 (17 dni)
Transport samolotem Indie - Nepal - Bhutan - Indie i dwa podniebne królestwa od 10642 zł 12442 zł 06.11.2020 (17 dni)
Transport samolotem Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej od 12762 zł 15012 zł 16.09.2020 (17 dni)
Transport samolotem Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej od 12762 zł 15012 zł 20.11.2020 (16 dni)
Transport samolotem RPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki od 12252 zł 14412 zł 23.02.2021 (16 dni)
Transport samolotem Tajlandia, Laos, Wietnam - Trzy kraje, sto krajobrazów od 7619 zł 8961 zł 15.01.2021 (16 dni)
Transport samolotem Namibia - RPA - Druga twarz Afryki od 12827 zł 15002 zł 30.09.2020 (15 dni)
Transport samolotem Tajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów od 9022 zł 10612 zł 22.02.2021 (15 dni)
Transport samolotem Japonia - Dwie wyspy Samurajów od 9957 zł 11712 zł 06.09.2020 (14 dni)
Transport samolotem Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny od 6812 zł 8012 zł 19.02.2021 (14 dni)
Transport samolotem Uzbekistan - Na jedwabnym szlaku od 6812 zł 8012 zł 02.09.2020 (14 dni)
Transport samolotem Rosja - Rejs rzeką Wołgą od 9244 zł 10811 zł 01.10.2020 (12 dni)
Transport samolotem Gruzja - Morze Czarne i Kaukaz od 3412 zł 4012 zł 17.08.2020 (11 dni)
Transport samolotem Indie - Pięć pereł Indii od 5362 zł 6262 zł 05.11.2020 (11 dni)
Transport samolotem Japonia - Druga natura Japonii od 9022 zł 10612 zł 29.08.2020 (11 dni)
Transport samolotem Kazachstan, Kirgistan - W stepach szerokich od 7662 zł 9012 zł 10.08.2020 (11 dni)
Transport samolotem Rosja - Kolej na Syberię od 8012 zł 9362 zł 11.08.2020 (11 dni)
Transport samolotem USA - Dwa gorące stany od 11912 zł 14012 zł 16.03.2021 (11 dni)
Transport samolotem Mongolia - Jurty na Gobi od 8912 zł 10412 zł 11.09.2020 (10 dni)
Transport samolotem Japonia - Japoński wachlarz od 7322 zł 8612 zł 17.08.2020 (8 dni)
Transport samolotem Zjednoczone Emiraty Arabskie - Oczekuj Nieoczekiwanego od 3212 zł 3745 zł 21.09.2020 (8 dni)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC