Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
Promocje dla dorosłych
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Zagranica
Dojazd autokarem Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada od 2589 zł 3830 zł 04.09.2021 (16 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Odkrywamy Turcję od 2489 zł 3556 zł 03.07.2021 (14 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Giro di Italia od 2862 zł 4089 zł 24.07.2021 (14 dni)
Dojazd autokarem Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża od 2389 zł 3413 zł 09.09.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Zorba, wino i Ty! od 2589 zł 3830 zł 24.06.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Tajemnicza Rumunia od 2389 zł 3413 zł 24.06.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika od 2289 zł 3270 zł 19.08.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby od 2439 zł 3485 zł 10.06.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany od 2289 zł 3522 zł 24.06.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Bajkowa Kapadocja od 2639 zł 3770 zł 19.08.2021 (11 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruskie sentymenty od 2749 zł 3820 zł 07.08.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Dalmatyńskie wyspy od 2089 zł 2985 zł 12.06.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour od 1989 zł 2907 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Akropolis Tour od 2189 zł 3214 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Grecja dla seniora od 2489 zł 3556 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Hiszpania dla seniora od 2092 zł 2989 zł 18.09.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia - Bałtyckie białe noce od 2289 zł 3368 zł 26.06.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Mołdawia, Rumunia - (W)inna Mołdawia od 2489 zł 3830 zł 24.07.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa od 2666 zł 3680 zł 11.06.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Perły Karpat od 1889 zł 2699 zł 10.07.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany od 1989 zł 2842 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych od 2289 zł 3270 zł 18.09.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria - Szwajcarskie specjały od 2989 zł 4270 zł 10.07.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Szwecja, Norwegia, Dania - Kraina fiordów od 3468 zł 4955 zł 11.06.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy od 1399 zł 2153 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi od 2989 zł 4270 zł 10.07.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour od 1602 zł 2289 zł 12.06.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa od 2092 zł 2989 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toskania i Cinque Terre od 1812 zł 2589 zł 29.05.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże od 2092 zł 2989 zł 24.07.2021 (9 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruski rekonesans od 2249 zł 3106 zł 11.07.2021 (8 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour od 1689 zł 2599 zł 30.05.2021 (8 dni)
Dojazd autokarem Łotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga od 3038 zł 4340 zł 23.06.2021 (8 dni)
Dojazd autokarem Austria - Smaki Tyrolu od 1889 zł 2699 zł 10.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II od 1989 zł 2907 zł 29.05.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Smaki Dalmacji od 1389 zł 1985 zł 29.05.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii od 1689 zł 2413 zł 11.09.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Francja - Paryż i zamki od 1689 zł 2413 zł 03.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina od 2089 zł 2985 zł 03.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu od 1789 zł 2599 zł 29.05.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Północne Niemcy od 1999 zł 2856 zł 24.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Śladami Drakuli od 1289 zł 1842 zł 03.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Barwy Słowenii od 1939 zł 2770 zł 10.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku od 1889 zł 2699 zł 03.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli od 1789 zł 2556 zł 24.07.2021 (7 dni)
Transport pociągiem Ukraina - Kozacka wyprawa od 1609 zł 2299 zł 28.08.2021 (7 dni)
Transport pociągiem Ukraina - Zachwycające Zakarpacie od 1399 zł 1999 zł 12.06.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Alpejskie jeziora od 1602 zł 2289 zł 24.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Roma Tour od 1322 zł 1889 zł 29.05.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toscana Tour od 1392 zł 1989 zł 24.07.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia od 1287 zł 1839 zł 29.05.2021 (7 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia, Rosja - Nadbałtycka przygoda od 1959 zł 2670 zł 11.07.2021 (6 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Venezia Tour od 1182 zł 1689 zł 07.09.2021 (6 dni)
Dojazd autokarem Austria - Panorama Salzburga od 1039 zł 1485 zł 08.07.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice od 1089 zł 1556 zł 03.06.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Czeskie perełki od 1099 zł 1570 zł 08.07.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga od 899 zł 1285 zł 05.08.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Berlin i okolice od 1299 zł 1856 zł 03.06.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Malownicza Saksonia od 999 zł 1427 zł 08.07.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Zachwycająca Słowenia od 1289 zł 1842 zł 03.06.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Lwów i Złota Podkowa od 899 zł 1285 zł 03.06.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Nie tylko Budapeszt od 1089 zł 1556 zł 03.06.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Tokaj, czardasz i termy od 989 zł 1413 zł 27.05.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice od 1089 zł 1556 zł 03.06.2021 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze od 699 zł 999 zł 02.07.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Słowacja - Weekend na Słowacji od 749 zł 1070 zł 30.07.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie od 839 zł 1199 zł 02.07.2021 (3 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Z wizytą na Morawach od 399 zł 570 zł 10.07.2021 (2 dni)

Egzotyka
Zagranica
Transport samolotem Chiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji od 11739 zł 14539 zł 01.02.2022 (229 dni)
Transport samolotem Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi od 15359 zł 19199 zł 14.11.2021 (19 dni)
Transport samolotem Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji od 8559 zł 10699 zł 03.11.2021 (18 dni)
Transport samolotem Boliwia, Peru, Ekwador - Trzy skarby Inków od 11719 zł 14649 zł 31.03.2022 (17 dni)
Transport samolotem Indie - Nepal - Bhutan - Indie i dwa podniebne królestwa od 10029 zł 12429 zł 05.11.2021 (17 dni)
Transport samolotem Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej od 11999 zł 14999 zł 06.04.2022 (17 dni)
Transport samolotem Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej od 11999 zł 14999 zł 19.11.2021 (16 dni)
Transport samolotem RPA, Eswatini, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki od 11519 zł 14399 zł 22.02.2022 (16 dni)
Transport samolotem Tajlandia, Laos, Wietnam - Trzy kraje, sto krajobrazów od 7159 zł 8949 zł 14.01.2022 (16 dni)
Transport samolotem Namibia - RPA - Druga twarz Afryki od 12089 zł 14989 zł 10.11.2021 (15 dni)
Transport samolotem Tajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów od 8479 zł 10599 zł 21.02.2022 (15 dni)
Transport samolotem Japonia - Dwie wyspy Samurajów od 9359 zł 11699 zł 05.09.2021 (14 dni)
Transport samolotem Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny od 6399 zł 7999 zł 18.02.2022 (14 dni)
Transport samolotem Uzbekistan - Na jedwabnym szlaku od 6399 zł 7999 zł 01.09.2021 (14 dni)
Transport samolotem Gruzja - Morze Czarne i Kaukaz od 3199 zł 3999 zł 22.09.2021 (11 dni)
Transport samolotem Indie - Pięć pereł Indii od 5049 zł 6249 zł 03.02.2022 (11 dni)
Transport samolotem Japonia - Druga natura Japonii od 8479 zł 10599 zł 19.02.2022 (11 dni)
Transport samolotem Kazachstan, Kirgistan - W stepach szerokich od 7199 zł 8999 zł 09.08.2021 (11 dni)
Transport samolotem USA - Dwa gorące stany od 11199 zł 13999 zł 15.03.2022 (11 dni)
Transport samolotem Gruzja, Armenia - Piękno Zakaukazia od 3199 zł 3999 zł 07.09.2021 (10 dni)
Transport samolotem Mongolia - Jurty na Gobi od 8399 zł 10399 zł 10.09.2021 (10 dni)
Transport samolotem Japonia - Japoński wachlarz od 6399 zł 7999 zł 11.04.2022 (8 dni)

Wczasy
Zagranica
Dojazd własny Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Garden*** pok 2 lub 3 os od 1799 zł 2117 zł 31.07.2021 (8 dni)

Obozy studenckie
Zagranica
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ od 2189 zł 2489 zł 17.08.2021 (11 dni)
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ Wylot Warszawa od 2484 zł 2784 zł 18.08.2021 (8 dni)
Transport samolotem Malta - Gzira - obóz studencki - rezydencja studencka - wiek 18+ od 2199 zł 2499 zł 21.08.2021 (8 dni)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC