Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Budva Kotor Bar Krujë Tirana Ochryda Skopje
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Kanion rzeki Tara - Monastyr Morača - Budva - Kotor - Bar - Kruje - Tirana - Ochryd - Kanion Matka - Skopje

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry do Serbii. Podczas podróży planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. W późnych godzinach wieczornych przyjazd na nocleg tranzytowy*w okolicy miejscowości Čačak.
2 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja przejazdu przez Serbię do Czarnogóry – malownicze kaniony rzek i fantastyczne krajobrazy: najgłębszy w Europie kanion rzeki Tara ze słynnym mostem na Tarze oraz kanion rzeki Morača. Zwiedzanie Monastyru Morača z pięknym ikonostasem. W drodze na Czarnogórską Riwierę przejazd przez Podgoricę – dawny Titograd. Przyjazd do hotelu, zakwaterowanie, obiadokolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Budvy, zwanej „małym Dubrownikiem”. Spacer w obrębie murów obronnych, podczas którego zobaczymy m. in. katedrę św. Jana, pozostałości starożytnych budowli i cytadelę. Następnie udamy się do Kotoru, położonego nad Zatoką Kotorską – największym i najgłębszym fiordem południowej Europy. Spacer po urokliwych, wąskich uliczkach oraz zwiedzanie katedry św. Trifona. Czas wolny. Przejazd do Baru, miasta o bogatej historii, gdzie zwiedzimy stary Bar - ruiny średniowiecznego miasta. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w kierunku Albanii do położonego nad Jeziorem Szkoderskim miasta Szkodra – jednego z największych centrów kulturalnych kraju. Zwiedzimy ruiny średniowiecznej twierdzy Rozafa. Z wysokości twierdzy zobaczymy Jezioro Szkoderskie i miasto Szkodra oraz ołowiany meczet. Przejazd do Kruje, gdzie zobaczymy twierdzę, stary bazar i zwiedzimy Muzeum Etnograficzne. Przejazd w okolice Tirany, zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Tirany: Plac Skanderbega, Meczet Ethem Beja z XVIII w., wieża zegarowa, Piramida – (byłe muzeum dyktatora), Pałac Prezydencki i Kongresowy, tzw. Blok (dzielnicę dla VIP-ów za czasów panowania Envera Hodży). Czas wolny, a następnie wyjazd w kierunku granicy albańsko – macedońskiej. Przejazd w okolice Ochrydu, miasta uznanego w 1980 roku przez UNESCO za część światowego dziedzictwa. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Ochrydu, nazywanego europejską Jerozolimą, gdyż znajduje się tutaj aż 356 obiektów sakralnych. Zwiedzanie: m. in. teatr antyczny i warsztat tradycyjnego czerpania papieru, cerkiew św. Pantelejmona, gdzie spoczywa św. Kliment. Spacer zakończymy przy cerkwi św. Jovana Kaneo, spod której popłyniemy łodziami do przystani. Po południu rejs statkiem do położonego ok. 30 km na południe od Ochrydu kompleksu klasztornego św. Nauma. Zwiedzanie cerkwi św. Archanioła z X wieku, w której znajduje się grób św. Nauma. Następnie cerkiew św. Petki, patronki kobiet oraz rejs po źródłach rzeki Czarny Drin. Dowiemy się również jak powstają perły ochrydzkie i odwiedzimy prehistoryczną osadę na wodzie w Zatoce Kości. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu i wykwaterowaniu z hotelu przejazd w kierunku Skopje – stolicy Macedonii: Twierdza Skopsko Kale, cerkiew św. Spasa na terenie Starej Czarsziji, meczet Mustafa Paszy, wieża zegarowa, Stary Bazar, Kamienny Most, pomnik Aleksandra Wielkiego, opera i filharmonia oraz Muzeum Matki Teresy i Stary Dworzec Kolejowy. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu przejazd do oddalonego o 15 km od Skopje kanionu Matka, utworzonego na rzece Treska. Rejs łodziami oraz zwiedzanie jaskini. W godzinach dopołudniowych wyjazd w kierunku Polski. Przejazd przez Serbię. Obiadokolacja i nocleg w pobliżu granic serbsko- węgierskiej.
9 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja podróży do Polski. Przejazd przez Węgry, Słowację. Powrót do Polski w godzinach wieczornych..
Świadczenia
Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelach o standardzie**/***: 2 w Czarnogórze, 1 w Albanii, 3 w Macedonii, 1 w pobliżu granicy serbsko-węgierskiej. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
7 śniadań, 7 obiadokolacji.
Transport:
Komfortowy autokar z WC, klimatyzacją, barkiem i video.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Zwiedzając miejsca kultu religijnego należy zadbać o odpowiedni strój (długie spodnie i spódnice, zakryte ramiona).
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Katowic. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Cacak (ok. 950 km)- ok. 15 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3300 km.
Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/
Ze względu na aktualną sytuację w trakcie wyjazdu, ramowy program wycieczki może być zmodyfikowany, a dostęp do niektórych zwiedzanych miejsc ograniczony. Prosimy o zapoznanie się z aktualnymi informacjami na naszej stronie internetowej.
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie obejmuje:
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy m. in.: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide. Koszt – ok. 150 EUR, Pilot rozlicza się z uczestnikami z kosztów programowych.
- opłaty za nocleg tranzytowy i śniadanie ok. 25 EUR,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Podana wysokość pakietu kosztów programowych ma charakter orientacyjny. Może on ulec nawet znaczącej zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych. Szczegółowych informacji udzieli pilot na wycieczce.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany   (skrót: EGZOTYCZNE BALKANY 2023 PAX HB)
29.04 - 07.05.2023
 9 dni / KMTB0429
4332 zł Plan podróżyRezerwuj
03.06 - 11.06.2023
 9 dni / KMTB0603
4332 zł   2599 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2599 zł
Plan podróżyRezerwuj
02.09 - 10.09.2023
 9 dni / KMTB0902
4332 zł   2599 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2599 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link