Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Postojna Lido di Jesolo Palmanova Udine Triest Koper Piran Planica Bled Lublana Wenecja
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Słowenia, Włochy - obóz rekreacyjny (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Jaskinia Postojna - Ljublana - Bled - Planica - Piran - Koper - Triest - Udine - Palmanova - Lido di Jesolo - Wenecja

Obóz rekreacyjny 10-18 lat

Dwa kraje podczas jednego wyjazdu. Zwiedzimy Słowenię, gdzie zobaczymy najważniejsze i najpiękniejsze miejsca tego kraju: Jaskinię Postojną, Ljublanę, Bled, Planica, Piran, Koper. Odpoczniemy nad Morzem Adriatyckim we Włoszech i zwiedzimy włoskie miasta: Triest, Wenecję, Udine, Palmanovą.

Program
1 dzień: Wyjazd z Polski wg planu podróży. Przejazd do Słowenii przez Czechy i Austrię. We wczesnych godzinach porannych przyjazd od Jaskini Postojnej wydrążonej w skałach przez rzekę Pivkę. Zwiedzanie tej najbardziej znanej słoweńskiej jaskini. Po zwiedzaniu przejazd do hotelu. Kolacja. Nocleg.
2 dzień: Śniadanie. Pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do Ljublany. Podczas spaceru po mieście zobaczymy: Plac Franceta Preszerena, Most Potrójny, kolumnadę Plećnika, Smoczy Most, kościół św. Mikołaja, Ratusz. Przejazd do Planicy, gdzie zobaczymy słynny kompleks skoczni narciarskich, w tym największą na świecie skocznię mamucią – Letalnicę. Dalej przejazd do uzdrowiska Bled, przepięknie położonego nad szmaragdowym jeziorem. Spacer Aleją Parkową wzdłuż jeziora. Powrót do hotelu. Kolacja. Nocleg.
3 dzień: Śniadanie. Pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do miejscowości Piran – spacer po mieście, podczas którego zobaczymy port, plac im. Martiniego i Ratusz. Następnie przejazd do Triestu. Podczas spaceru po mieście zobaczymy Piazza Unita d’Italia – plac, wokół którego znajdują się zabytkowe pałace oraz gmachy urzędów. Powrót do hotelu. Kolacja. Nocleg.
4 dzień: Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu i pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do miejscowości Udine. Podczas spaceru po mieście zobaczymy: Plac Wolności, kościół Vergine del Carmine. Dalej przejazd do miejscowości Palmanova – zwanej miastem idealnym. Spacer po mieście. Dalej przejazd do hotelu nad Morzem Adriatyckim. Zakwaterowanie. Kolacja. Nocleg.
5-8 dzień: Śniadanie. Pobyt nad Morzem Adriatyckim. Obiad. Możliwość uczestniczenia w programie fakultatywnym (podczas wycieczek suchy prowiant za obiad). Kolacje. Noclegi.
9 dzień:
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Całodzienna wycieczka do Wenecji. Rejs statkiem, spacer trasą turystyczną do Mostu Rialto, Plac i Bazylika Św. Marka, Most Westchnień. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski. Przejazd przez Austrię, Czechy.
10 dzień: Przyjazd do Polski wg planu podróży.
Program fakultatywny
Werona i Padwa – podczas wycieczki odwiedzimy Weronę – miasto Romea i Julii oraz Padwę – miasto Św. Antoniego. Cena 35 EUR.
Aqualandia – wizyta w Parku Wodnym w Lido di Jesolo. Cena 33 EUR.
Zakwaterowanie
7 noclegów, hotele***:3 noclegi w okolicach Tarvisio, 4 noclegi w hotelu da Bepi w Lido di Jesolo lub innym w tym samym regionie i tej samej kategorii. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami, klimatyzacją, telewizorami. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 20 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów, hotele***:3 noclegi w okolicach Tarvisio, 4 noclegi w hotelu da Bepi w Lido di Jesolo lub innym w tym samym regionie i tej samej kategorii. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami, klimatyzacją, telewizorami. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 20 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji
hotelowej, kuchnia włoska (śniadanie, obiad 1-daniowy, kolacja 2-daniowa). Wszystkie posiłki serwowane do stolika. Do obiadu i kolacji podawana jest woda w dzbankach. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant zamiast obiadu. Na terenie Wenecji możliwość zakupienia we własnym zakresie ciepłego posiłku w porze kolacji – koszt ok. 15 EUR.
Transport: autokar z WC, barkiem, video i klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, ale możliwa jest zmiana kolejności zwiedzania w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników wg decyzji pilota.
Cena nie obejmuje: dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, obowiązkowej dopłaty na realizację programu zbieranej przez pilota – ok. 90 EUR (bilety wstępu, bilety komunikacji miejskiej, opłaty za wjazdy do miast, opłaty klimatyczne, lokalni przewodnicy).
Do przekroczenia granicy konieczne jest posiadanie ważnego paszportu lub dowodu osobistego.
Sugerowane kieszonkowe – 50 EUR plus koszty programowe i kaucja.
Przejazd na trasie granica Polski – Postojna (ok. 900 km) około 14 godzin. W trakcie podróży tam i na powrocie przerwa na posiłek w Czechach (we własnym zakresie, orientacyjny koszt ok. 150 CZK za każdy posiłek).
Należy zabrać ręczniki i ręcznik kąpielowy.

Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 18.00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 10.00 przedostatniego dnia imprezy.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- opłaty za bilety wstępu, bilety komunikacji miejskiej, wjazdy do miast, opłaty klimatyczne, lokalni przewodnicy - ok. 90 EUR,
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Słowenia, Włochy - obóz rekreacyjny   (skrót: SLOWENIA WLOCHY REKREACJA PAX FB)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC