Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Szafuza Zurych Bazylea Lucerna Berno Murten Évian-les-Bains Montreux Lozanna Zermatt Gruy?res
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Szwajcaria - Szwajcarskie specjały
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Stein nad Renem - Szafuza - Zurych - Bazylea - Góra Pilatus- Jezioro Czterech Kantonów - Lucerna - Berno - Murten- Jezioro Genewskie - Evian les Bains - Montreux - Lozanna - Zermatt- Matterhorn - Broc - Gruyeres

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy. Przejazd przez Niemcy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do miejscowości Stein nad Renem. Spacer po starówce. Następnie rejs statkiem po Renie do Szafuzy. Krótkie zwiedzanie zabytkowej części miasta. Przejazd autokarem do Neuhausen, gdzie znajduje się największy w Europie wodospad Rheinfall. Rejs panoramiczny po rzece u podnóża wodospadu oraz zamku Laufen. Przejazd do hotelu w okolicy granicy niemiecko -szwajarskiej . Zakwaterowanie, *kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd na zwiedzanie Zurychu, największego miasta Szwajcarii. Spacer ulicą Bahnhofstrasse, zobaczymy taras widokowy Lindenhof - dawny posterunek rzymski, kościół Fraumünster z witrażami autorstwa Marca Chagalla oraz Grossmünster - świątynię, w której kazania głosił Ulrich Zwingli. Czas wolny. W godzinach popołudniowych przejazd autokarem do Bazylei. Spacer po ulicach starego miasta, gdzie zobaczymy m.in. katedra Münster, taras Pfalz, ratusz i fontanna postmodernistycznego twórcy Tinguely’ego. Czas wolny, a następnie przejazd do hotelu w okolicy Lucerny/Zurychu, *kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wycieczka na górę Pilatus (2.132 m n.p.m.). Wjazd na szczyt najbardziej stromą, zębatą koleją świata. Ze szczytu podziwiać będziemy panoramę
Alp i Jeziora Czterech Kantonów. Następnie przejazd do Lucerny i spacer po starówce: m.in. średniowieczne, drewniane mosty, urokliwe place oraz najbardziej
znany w Szwajcarii pomnik „Umierającego Lwa”. Wizyta w Ogrodzie Lodowcowym w którym atrakcją są pomniki natury, a także labirynt luster Alhambra.
Czas wolny. Przejazd do hotelu, *kolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd autokarem do Berna. Spacer ulicami szwajcarskiej stolicy, której starówka wpisana jest na listę UNESCO: m.in. Bärenpark – park
zamieszkiwany przez niedźwiedzie, ulica Kramgasse, wzdłuż której na długości 6 km ciągną się kamienice z podcieniami; katedra św. Wincentego z ponad 100
metrową wieżą; zabytkowe fontanny, wieża zegarowa Zytglogge; gmach szwajcarskiego parlamentu. Czas wolny. Po południu przejazd do miasteczka Murten
położonego nad jeziorem o tej samej nazwie, na granicy wpływów dwóch kultur – niemieckiej i francuskiej. Krótki spacer po miejscowości. Przejazd w okolice Jeziora
Genewskiego, zakwaterowanie w hotelu, *kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu spacer po popularnym kurorcie Ouchy, położonym tuż nad brzegiem Jeziora Genewskiego. W godzinach południowych rejs statkiem po Jeziorze
Genewskim do francuskiego miasteczka Evian-les-Bains. Z pokładu statku można podziwiać panoramę Riwiery Szwajcarskiej z winnicami i alpejskimi
szczytami. Krótki pobyt w miejscowości uzdrowiskowej Evian, która swą sławę zawdzięcza rozlewni wód mineralnych, a następnie powrót statkiem do Lozanny.
Spacer po centrum miasta: m.in. katedra gotycka, stare miasto, Fontanna Sprawiedliwości i ratusz. Przejazd przez słynący z tradycji uprawy winorośli region
Lavaux w okolice Montreux do zamku Chateau de Chillon. Zwiedzenie średniowiecznych wnętrz jednego z najliczniej odwiedzanych zamków w Szwajcarii. Następnie
przejazd do Lozanny. Przejazd do hotelu, *kolacja, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu wyjazd autokarem w stronę Zermatt, jednej z najsłynniejszych górskich miejscowości w Szwajcarii, położonej u stóp legendarnego szczytu
Matterhorn i w całości zamkniętej dla ruchu kołowego. Przyjazd do Täsch, a następnie kontynuacja podróży pociągiem. Spacer po miejscowości Zermatt,
podczas którego zobaczymy dzielnicy Hinterdorf, w której zachowały się tradycyjne drewniane stodoły. Dla chętnych wjazd kolejką linową na Klein Matterhorn
(3.883 m n.p.m.). Możliwość podziwiania zapierającej dech w piersiach panoramy Alp 360° oraz zejścia do pałacu lodowego wykutego w lodowcu na
głębokości 15 metrów. Powrót do hotelu, *kolacja, nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Gruyeres, gdzie wytwarzany jest jeden z najbardziej znanych szwajcarskich serów. Zwiedzenie pomieszczeń, w których odbywa się produkcja oraz degustacja sera Gruyeres. Następnie przejazd autokarem do Broc. Spacer po fabryce czekolady Cailler, należącej do słynnego koncernu Nestle.
Na zakończenie zwiedzanie poczęstunek słodkim poczęstunkiem. Wczesnym popołudniem wyjazd w stronę Polski. Przejazd przez Austrię i Niemcy.
9 dzień:
Powrót do Polski we wczesnych godzinach porannych.
Program fakultatywny
- Rejs po Jeziorze Genewskim - 40 CHF,
- Kolejka na Pilatus - ok. 75 CHF,
- Kolejka na Klein Matterhorn - ok. 120 CHF,
- Wąwóz rzeki Aare - ok. 10 CHF.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie**/***:3 noclegi w okolicy Lucerny/Zurychu, 3 noclegi w okolicy Jeziora Genewskiego. Pokoje 2, 3osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
6 śniadań serwowanych, (*możliwość wykupienia 6 obiadokolacji w cenie 750 zł).
Transport:
Komfortowy autokar z WC, klimatyzacją, barkiem i video.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP - 1000 PLN
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może uleczmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobieraneza całą grupę (np. za lokalnych przewodników)są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nieoprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobistydotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca. Dopłatyza dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław - Stein nad Renem (ok. 930 km) - ok. 13 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski – ok. 3100 km.
W niektórych terminach ze względów technicznychi pogodowych możliwe ograniczenia w kursowaniu kolejek górskich i statków.W celu korzystania z gniazdek elektrycznych należy zabrać ze sobą wtyczki przejściowe.
Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/szwajcaria
Ze względu na aktualną sytuację w trakcie wyjazdu, ramowy program wycieczki może być zmodyfikowany, a dostęp do niektórych zwiedzanych miejsc ograniczony. Prosimy o zapoznanie się z aktualnymi informacjami na naszej stronie internetowej.
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie obejmuje:
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 zł.
- kosztów realizacji programu ponoszonych przezuczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępudo zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, przewodnicylokalni, Tour Guide. Koszt - ok. 155 CHF.
- programu fakultatywnego.
- dodatkowych ubezpieczeń.
Podana wysokość pakietu kosztów programowych ma charakter orientacyjny. Może on ulec nawet znaczącej zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych. Szczegółowych informacji udzieli pilot na wycieczce.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Szwajcaria - Szwajcarskie specjały   (skrót: SZWAJCARSKIE SPECJALY 2023 PAX BB)
15.07 - 23.07.2023
 9 dni / KITS0715
5999 zł   3799 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3599 zł
Plan podróżyRezerwuj
12.08 - 20.08.2023
 9 dni / KITS0812
5999 zł   3599 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3599 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link