Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Egzotyka

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Tajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Taipei - Park Narodowy Taroko - Alishan - Manila - Mindoro - Hongkong

- Skarby Tajpej
- Cuda natury Tajwanu
- Luzon - najważniejsza wyspa Filipin
- Pełna kontrastów Manila
- Rajskie plaże Mindoro
- Hongkong - tradycja i nowoczesność


Program

1 dzieńŁ
Zbiórka na lotnisku w Warszawie dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z pilotem. Wylot z przesiadką na Tajwan.
2 dzień:
Przylot na Tajwan. To nowoczesne i ciekawe państwo, leżące w południowo-wschodniej Azji na wyspie Tajwan jest nieuznawane przez większość krajów, w wyniku nacisku Chin kontynentalnych. Przejazd do hotelu i nocleg w Taipei.
3 dzień:
Ruszamy na spotkanie z Taipei, miasta pełnego wieżowców, ultranowoczesności, ale też tradycji. Wjazd na poziom obserwacyjny Taipei 101, niegdyś najwyższego budynku świata. Zwiedzanie Muzeum Narodowego, którego zbiory można porównać jedynie do Luwru. To tutaj trafiły między innymi skarby z Zakazanego Miasta w Pekinie. Zwiedzanie pałacu pamięci Czang Kai-szeka. W tym niezwykłym miejscu zgromadzono szereg pamiątek po twórcy państwa, który pragnął zbudować wielkie i nowoczesne Państwo Środka, a skończył życie jako przywódca niewielkiej wyspy u jego brzegów. Czang Kai-szek był charyzmatycznym wizjonerem, ale przegrał wojnę domową z Mao Zedongiem. Odwiedzimy również Lungsham, najstarszą buddyjską świątynię na wyspie. Spacerując po nocnym bazarze i centralnych ulicach podziwiamy pełne życia miasto i delektujemy się fantastyczną kuchnią. Nocleg w Taipei.
4 dzień:
Podróż do Parku Narodowego Taroko - jednego z piękniejszych cudów natury wyspy Tajwan. Obszar jest w większości pokryty przez strzeliste góry. Płynąca w dole rzeka jest otoczona pionowymi ścianami gór o różnych kształtach oraz pięknie położonymi świątyniami, wiszącymi mostami, ścieżkami i tunelami. Wąwóz często nazywany jest “marmurowym”, ze względu na występującą tu dużą ilość tej skały. Legenda głosi o wodzu plemienia Truku, który wpadł w zachwyt i zawołał “taroko!”, co w języku rdzennej ludności Tajwanu oznacza – wspaniały. Podróż przez górzyste rejony wyspy. Po drodze otwierają się przed nami zachwycające krajobrazy, można dostrzec też ciemnozielone, bambusowe lasy. Nocleg po drodze.
5 dzień:
Zwiedzanie regionu Alishan. Zachwycają tu plantacje herbaty, cyprysowe lasy i góry. Atrakcją będzie przejazd legendarną Alishan Forest Train. Ta linia kolejowa została skonstruowana w 1912 roku i ma długość 86 km, na jej trasie znajduje się 50 tuneli i 77 drewnianych mostów. My będziemy jechać czynnym fragmentem tej linii. Powrót na nocleg.
6 dzień:
Powrót na północ wyspy. Wycieczka na półwysep Yeliu, gdzie odwiedzimy park geologiczny i zobaczymy ciekawe formacje skalne, tworzone przez długie lata przez erozję spowodowaną działaniem wody i morskich fal. Przejazd do Jiufen, miasteczka poszukiwaczy złota z zachowanym klimatem dawnych Chin. Spacerując klimatycznymi uliczkami warto spróbować lokalnych specjałów. Nocleg w Taipei.
7 dzień:
Rano przejazd na lotnisko i wylot na Filipiny. Przylot do Manili, największego i pełnego kontrastów miasta kraju. Zwiedzimy Intramuros – kolonialne hiszpańskie stare miasto. W tej części Manili zlokalizowanych jest sporo kościołów i zabytkowych kamienic. Odwiedzimy katedrę, a także udamy się do bazyliki, gdzie przechowywana jest figura Czarnego Chrystusa. Jest to bardzo ważne miejsce dla każdego Filipińczyka. Objazd miasta – dzielnica biznesu Makati oraz nadbrzeżna Ermita. Miłośnicy życia nocnego będą mieli okazję do imprezowania. Manila słynie z bogatej oferty w tym względzie. Nocleg w Manili.
8 dzień:
Przejazd na południe wyspy Luzon do kanionu Pagsanjan. Emocjonujący rejs w górę rzeki do wodospadu małymi łódkami, którymi z niewiarygodną i niemal nieludzką zręcznością kierują lokalni wioślarze. Podziwianie wodospadu i kąpiel. Po odpoczynku podróż przez wyspę Luzon do portu i rejs na porośniętą palmami kokosowymi sąsiednią wyspę Mindoro. Pobyt nad morzem. Nocleg na Mindoro.
9 - 10 dzień:
Pobyt nad morzem na tropikalnych, rajskich plażach Mindoro i odpoczynek. Fakultatywna wycieczka w głąb wyspy, do wioski plemienia Mangyan. Plemię to jest w takim stopniu pokojowo nastawione do świata, że słowo “wojna” nie występuje w ich języku. Wielu rodowitych mieszkańców wyspy żyje w całkowitym odcięciu i w bardzo podstawowych warunkach, zajmując się rybołówstwem i uprawą roli. Inna możliwość fakultatywnej wycieczki to rejs połączony z nurkowaniem lub połowem ryb. Noclegi na Mindoro.
11 dzień:
Rejs powrotny na wyspę Luzon i przejazd do Manili skąd wylecimy do Hong Kongu. Po przyjeździe do hotelu i odpoczynku wyjdziemy na spacer po tętniącej życiem centralnej dzielnicy miasta - Kowloon. Od ilości świateł, sklepów, kolorowych neonów zakręci nam się w głowie. Nocleg w Hong Kongu.
12 dzień:
Zwiedzanie byłej kolonii brytyjskiej – części miasta z ultranowoczesnymi drapaczami chmur. Udamy się na szczyt wzgórza Victoria, skąd rozpościera się niesamowity widok na panoramę z wyjątkowymi wieżowcami. Wyjazd w kierunku południa wyspy. Spacer nad zatoką Aberdeen po zabytkowym porcie, gdzie można zaobserwować pozostałości tradycyjnego życia na wodzie. Odwiedzimy świątynię Wong Tai Sin, jedną z najpopularniejszych świątyń w mieście. Jest ona znanym miejscem kultu dla wyznawców trzech religii: taoizmu, buddyzmu i konfucjanizmu. Hongkong po prostu nas zachwyci tym. Tu, w niewiarygodny sposób nowoczesność splata się z tradycją. Powrót do hotelu na nocleg.
13 dzień:
Dzień czasu wolnego w Hongkongu. Dla chętnych wycieczka (dodatkowo płatna – szczegóły w liście przedwyjazdowym) z polskim pilotem wodolotem do Makau – byłej kolonii portugalskiej. Spacer po starówce, zobaczymy m.in. ruiny katedry św. Pawła oraz słynny Plac Senacki - Largo do Sanado. Stare miasto zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Obecnie Makau jest najbardziej znane ze swoich zbudowanych z olbrzymim rozmachem kasyn, a my odwiedzimy co najmniej jedno z nich. Powrót wodolotem do Hongkongu i przejazd do hotelu.
14 dzień:
Wykwaterowanie z hotelu około południa, pozostawienie bagaży w przechowalni lub za dodatkową opłatą przedłużenie doby hotelowej. Czas wolny w Hongkongu. Możliwość skorzystania z wycieczki fakultatywnej (dodatkowo płatna – szczegóły w liście przedwyjazdowym) na wyspę Lantau – największą wyspę dawnej brytyjskiej kolonii. Podczas tej wycieczki zobaczymy plaże, urokliwe wioski rybackie, zielone doliny i świątynie. Wycieczka obejmuje wizytę w klasztorze Po-Lin. Na wyspie Lantau zobaczymy również największy na świecie posąg siedzącego Buddy, wykuty z brązu. Następnie przejazd do lokalnej wioski Ngong Ping, która znajduje się w pobliżu posągu. Powrót do Hongkongu i wylot do kraju wieczorem lub w nocy.
15 dzień:
Przylot do Warszawy.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
według programu hotele o standardzie ***, pokoje 2 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
śniadania w hotelach, kolacja powitalna i pożegnalna.
Transport:
przeloty wg programu wraz z opłatami lotniskowymi, mikrobusy, komunikacja miejska, prom, łodzie rzeczne.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego, wstępy do obiektów wymienionych w programie, wszelkie opłaty administracyjne.
Opieka polskiego pilota na całej trasie.


Informacje praktyczne

III ratę – dewizową część ceny, uczestnik przekazuje pilotowi. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).

Cena złotówkowa wraz z III ratą nie obejmują:
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok.10-25 USD/posiłek); możliwość tańszego wyżywienia – w tanich barach lub zakupy w sklepach spożywczych,
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione są od liczby chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników),
- zwyczajowych napiwków - ok. 40 USD.
Minimalna liczba uczestników w grupie: 8, maksymalna: 18.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście około 2 tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie poza wymienionym w programie organizuje dla chętnych na bieżąco pilot. Proponowane posiłki będą oczywiście najczęściej regionalne, gdyż kuchnia dalekowschodnia należy do najlepszych na świecie i szkoda byłoby jej nie spróbować.
Informacje wizowo-paszportowe:
Wymagane min. 2 wolne strony w paszporcie, ważnym min. 9 miesięcy od daty zakończenia wycieczki. Przy wpłacie I raty należy przesłać do biura skan pierwszej strony paszportu (ze zdjęciem). Wizy nie są wymagane.
Informacje zdrowotne:
Nie ma obowiązku szczepień. Jednak jak wszędzie na świecie, również w Polsce, warto być zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi i ewentualnie innym chorobom. W części odwiedzanych przez nas miejsc istnieje umiarkowane zagrożenie malarią (Filipiny). Nie ma jednoznacznych opinii lekarzy, czy i jakie środki powinno się ewentualnie przyjmować, a ich skuteczność nie jest gwarantowana. Decyzję w tym przypadku każdy musi rozstrzygnąć sam, w porozumieniu ze swoim lekarzem. Niezależnie od tego najlepszą ochroną jest profilaktyka przez zabezpieczanie się przed ugryzieniami nocnych komarów, które przenoszą malarię, czyli przez stosowanie środka odstraszającego, długich rękawów itd. Należy szczególną uwagę przywiązywać do ochrony przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.
Pogoda i klimat:
Zwiedzane regiony świata znajdują się, w przeważającej części w tropikach, w strefie wilgotnego klimatu równikowego. Cały rok jest ciepło, powyżej 25°C, jedynie zimą na Tajwanie, średnie temperatury mogą spadać do 15°C. Przez cały czas jesteśmy blisko morza, skąd lekka bryza łagodzi klimat w przyjemny sposób. Na całym obszarze deszcze padają dość często, a ze względu na rozległość zwiedzanego terenu ich nasilenie przypada w różnych okresach, a opady mogą być intensywne. Na Tajwanie większość opadów notowana jest w okresie od listopada do marca, a tajfuny mogą występować od lipca do września. Na Filipinach, w zależności od regionu najwięcej pada od czerwca do października.
O wyprawie:
Na trasie naszej wyprawy znajdą się dynamicznie rozwijający się Tajwan, wyspiarskie Filipiny oraz tętniący życiem Hongkong, miasto z największą ilością drapaczy chmur na świecie. Odwiedzimy nowoczesne, bogate metropolie, parki narodowe z egzotyczną flora i fauną, będziemy podziwiać wspaniałe krajobrazy, poznawać miejscowe zwyczaje oraz odpoczywać na tropikalnych bajkowych plażach. Znajdziemy się w świecie zwyczajów znacznie odbiegających od wzorców europejskich, w krajach o różnych zwyczajach religijnych i kulinarnych, co da nam okazję do poszerzenia naszego spojrzenia na inne kultury. Ludność odwiedzanych krajów wyznaje różne religie. Na Tajwanie i w Hongkongu przeważa taoizm i buddyzm, a na Filipinach tradycyjny katolicyzm. Będziemy musieli niejednokrotnie dostosować się i być tolerancyjnym dla innych zwyczajów i systemów wartości. Wyprawa jest przeznaczona dla osób chcących aktywnie zwiedzać świat, znajdujących przyjemność w pokonywaniu trudów dalekich podróży i poznawaniu odmiennych kultur. Staramy się w miarę możliwości docierać również w miejsca położone poza obszarami masowej turystyki, ale nie unikamy miejsc atrakcyjnych i popularnych. Proponujemy przede wszystkim aktywne i relatywnie tanie zwiedzanie znajdujących się w naszym programie miejsc. Podczas wyjazdu zdarzają się przejazdy komunikacją publiczną i miejską, co pozwala nam lepiej poznać mieszkańców odwiedzanych miejsc i ich codzienne zwyczaje. Noclegi przewidziane są w skromnych hotelach z łazienką i klimatyzacją. Staramy się, by nasze hotele były przede wszystkim czyste i dobrze zlokalizowane. Wyprawa nie należy do trudnych, czekają nas dwa dłuższe loty i kilka krótszych. Prosimy, by zabrać ze sobą nowe banknoty (z tzw. dużymi głowami prezydentów wydane po 2006 roku), które nie są zniszczone lub popisane. Wyprawie od początku do końca towarzyszy polski pilot.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki.

Płatności:
I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) – na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 750 USD - uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Tajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów     (skrót: 101 DALEKOWSCHODNICH KONTRASTOW PAX WG PROGRAMU)
Nr grupy Data Cena 
KEGT110303.11.2019 - 17.11.20199899 zł   7932 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
KEGT020303.02.2020 - 17.02.20209899 zł   7932 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC