Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Egzotyka

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Uganda, Kenia - Dwie czarne perły
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Kampala - Park Narodowy Wodospadów Murchisona - Rezerwat Kibale - Rezerwat Masai Mara - Jezioro Naivasha - Nairobi - Plaże Mombasy

- Wodospady Murchisona na Nilu
- Las Kibale i szympansy
- Jezioro Wiktorii - największe w Afryce
- Masai Mara - raj dla miłośników zwierząt
- Rejs po jeziorze Naivasha
- Białe plaże okolic Mombasy


Program

1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Warszawie dwie godziny przed odlotem. Wylot z przesiadką do Kampali, stolicy Ugandy. Przywitanie Czarnego Lądu i przejazd do hotelu.
2 dzień:
Przejazd nad pobliskie Jezioro Wiktorii. Popołudniowy rejs niewielką łodzią motorową po jeziorze. Zobaczymy porośnięte papirusem brzegi tego największego jeziora Afryki, zaobserwujemy ptaki. Po wylądowaniu na jednej z wysp, będziemy mieć okazję obserwować mieszkańców wiosek żyjących z rybołówstwa. Po południu objazd centrum Kampali, stolicy Ugandy. W tym wielokulturowym mieście kościoły sąsiadują z meczetami i świątyniami hinduistycznymi. Stolica kraju jest zwykle niewiarygodnie zakorkowana i jej zwiedzanie jest ekscytujące, ale nie należy do najłatwiejszych. Powrót na nocleg.
3 dzień:
Rano przejazd w kierunku Parku Narodowego Wodospadów Murchisona. Podczas podróży przekonamy się, dlaczego Brytyjczycy określali Ugandę jako „perłę Afryki”. Pejzaż staje się coraz bardziej zielony, mogą pojawić się pierwsze dzikie zwierzęta. Dojazd do parku narodowego i tam nocleg w „lodży”.
4 dzień:
Wschód słońca wita nas w pięknym otoczeniu. Wcześnie rano czeka nas przeprawa przez Nil i kilkugodzinne safari w Parku Wodospadów Murchisona, największym parku narodowym Ugandy. Łatwo tu zaobserwować dziką zwierzynę, w tym słonie, liczne gatunki antylop, żyrafy, a nawet drapieżniki – lwy i lamparty. Podczas safari nigdy nie wiemy w jakich okolicznościach spotkamy jakie zwierzęta. Popołudniowy rejs łodzią motorową po Nilu, podczas którego można podziwiać liczne krokodyle i hipopotamy. Powrót na nocleg.
5 dzień:
Do południa wyjazd nad wodospady, które obserwujemy z bardzo bliska oglądając je z góry. Opuszczamy park i kierujemy się w stronę Fort Portal, miejscowości położonej u stóp Ruwenzori, trzeciej co do wysokości góry Afryki. Uganda składa się z tradycyjnych królestw, których struktury przetrwały do dzisiaj. W planie mamy wizytę w jednej z królewskich siedzib, choć nie należy spodziewać się w niej wielkich luksusów. Nocleg w Fort Portal lub okolicy.
6 dzień:
Wyjazd do pobliskiego rezerwatu Kibale, który chroni fragment pierwotnego lasu. Tam miejscowi przewodnicy spróbują poprowadzić nas do dziko żyjących szympansów, najinteligentniejszych przedstawicieli naczelnych. Po tym interesującym doświadczeniu udamy się w podróż powrotną do Kampali na nocleg.
7 dzień:
Długi dzień w podróży główną drogą łączącą Ugandę i Kenię. Postój w Jinja, słynnym miejscu, gdzie Nil wypływa z Jeziora Wiktorii. To właśnie tutaj dotarł John Speke odkrywając źródła Nilu, co zostało upamiętnione odpowiednim monumentem. Dojazd do granicy z Kenią. Po jej przekroczeniu droga biegnie do miasta portowego Kisumu. Z tego regionu pochodzą przodkowie Baracka Obamy o czym przypominają mieszkańcy, nazywając na jego cześć bary lub sklepy. Nocleg w Kisumu.
8 dzień:
Ruszamy drogami i bezdrożami w kierunku rezerwatu Masai Mara. Coraz częściej pojawiają się Masajowie – gospodarze tych ziem. W Masai Mara mamy nadzieję ujrzeć wiele zwierzyny i napawać się scenerią rezerwatu. Nocleg w obozowisku, nieopodal granicy Masai Mara.
9 dzień:
Safari w Masai Mara. Rezerwat stanowi geograficzną część równin Serengeti, które zamieszkuje największa na świecie populacja dzikich ssaków. Tu nie ma ogrodzeń, a dzikie zwierzęta żyją niczym tysiące lat temu, nie ograniczane przez człowieka. Najwięcej zwierzyny przebywa w Masai Mara od sierpnia do października, związane jest to z cyklem wędrówek wielkich stad antylop gnu z Tanzanii. Gwarantowana obserwacja słoni, żyraf, wielu gatunków antylop i innych zwierząt. Dojazd do pełnej hipopotamów rzeki Mara oraz do granicy Tanzanii, będącej zarazem granicą parku narodowego Serengeti. O zachodzie słońca powrót do obozowiska na nocleg.
10 dzień:
Przed wyjazdem z okolic Masai Mara zatrzymujemy się w jednej z wiosek, w której autentycznie mieszkają Masajowie. Zbudowane z gliny i krowiego nawozu chatki może nie wyglądają zbyt efektownie, ale dla Masajów nie jest to ważne, liczy się posiadanie bydła i cieszenie się wielkimi przestrzeniami. Tego dnia zmierzamy nad Jezioro Naivasha, które jest jednym z jezior położonych w Wielkim Rowie Afrykańskim. Rejs po jeziorze, podczas którego możemy zaobserwować piękne ptaki oraz hipopotamy. Dojazd do bliskiego już Nairobi, stolicy Kenii i tam nocleg.
11 dzień:
Zwiedzanie domu Karen Blixen. To właśnie tu mieszkała autorka „Pożegnania z Afryką”. Następnie objazd pełnej życia i kolorytu stolicy Kenii. Wieżowce świadczą o dawnym okresie prosperity, widzimy uporządkowane centrum miasta oraz biedniejsze, typowo afrykańskie przedmieścia. Przejazd na lotnisko i wylot do Mombasy nad Ocean Indyjski. Przejazd do hotelu położonego przy plaży i nocleg.
12 - 13 dzień:
Pobyt na białych plażach Mombasy i odpoczynek. Dla chętnych wycieczka fakultatywna do Mombasy i zwiedzanie portugalskiej twierdzy Fort Jesus wraz ze starym miastem. Możliwość wycieczek morskich i nurkowania. Noclegi w hotelu przy plaży.
14 dzień:
Przejazd na lotnisko i wylot z przesiadkami do Warszawy.
15 dzień:
Przylot do Warszawy.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
Według programu w hotelach o standardzie *** lub w „lodżach” (rodzaj ośrodków dla turystów) - pokoje 2 osobowe z łazienkami; 2 noce w namiotach (wyposażonych w materace) w rejonie Masai Mara.
Wyżywienie:
Codziennie śniadania oraz kolacje i obiady podczas safari (łącznie 8 posiłków),
Transport:
Przeloty wg programu, samochody terenowe przystosowane do safari (otwierany dach), rejsy.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego: wstępy do obiektów wymienionych w programie, wszelkie opłaty administracyjne.
Opieka polskiego pilota na całej trasie.


Informacje praktyczne

III ratę– dewizową część ceny, uczestnik przekazuje pilotowi. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).

Cena złotówkowa wraz z III ratą nie obejmują:
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 10-15 USD/ posiłek), możliwość zakupów na bazarach lub w sklepach tańszego wyżywienia,
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione są od ilości chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników).
Minimalna liczba uczestników w grupie: 11, maksymalna: 17.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście około dwa tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie poza wymienionym w programie dla chętnych pomaga organizować na bieżąco pilot. Napoje i wyżywienie w czystych i przyzwoitych miejscach w zwiedzanych krajach nie jest tanie, jednak część posiłków ujęto w cenie. Wyprawa jest przeznaczona dla osób chcących aktywnie zwiedzać świat, znajdujących przyjemność w pokonywaniu trudów dalekich podroży i poznawaniu odmiennych kultur. Staramy się w miarę możliwości docierać również w miejsca położone poza obszarami masowej turystyki, ale nie unikamy miejsc atrakcyjnych i popularnych.
Informacje wizowo-paszportowe:
Wymagane min. 3 wolne strony w paszporcie, ważnym min. 6 miesięcy od daty zakończenia wyprawy. Najpóźniej do 40 dnia przed rozpoczęciem wyprawy należy przesłać do biura skan pierwszej strony paszportu (ze zdjęciem). Do zwiedzanych krajów wymagane są wizy, które uzyskujemy na granicach.
Informacje zdrowotne:
Obowiązkowe aktualne, wpisane do żółtej książeczki szczepienie przeciw żółtej febrze. Warto być zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi i ewentualnie innym chorobom. Prosimy zasięgnąć opinii w lokalnym Sanepidzie lub u swojego lekarza. Zalecana jest także profilaktyka antymalaryczna - informacje u swojego lekarza. Na miejscu należy szczególnie pamiętać o podstawowych zasadach higieny. Bardzo ważna jest ochrona przed słońcem, należy stosować kremy ochronne, okulary przeciwsłoneczne i nakrycia głowy.
O wyprawie:
Na wyjazd zapraszamy osoby nastawione pozytywnie do świata i do innych uczestników wycieczki, koniecznością jest sympatyczne i wyrozumiałe traktowanie otoczenia i innych ludzi. Odwiedzane kraje są bardzo atrakcyjne turystycznie, gdyż potrafiły wykorzystać ogromny potencjał tkwiący w przyrodzie, zakładając liczne parki narodowe, by chronić piękne tereny i dzikie zwierzęta. Odwiedzenie ich będzie naprawdę emocjonującym przeżyciem i niesamowitą przygodą. W Afryce czas płynie inaczej, spotkamy się z różnicą mentalności i podejścia do życia. Bez wykazywania cierpliwości i zrozumienia, europejski turysta łatwo może zacząć się denerwować wzbudzając niechęć w oczach tubylców. Wyprawie od początku do końca towarzyszy polski pilot, który służy Państwu pomocą w każdej sytuacji. Proponujemy przede wszystkim aktywne i relatywnie tanie zwiedzanie znajdujących się w naszym programie miejsc. Decydując się na udział w wyprawie należy mieć na uwadze fakt, iż nie przewidujemy luksusowych warunków zakwaterowania, choć dbamy, by miejsca te były przyzwoite. Dwie piękne noce spędzamy w zwykłych namiotach (dwuosobowe, wyposażone w materace, a czasem w łóżka polowe). Wyprawa należy do intensywnych, przewidzianych jest dużo przejazdów po afrykańskich, często dziurawych i zakurzonych drogach. Przekraczamy drogą lądową granicę, co może (ale nie musi) zabrać dużo czasu. W większości przypadków znajdą się chętni, by za niewielki napiwek przenieść nam walizkę lub plecak, jednak lepiej być samodzielnym i nie mieć zbyt ciężkiego bagażu.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki

Płatności:
I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) – na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 880 USD - uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Uganda, Kenia - Dwie czarne perły     (skrót: DWIE CZARNE PERLY PAX WG PROGRAMU)
Nr grupy Data Cena 
KEGK081616.08.2019 - 30.08.201911799 zł   9452 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
KEGK100101.10.2019 - 15.10.201911799 zł   9452 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
KEGK020101.02.2020 - 15.02.202011799 zł   9452 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC