Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Uniejów
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Uniejów - obóz rekreacyjny - Termalna Przygoda (wiek 8-16)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Ferie w uzdrowisku termalnym w Uniejowie, będą naprawdę wyjątkowe! Miasteczko ulokowane jest ok. 60 km od Łodzi, nad Wartą, nieopodal zalewu Jeziorsko. Skorzystasz z nowoczesnego kompleksu basenowego, wyposażonego w baseny kryte i ogrzewane wodami termalnymi baseny zewnętrzne z wodą o temperaturze dochodzącej do 30°C, zwiedzisz Zoo Safari w Borysewie, łódzkie Orientarium oraz największy w Europie tematyczny park rozrywki pod dachem - Mandorię. Zakwaterowanie w ośrodku "VANTUR" w Księżnych Młynach (ok.15 km od Uniejowa), w otoczeniu lasów, nieopodal Warty. W ośrodku do dyspozycji sala wielofunkcyjna, kominkowa i dyskotekowa, zadaszone miejsce na ognisko. Całość uzupełnią wycieczki nad zalew Jeziorsko, z jedną z najdłuższych tam w kraju oraz do Uniejowa, gdzie znajduje się średniowieczny zamek!

Program
Zimowisko rekreacyjne - Termalna przygoda
(8-12 lat), (13-16 lat)

Podczas kolonii będziecie mieli okazję przeżyć kilka niezapomnianych przygód:

Przygoda w Mandorii: Przeniesiecie się w czasie do renesansowego miasteczka pełnego atrakcji. W tym największym w Europie zadaszonym parku rozrywki czekają na Was m.in: przejażdżki na rollercoasterach, „rejs” galeonem po wzburzonym oceanie, dwupoziomowa wenecka karuzela, ogromna sześciotorowa zjeżdżalnia, emocjonujący „bal” zderzających się butów, zabawa na strzelnicy i wiele innych atrakcji.

Przygoda w świecie zwierząt: A właściwie dwie przygody, co za atrakcja! Najnowocześniejszy w Polsce kompleks hodowlano-wystawienniczy - Orientarium, a w nim ok. 50 gatunków egzotycznych zwierząt m.in: słonie indyjskie, orangutany, bawoły anoa, makaki, niedźwiedzie malajskie. W ogromnym zbiorniku z podwodnym szklanym tunelem zobaczycie rekiny, płaszczki i wiele innych bajecznie kolorowych gatunków ryb.
Wizyta w Zoo Safari Borysew znajdziesz się "na wyciągnięcie ręki" z najgroźniejszymi drapieżnikami świata, takimi jak: białe tygrysy bengalskie, białe lwy, pantera śnieżna. Na terenie ogrodu mieszka również 8 gatunków antylop, 2 gatunki zebr oraz 4 gatunki małp. Są tu także kangury, kajmany oraz wielbłądy. W sumie na prawie 26 hektarach zgromadzono ponad 500 zwierząt reprezentujących 90 gatunków z 6 kontynentów.

Przygoda termalna: Pojedziecie do Uniejowa, gdzie zobaczycie zamek z otaczającym go parkiem, ale główną atrakcją będzie wizyta w nowoczesnym kompleksie termalno- basenowym Termy Uniejów. Czekają na Was: statek piracki z mini ścianką wspinaczkową, zjeżdżalnie wodne, fontanny z wodnymi prysznicami, baseny solankowe z gorącą wodą, rwąca rzeka i wyspa z jacuzzi. (Dwie, dwugodzinne wizyty w Termach Uniejów)

Przygoda z Alpakami: Pojedziecie do zagrody „Alpaki Cudaki” gdzie zapoznanie się z m.in. z Kamisiem, Choco i Bulisiem, paczką przyjaznych i zawsze łasych na plasterek marchewki alpak. Podczas wizyty: karmienie zwierząt z ręki, przytulanie, głaskanie, spacer z alpakami po okolicy. Będzie okazja zapoznania się także z innymi mieszkańcami zagrody: kozami i psami.

Razem z innymi uczestnikami obozu zagrasz w gry planszowe, towarzyskie, karciane i kalambury, rozwiniesz swój talent podczas zajęć plastycznych i pełnej wyzwań grze terenowej. Wieczorem również nie będziesz się nudzić, zorganizujemy: bal przebierańców, pidżama party, wieczorek filmowy i ognisko z pieczeniem kiełbasek.
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy„VANTUR” w pokojach 3 osobowych z łazienkami w pawilonie hotelowym, w otoczeniu lasów, nieopodal Warty. W ośrodku – boiska do plażowej piłki nożnej i siatkówki, sala wielofunkcyjna, kominkowa i dyskotekowa, zadaszone miejsce na ognisko.
Świadczenia
Zakwaterowanie: Ośrodek Wypoczynkowy „VANTUR” 7 noclegów w pokojach 3 osobowych z łazienkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki w formie bufetu). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Podczas całodniowych wycieczek zapewniamy prowiant.

Transport: autokar lub dojazd własny
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

Bilet wstępu do Kompleksu termalno-basenowego w Uniejowie obejmuje korzystanie ze strefy basenowej wewnętrznej i zewnętrznej, w tym basenów solankowych termalnych, nie obejmuje opłat w strefie restauracyjnej i strefie saun.

Należy ze sobą zabrać: kartę kwalifikacyjną, nieprzemakalną kurtkę i ciepły sweter (lub polar), dres, strój kąpielowy, ręczniki (kąpielowy i basenowy), legitymacje szkolną oraz co najmniej dwie pary butów, nakrycie głowy. Zapewniamy wszelki sprzęt specjalistyczny, potrzebny do realizacji programu poszczególnych obozów.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 17.30-19.30. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 09.00-10.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Uniejów - obóz rekreacyjny - Termalna Przygoda   (skrót: UNIEJOW REKREACJA ZIMA 2023 PAX FB)
14.01 - 21.01.2023
 8 dni / ŁPZU0114
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.01 - 28.01.2023
 8 dni / ŁPZU0121
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / ŁPZU0128
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.02 - 11.02.2023
 8 dni / ŁPZU0204
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / ŁPZU0211
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.02 - 25.02.2023
 8 dni / ŁPZU0218
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link