Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
USA - East Coast Trip (wiek 14-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Zapraszamy Was do przeżycia niesamowitej "amerykańskiej przygody". Podczas naszego nowego obozu odwiedzicie najbardziej znane miasta wschodniego wybrzeża: Nowy Jork, Orlando oraz Miami. Będziecie mieli czas na zwiedzanie zarówno muzeów, obiektów architektury, zabytkowych dzielnic, ale również i czas na zabawę w fantastycznych parkach rozrywki.

Program
Dzień 1
10:45 – zbiórka na Lotnisku im. Chopina w Warszawie, punkt „Meeting Point” przy strefie odpraw D
13:45 - wylot samolotem LOT do Nowego Jorku (lot bezpośredni)
17:00 - przylot do Nowego Jorku
Odprawa paszportowa zgodnie z obowiązującymi procedurami wizowymi, spotkanie z pilotem i wychowawcą, transfer do hotelu, odpoczynek i nocleg.

Dzień 2

Po śniadaniu poranne zwiedzanie Nowego Jorku - epicentrum globalnej kultury, rozrywki i finansów. W drodze do Midtown przejedziemy przez tętniące życiem SoHo, elegancką dzielnicę zabytkowych budynków z żeliwnymi schodami, galerii sztuki i modnych restauracji. Zobaczymy Metropolitan Opera oraz budynek Dacota, w którym zamieszkiwał John Lennon wraz ze swoją żoną Yoko Ono. Następnie zawitamy do Central Parku, gdzie wśród naturalnego piękna przyrody, można cieszyć się zarówno zaplanowanymi jak i improwizowanymi spektaklami. Krótki spacer po Central Parku m.in. Strawberry Fields z pamiątkową mozaiką Imagine, a także pomnik Władysława Jagiełły, który był częścią wystawy światowej z 1939/40. Zwiedzanie Metropolitan Museum of Art – jedna z największych kolekcji sztuki na świecie począwszy od Świątyni z Dendery w starożytnym Egipcie, poprzez sztukę średniowiecznych Niderlandów, Francji i Włoch po kolekcję Impresjonistów. Zobaczmy Rockefeller Center i przespacerujemy się słynną Piątą Aleją z jej najdroższymi na świecie sklepami. Wejdziemy do Katedry św. Patryka, odwiedzimy znaną dzielnicę teatralną z aleją Broadway, dworzec Grand Central, Bibliotekę Nowojorską i Operę Metropolitan. Staniemy na Times Square w centrum Manhattanu, z ogromną liczbą teatrów, sklepów i restauracji. W ciągu dnia wjazd na 86 piętro Empire State Building, jednego z głównych symboli Nowego Jorku, skąd będziemy podziwiać panoramę miasta. Po południu czas wolny na zakupy, spacery i samodzielne odkrywanie uroków Nowego Jorku. Nocleg w hotelu w Nowym Jorku (trasa ok. 50 km).


Dzień 3

Po śniadaniu przejedziemy do Muzeum Historii Naturalnej – które było tłem filmów „Noc w Muzeum”, a w nim obejrzymy ciekawą wystawę szkieletów dinozaurów, zwierząt żyjących w Ameryce Północnej, a także planetarium. Następnie przejedziemy na górny Manhattan aby zajrzeć do jednego z najstarszych uniwersytetów USA – Columbia University, z którym związanych jest ponad 100 noblistów i gdzie od 1917 roku przyznaje się nagrodę Pulitzera. Następnie przejazd do Harlemu aby zobaczyć miejsce rozwoju jazzu, Gospel a także ruchów emancypacji Afroamerykanów. Wstąpimy na Bronx gdzie stoi stadion futbolu amerykańskiego słynnej drużyny nowojorskiej – NY Yankees. Popołudnie wolne na samodzielną eksplorację miasta. Wieczorem (dla chętnych, za dodatkową opłatą ok. 90 - 190 USD w zależności od dostępności biletów) wyjście na jedno z przedstawień na Broadwayu, gdyż żadna wizyta w Nowym Jorku nie jest kompletna bez zobaczenia choć jednego z bardziej popularnych musicali na Broadway’u lub w zależności od sezonu wyjazd na mecz ligi baseball'a (dodatkowa opłata ok. 40 USD). Nocleg w hotelu w Nowym Jorku.

Dzień 4

Śniadanie w hotelu. Przelot do Orlando i przejazd do Sea World czyli parku dla miłośników morskich głębin. Na wielu pokazach zapoznamy się z mieszkańcami morza, takimi jak orki i delfiny, a także skorzystamy z kolejek i karuzeli, np. Zaginiona Atlantyda, Kraken czy Manta. Wielu wrażeń dostarczy też symulacja lotu na stację w Arktyce. Dobra zabawa gwarantowana. Powrót do hotelu w okolicy Orlando - zakwaterowanie i nocleg (trasa ok. 50 km).

Dzień 5

Po śniadaniu udamy się do największego parku kompanii Walt Disney – Epcot Center. Będziemy mogli doświadczyć symulacji lotu nad Kalifornią, lotu na Marsa albo szalonej przejażdżki po torze testowym samochodów wyścigowych. Spacer wzdłuż jeziora wokół którego są położone pawilony ekspozycyjne wielu krajów, w których można skosztować lokalnej kuchni, zapoznać się z kulturą i historią, a także zakupić wiele pamiątek. Zobaczymy pawilony m.in. Meksyku, Norwegii, Chin, Maroka, Niemiec, Francji, Kanady i USA. Dzień zakończymy pokazem sztucznych ogni i laserowych iluminacji, a to wszystko z piękną muzyką w tle. Powrót do hotelu w okolicy Orlando (trasa ok. 50 km).

Dzień 6

Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd do Cape Canaveral na zwiedzanie centrum kosmicznego Kennedy Space Center, które jest rdzeniem amerykańskich operacji kosmicznych NASA. Podczas wizyty w Centrum Lotów Kosmicznych, wycieczka autobusem po ośrodku NASA. W oryginalnej sali dowodzenia z czasów programu Apollo, zapoznamy się z przygotowaniami do lotu na księżyc, a nawet „poczujemy” start rakiety. W specjalnej hali obejrzymy najpotężniejszą rakietę nośną świata „Saturn”, dotkniemy próbki księżycowego gruntu, a także zobaczymy oryginalny pojazd kosmiczny Atlantis oraz dotkniemy części jego wyposażenia. Poznamy elementy pracy i życia kosmonautów na orbicie – dowiemy się m.in. jak jeść i pić w stanie nieważkości. Na koniec będziemy uczestniczyli w symulowanym starcie wahadłowca jako członkowie misji kosmicznej, a na zewnątrz zobaczymy ekspozycję rakiet ukazującą historię postępu w budowie pojazdów kosmicznych. Będzie można też zająć miejsce w kapsule lądownika i przejść po pochylni łączącej wieżę startów z rakietami misji Gemmini i Apollo. Następnie przejazd na nocleg do hotelu w okolicy Miami (trasa ok. 320 km).

Dzień 7

Po śniadaniu, przejazd do Parku Narodowego Everglades, czyli oryginalne bagna Florydy zwane również rzeką traw. Jest to rozległy bagnisty teren, który z lotu ptaka przypomina pociętą niebieskimi strużkami wody miękką, zieloną poduszkę. Cały obszar ma około 160 km długości i od 80 do 120 km szerokości. Po bagnach przepłyniemy płaskodennymi łodziami napędzanymi samolotowym śmigłem, czyli prawdziwymi filmowymi "airboat’ami". Taki rejs to niezapomniane wrażenia obserwacji przyrody - mknięcia wśród stad ptactwa oraz podpływania bezpiecznie do aligatorów. Łodzie wyposażone są w słuchawki oddzielające od hałasu i pozwalające przewodnikowi na snucie opowieści o trasie wycieczki. Przejazd do Miami. Po południu czas wolny na kąpiele morskie i słoneczne. Nocleg w Miami (trasa ok. 150 km).

Dzień 8

Śniadanie, a po nim wycieczka na Key West. Jest to miasto-wyspa położona w archipelagu Florida Keys, ok. 200 km w głąb Zatoki Meksykańskiej. Zgodnie z obowiązującą indiańską legendą, kto raz znajdzie się na wyspie, ten do końca życia będzie chciał na nią powrócić. Zwiedzanie Key West m.in.: Dom Ernesta Hemingwaya i letniej rezydencji prezydenta Thrumana - Mały Biały Dom. Trasa przejazdowa dostarcza przepięknych widoków i jako jedyna na Florydzie została uhonorowana prestiżowym tytułem All American Road. Droga prowadzi przez 42 mosty, które rozdzielają Zatokę Meksykańską i Ocean Atlantycki. Postój w restauracji Margaritasville. Czas wolny na kąpiel w turkusowych wodach zatoki, której temperatura często osiąga nawet 30 stopni. Przed powrotem postój i pamiątkowe zdjęcie przed najbardziej na południe wysuniętym przylądkiem USA, skąd do Hawany już tylko 150 km. Powrót na nocleg do hotelu w Miami.

Dzień 9

Późne śniadanie w hotelu, wykwaterowanie. Następnie udamy się na zwiedzanie Miami, które rozpoczniemy na pokładzie “Duck boat”, czyli wojskowej amfibii, umożliwiającej zwiedzanie z lądu i z wody, która zabierze nas do najciekawszych zakątków miasta: South Beach - ze słynnymi budynkami Art Deco, Star Island, z rezydencjami gwiazd jak Gloria Estefan, Jennifer Lopez lub Enrique Inglesias oraz Downtown z Bayside i promenadą pełną sklepów i różnorodnych restauracji. Miejsca te zobaczymy z pokładu statku, ale również odwiedzimy na lądzie. Następnie czas wolny przy Ocean Drive i możliwość zobaczenia z zewnątrz willi Gianniego Versace "Casuarinę", przed którą słynny kreator mody został zastrzelony. Następnie transfer na lotnisko w Miami. Wylot do Polski.

Dzień 10

Przylot do Warszawy
Program fakultatywny
- Wyjście na jedno z przedstawień na Broadwayu – między 90 a 190 USD (w zależności od dostępnych biletów),
- Wyjście na mecz amerykańskiej ligi „baseballowej” – ok. 40 USD
Zakwaterowanie
w hotelach o standardzie *** lub *** superior na trasie przejazdu (pokoje 2-osobowe).
Świadczenia
Zakwaterowanie: w hotelach o standardzie *** lub *** superior na trasie przejazdu (pokoje 2-osobowe). Wyżywienie: śniadania w cenie, obiady i kolacje na trasie przejazdu – we własnym zakresie. Transport: przelot samolotem liniowym na linii Warszawa – Nowy Jork oraz Miami – Warszawa (LOT), transfery z/na lotniska, przejazdy autokarami na trasie zwiedzania, przelot samolotem na linii Nowy Jork – Orlando. Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL-20.000 EUR, NNW 15.000 PLN. Opieka wychowawcy oraz pilota podczas całego trwania obozu. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje opłat za przejazdy lokalną komunikacją miejską, obowiązujących kosztów związanych z wjazdem na teren USA, dopłat do nadbagażu,
opłat lotniskowych, dodatkowego programu fakultatywnego, biletów wstępu – 380 USD, kosztów obiadów oraz kolacji (sugerowane 50 USD/dzień).

Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania uczestników z lotniska Chopina w Warszawie. Sugerowane kieszonkowe w wysokości 300 – 400 USD.
Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, kremu z wysokim filtrem, wygodnego obuwia, adaptera sieciowego
(amerykańskie kontakty). Uczestnicy obozu powinni wykazywać się samodzielnością. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany w
godzinach odlotu/przylotu samolotu.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   USA - East Coast Trip   (skrót: USA EAST COAST TRIP PAX BB)
02.07 - 11.07.2020
 10 dni / PECT0702
14499 zł   13999 zł PromocjaRezerwuj
30.07 - 08.08.2020
 10 dni / PECT0730
14499 zł   13999 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC