Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Węgierska Górka
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Węgierska Górka - obóz wodna zima (wiek 10-14)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Węgierska Górka położona w Beskidzie Żywieckim nad rzeką Sołą, jest coraz bardziej popularnym miejscem zimowego wypoczynku. W Domu Wczasowym "Wrzos" czeka na Ciebie mnóstwo atrakcji i ciekawych zajęć, w tym na krytym basenie ośrodka. Z pewnością nie będzie
czasu na nudę i spędzone z nami zimowe ferie będą niezapomniane.

Program
Obóz Wodna Zima (10-14 lat)

Rozpocznij z nami swoją wodną przygodę. Wprowadzimy Cię w świat sportów wodnych i pokażemy Ci jak czerpać frajdę z pływania. Podczas obozu czeka
na Ciebie 6 dwugodzinnych bloków zajęć na basenie ośrodka, podczas których poznasz od podstaw lub będziesz rozwijał i szlifował techniki pływackie.
Kraul, żabka, delfin – nie będą miały przed Tobą żadnych tajemnic. Pokażemy Ci jak zrobić dobry nawrót i ślizg. Będziemy też pracować nad kondycją fizyczną i wspólnie rozwijać wodną pasję. Przedstawimy Ci zasady bezpieczeństwa jakie obowiązują w wodzie i podstawy ratownictwa wodnego. Zbudujemy urozmaicone tory przeszkód i zorganizujemy mini sztafety. Oczywiście będzie też czas na relaks i wesołe, wodne zabawy: będziemy poławiaczami wodnych skarbów i odkrywcami wodnych „głębin”. Na warsztatach kulinarnych poznasz zasady zdrowego odżywiania, przygotujesz smaczne szaszłyki i zdrowe przekąski, odpowiednie na zimową aurę i adekwatne do pływackiego treningu. Aby trochę odpocząć od wodnego świata zabierzemy Cię na całodniową wycieczkę do zimowych stolic Beskidu Śląsko-Żywieckiego. Odwiedzisz Milówkę i „Starą Chałupę”, w Istebnej, w Kurnej Chacie Kawuloków poznasz góralski folklor i zobaczysz piec bez komina. W Ustroniu poznasz zimowe zwyczaje zwierząt spacerując pomiędzy nimi w Leśnym Parku Niespodzianek i karmiąc je z ręki. W Wiśle zobaczysz skocznie narciarskie i odwiedzisz muzeum Adama Małysza z jego narciarskimi trofeami. Pojedziesz także do Bielska Białej, gdzie czekają na Ciebie warsztaty w Studiu Filmów Rysunkowych, podczas których poznasz etapy produkcji filmowej i może nawet użyczysz swojego głosu bajkowym bohaterom. Najbliższą okolicę zwiedzisz podczas przejażdżki bryczką, którą zakończymy ogniskiem i pieczeniem kiełbasek. Poza
tym – czekają na Ciebie gry integracyjne, karaoke, rozgrywki w darta. i twistera, tenisa stołowego, strzelanie z łuku, seanse filmowe i dyskoteki.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
7 noclegów. Dom Wczasowy „Wrzos” w Węgierskiej Górce. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe, z łazienką, TV, balkonem, Wi-Fi w recepcji. Do dyspozycji uczestników: kryty basen, stół do tenisa stołowego, sala zabaw i duży teren wokół obiektu.
Wyżywienie:
Całodzienne wyżywienie (3 posiłki + deser). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpiecznie: Signal Iduna.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców, z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających
bezpieczeństwo, dopasowane do warunków atmosferycznych i stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą: dres, stój kąpielowy,
ręcznik i klapki na basen, polar, ciepłą kurtkę, czapkę, rękawiczki, dwie pary butów na spacery, obuwie zmienne, mały plecak na wycieczki. Dopłata do
diety wegetariańskiej/ bezglutenowej: 100 zł/turnus. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Węgierska Górka - obóz wodna zima   (skrót: WEGIERSKA GORKA OBOZ WODNA ZIMA PAX FB)
18.01 - 25.01.2020
 8 dni / KPZW0118
1399 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC