Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Węgry - Smaki Węgier
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Eger - Egerszalok - Tokaj - Hajduszoboszlo - Hortobagy

- Salami, gulasz i lángos
- Halászlé czyli zupa rybna
- Pálinka, Tokaj, Unicum
- Desery: gundel palacsinta, dobos torta, somlói galusa
- Atmosfera węgierskiej csardy
- Region winiarski Egeru


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację na Węgry. Przyjazd do Egeru – najpiękniejszego barokowego miasta Węgier. Spacer po mieście, podczas którego zobaczymy m.in.: zamek, bazylikę i liceum. Następnie przejazd do Doliny Pięknej Pani, gdzie składowane są najlepsze wina regionu. Kolacja w typowej węgierskiej csardzie i pierwsze spotkanie z kuchnią węgierską: zupa gulaszowa, pieczeń cygańska z piklami i ziemniakami, a na deser gundel palacsinta. Nie zabraknie także wina i tradycyjnej muzyki! Przejazd do hotelu na nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu wizyta na hali targowej, pełnej lokalnych specjałów, w tym papryki suszonej, wędzonej oraz świeżej i salami w wielu odmianach smakowych. Przejazd do winnicy w Egerszalok. Region winiarski Egeru to kolebka najsłynniejszego węgierskiego czerwonego wina Egri Bikavér (Egerska Bycza Krew). Początki uprawy winorośli na tych terenach sięgają XI wieku. Miejscowi winiarze najwięcej energii poświęcają na komponowanie Byczej Krwi, co zobaczymy podczas wizyty w winnicy rodziny Petrény, która od pokoleń zajmuje się uprawą winogron i wytwarzaniem wina. Istnieje wiele legend mówiących o tym słynnym węgierskim winie, a wszystko to opowie nam sam właściciel winnicy. Na lunch* czeka nas gulasz z dziczyzny oraz degustacja wina. Przejazd do Tokaju – stolicy kolejnego regionu winiarskiego, którego tradycja sięga 290 roku naszej ery. Po krótkim spacerze zapraszamy na kolację i degustację produkowanego tutaj wina. Będzie okazja, aby przekonać się dlaczego Król Ludwik XIV zachwycony Tokajem Aszú nazwał go „winem królów i królem win”, a żona cara Piotra Wielkiego nie mogła przeżyć bez Aszú ani jednego dnia… Na kolację tradycyjna węgierska zupa rybna – halászlé, której podstawą jest dobra gatunkowo ryba, papryka i duża ilość cebuli. Spróbujemy także pogácsa, czyli węgierskiej bułeczki. To tradycyjny wypiek, spotykany w różnych postaciach i smakach. Świetnie sprawdza się jako chrupiąca przekąska. Degustacja wina, a na deser węgierskie specjały – dobos torta lub somlói galuska. Przejazd do Hajduszoboszlo, zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu relaks na basenach lub spacer po uzdrowisku. W porze lunchu* proponujemy Lángos - charakterystyczny, smażony na oleju placek, stanowiący bardzo popularną węgierską przekąskę. Dawno temu przyrządzano go z kawałka ciasta na chleb, pieczonego nad ogniem tradycyjnego pieca w wiejskich chałupach. Gdy zwyczaj samodzielnego wypieku chleba zaniknął, lángose zaczęto wyrabiać na bazie ciasta z dodatkiem ziemniaków. Lángose powinno się jeść ciepłe, odsączone z tłuszczu, polane śmietaną lub sosem czosnkowym, ewentualnie posypane tartym żółtym serem. Po posiłku warto spróbować unikum – słynnego węgierskiego likieru ziołowego, o którym Węgrzy mówią, że jest „lekiem na wszystko”. Około godz. 13.00 przejazd do Parku Narodowego Hortobágy, wpisanego na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO ze względu na ochronę specyficznej kultury pasterskiej. Wyprawa na pusztę to niezapomniane przeżycie i wielka atrakcja. Dzięki pokazom będziemy świadkami, do czego może być zdolny koń i jeździec. Czas wolny przy moście dziewięcioprzęsłowym, znajdującym się na szlaku handlowym z Pest do Transylwanii. Przejazd do węgierskiej osady. Gospodarze powitają nas palinką – węgierską wódką owocową, a następnie zaproszą na tradycyjną węgierską kolację. Poznamy smaki potraw o ponad 100-letniej tradycji m.in.: placek chlebowy, mięso pieczone w piecu chlebowym, ciasta wg lokalnej tradycji. Podczas kolacji zapoznamy się także z miejscowym folklorem. Nie obejdzie się też bez wina, bo „nie masz wina nad węgrzyna”. Po tych atrakcjach weseli wrócimy do hotelu na nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w drogę powrotną. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/***: 1 w okolicy Egeru, 2 w Hajduszoboszlo. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, 3 kolacje - regionalna kuchnia węgierska.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne – 6.000 HUF,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 23.000 HUF. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
We wszystkich winnicach i składach istnieje możliwość zakupu wina.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego(dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice – Eger (420 km) - ok. 8 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1100 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Węgry - Smaki Węgier     (skrót: SMAKI WEGIER PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KHSH053030.05.2019 - 02.06.20191486 zł   1124 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KHSH090505.09.2019 - 08.09.20191486 zł   1124 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC