Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Weremień - Chaty na Leśnej Polanie - Wczasy
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Odpocznij od zgiełku miasta i znajdź swoją oazę w dzikich Bieszczadach, wśród łąk i lasów. Odetchnij pełną piersią i zrelaksuj się w cichej i spokojnej miejscowości Weremień!

Program
Chaty na Leśnej Polanie oferują bezpieczny urlop w przepięknych okolicznościach przyrody z widokiem na malownicze krajobrazy i górskie szczyty. Kompleks Lesko Ski przy którym się znajdują, położony jest z dala od ruchliwej drogi i tłumów, co zapewnia gościom prywatność i daje możliwość całkowitego odprężenia, spędzenia czasu z rodziną i „naładowania baterii”, a wieczorami wyciszenia z kubkiem herbaty przy cieple rozpalonego kominka.. Idealne miejsce zarówno dla miłośników górskich wędrówek i rowerowych wypraw, ale również dla fanów błogiego lenistwa i odpoczynku na łonie natury.
Jest to świetna baza wypadowa dla zainteresowanych tym, co skrywają południowe krańce naszego kraju. Najbliższym do odwiedzenia jest miasteczko Lesko, położone nad Sanem, z XVI-wiecznym Zamkiem oraz Synagogą, w której obecnie mieści się Galeria Sztuki Bieszczadzkich Twórców oraz Muzeum Żydów Galicji. Z Leska warto udać się Wielką Pętlą Bieszczadzką do Kamienia Leskiego – jednej z najbardziej rozpoznawalnych w regionie osobliwości przyrodniczych! W razie niepogody alternatywną opcją dla całej rodziny może być wizyta na Basenie Aquarius, posiadającym basen sportowy, rekreacyjny i zewnętrzny, kilka zjeżdżalni, brodzik dla najmłodszych oraz wannę z hydromasażem, a także strefę odnowy biologicznej z saunami, działem fitness i siłownią.
Osobom lubiącym niecodzienne atrakcje na pewno przypadną do gustu Bieszczadzkie Drezyny Rowerowe na 50 km odcinku linii kolejowej z bazą w Uhercach Mineralnych, gdzie wyprawę zakończyć można wstępując do lokalnego Browaru, w którym powstaje kilkanaście gatunków regionalnego piwa!
Kierując się na południe w przepiękny rejon jeziora Solińskiego z największą w Polsce zaporą wodną i prowadzącą do niej aleją nazwaną „Bieszczadzkimi Krupówkami”, warto zwiedzić okoliczne atrakcje. Oddalony o 12 km od Weremienia Zwierzyń, gdzie spacerując wzdłuż ręcznie wykonanych przez lokalnego artystę stacji Drogi Krzyżowej, dociera się do Cudownego Źródełka, którego woda podobno pomaga na zdrowotne dolegliwości.. Po zaczerpnięciu niezwykłej wody, można wybrać się tuż obok do Centrum Kultury Ekumenicznej w Myczkowcach, gdzie do podziwiania jest m.in. ok. 150 makiet miniaturowych cerkwi i kościołów pogórza karpackiego.
Na północ od Leska znajdują się ruiny Zamku Sobień położone na szczycie góry, z której rozpościera się przepiękny widok na dolinę Sanu i Bieszczady, a w pobliskim Zagórzu pozostały ruiny Klasztoru Karmelitów Bosych - jednego z nielicznych zachowanych klasztorów warownych w Polsce. Po dotarciu do Sanoka – „bramy Bieszczadów” polecamy wybrać się na krajoznawczy spacer jego zabytkowymi uliczkami, odwiedzając Muzeum Historyczne z m.in. Galerią Sztuki Zdzisława Beksińskiego oraz Park Etnograficzny, jeden z najpiękniejszych muzeów na wolnym powietrzu w Europie, ukazujący m.in. historię regionu, a na koniec obowiązkowo skosztować regionalnych przysmaków!
Program fakultatywny
Po wcześniejszej rezerwacji dla naszych gości zrealizować możemy następujące atrakcje:

OFF ROAD – przejazd samochodami terenowymi z instruktorem po bieszczadzkich szutrówkach, lasach i brodach – już od 250zł/szt./h
PAINTBALL - zintegruj się z grupą swoich przyjaciół! Zawalcz o flagę, ochroń swojego VIP-a- 45zł/os. (w cenie: markery, stroje, maski, 100 kulek)
SPŁYW PONTONOWY – Dolina Sanu to niezwykłe miejsce… Przekonaj się o tym, płynąc z Nami pontonami ;) - 45zł/os.
Wersja poszerzona / trekking z instruktorem czerwonym szlakiem na trasie BEREZKA-ZWIERZYŃ- 55zł/os.
Zakwaterowanie
Całoroczne, ogrzewane, komfortowe 5-osobowe domki z łazienkami z prysznicem. Domki wyposażone są w aneks kuchenny, salon z kominkiem, dwie sypialnie oraz taras i balkon.

Do dyspozycji gości: na terenie ośrodka znajduje się restauracja ze znakomitą, regionalną kuchnią, altana grillowa z piecem do wypiekania pizzy, boisko do siatkówki plażowej, zewnętrzna siłownia i brama street workout, plac zabaw, sauna fińska i sezonowy basen, a także staw z możliwością wędkowania.

Dla gości ośrodka dostępny jest bezpłatny parking.
Świadczenia
7 noclegów w Chatach na Leśnej Polanie, wyżywienie HB (śniadania i obiadokolacje w formie bufetu), bezpłatny parking oraz WiFi.
Ubezpieczenie Signal Iduna S.A.

*Cena za osobę obowiązuje przy zakwaterowaniu 5 pełnopłatnych osób w Chacie.
Informacje praktyczne
Pobyt zaczyna się obiadokolacją w dniu przyjazdu i kończy się śniadaniem w dniu wyjazdu.
Zakwaterowanie w dniu przyjazdu od godz. 16:00, wykwaterowanie w dniu wyjazdu do godz. 11:00.
Pobyt z psem lub kotem - 40 zł – za cały pobyt.
Drewno do kominka – 20 zł.
Parking na terenie ośrodka - bezpłatny.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Weremień - Chaty na Leśnej Polanie - Wczasy   (skrót: LESKOSKI CHATY WEREMIEN DBL HB)
26.09 - 03.10.2020
 8 dni / APWW0926
Impreza w trakcie realizacji
03.10 - 10.10.2020
 8 dni / APWW1003
Sprzedaż zakończona
10.10 - 17.10.2020
 8 dni / APWW1010
Sprzedaż zakończona
17.10 - 24.10.2020
 8 dni / APWW1017
Sprzedaż zakończona
24.10 - 31.10.2020
 8 dni / APWW1024
Sprzedaż zakończona

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2021 Zima 2021
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC