Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, zimowiskaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
WczasyCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
Obozy studenckieCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Włochy, Szwajcaria - Magia alpejskich jezior
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Werona - Sirmione - Malcesine - Limone sul Garda - Riva del Garda - Brescia - Mediolan - Lecco - Bellagio - Varenna - Stresa - Isole Borromee - Lugano - Padwa

Werona - miasto zakochanych
Sirmione - perełka nad Gardą
Mediolan - stolica mody
Como - magiczne jezioro
Stresa - perełka Jeziora Maggiore
Lugano - włoska Szwajcaria


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Włoch przez Czechy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
Przyjazd do Werony. Zwiedzanie rozpoczniemy od Piazza Bra, gdzie odwiedzimy słynny rzymski amfiteatr z I w. Następnie przejdziemy do Piazza dei Signori, w pobliżu którego znajduje się najwyższa w Weronie wieża Torre dei Lamberti. Będziemy również podziwiać średniowieczne Palazzi Scaligeri i Arche Scaligere. Odwiedzimy również dziedziniec domu Julii, aby zobaczyć najsłynniejszy balkon świata. Przejazd do hotelu w okolicy Werony, kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Sirmione – jednego z najciekawszych miejsc nad Jeziorem Garda leżącego na półwyspie wcinającym się od południa w jezioro, którego najbardziej charakterystycznym punktem jest XIII-wieczny zamek oraz słynne Grotte di Catullo – pozostałości rzymskich willi pochodzących z I w p.n.e. Przejazd do Malcesine. Największą atrakcją miasteczka jest Castello Scaligero z XIII w. Wycieczka statkiem po Jeziorze Garda z przystankiem w Limone sul Garda słynącej przed wieloma laty z produkcji cytryn i limonek, a dziś z produkcji oliwy z miejscowych oliwek. Wjazd kolejką linową na Monte Baldo, górę, która posiada wiele wierzchołków, z których najwyższy – Valdritta wznosi się na 2.218 m n.p.m. Przejazd do miejscowości Riva del Garda – drugiej, co do wielkości osady nad Jeziorem Garda. Położona na północnym krańcu jeziora zawsze postrzegana była jako miasto o znaczeniu strategicznym, stąd zabytkowe pozostałości takie jak Torre Apponale czy Bastione – fortyfikacja z początku XVI w. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Brescii, gdzie podziwiać będziemy Piazza della Loggia – renesansowy plac, który skupia wiele cennych zabytków m.in. pałac La Loggia pełniący obecnie funkcję ratusza miejskiego. Zobaczymy również starą Katedrę z XI w. i nową z XVIII w. której kopuła jest jedną z największych na świecie. Przejazd do Mediolanu. Zwiedzanie rozpoczniemy od słynnego zamku rodu Sforzów. Następnie dotrzemy do późnogotyckiej Katedry Narodzin św. Marii. W trakcie pobytu w Mediolanie zobaczymy również Piazza della Scala z pomnikiem Leonarda da Vinci i stojący przy niej gmach najsłynniejszej sceny operowej - Teatro alla Scala oraz elegancki pasaż handlowy zwany Galerią Wiktora Emanuela II. Czas wolny na zakupy w stolicy mody. Przejazd do hotelu w okolicy Mediolanu, kolacja*, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Przejazd nad Jezioro Lecco. Nasz pobyt nad jeziorem zaczniemy od wizyty w Lecco uhonorowanym tytułem Alpejskiego Miasta Roku 2013. Następnie dotrzemy do położonego na cyplu wysuniętym w głąb i nazywanego perłą Jeziora Como miasteczka Bellagio. Po krótkim spacerze przeprawa promowa do Varenny. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do miejscowości Stresa – perły Jeziora Maggiore - spacer po miasteczku. Wyjazd kolejką na szczyt Mottarone skąd rozpościera się piękna panorama na Lago di Maggiore. Rejs po jeziorze i krótkie zwiedzanie jego najpiękniejszych wysepek zwanych Isole Borromee do których należą: Bella, Madre i Pescatori - zwiedzanie m.in. znajdujących się na wyspach pałaców i ogrodów. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
7 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Lugano w Szwajcarii, miasta znajdującego się w południowej części kantonu Ticino, który to wcina się głęboko w północne Włochy. Miasto Lugano jest malowniczo położone na południu od głównego grzebienia Alp Szwajcarskich u ujścia strumienia Casserate do jeziora Lugano na jego zachodnim brzegu. Wjazd kolejką na Monte Bre z piękną panoramą na Jezioro Lugano. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
8 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Padwy. Zwiedzanie: Bazylika św. Antoniego – nawiedzenie grobu świętego oraz kaplicy relikwii, w której przechowywane są m.in. język, podbródek oraz struny głosowe św. Antoniego. W Padwie zobaczymy również słynny Prato della Vale oraz Bazylikę św. Justyny. Wyjazd w drogę powrotną do Polski.
9 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Austrię i Czechy. Powrót do Polski w godzinach.

Zakwaterowanie

6 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 2 noclegi w okolicy Werony, 4 noclegi w okolicy Mediolanu.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 6 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 2 noclegi w okolicy Werony, 4 noclegi w okolicy Mediolanu
Wyżywienie: 6 śniadań kontynentalnych, (*możliwość wykupienia 6 kolacji składających się z 2 dań na ciepło, deseru i wody mineralnej w cenie 50 EUR/os.).
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, opłaty wjazdowe do miast, przejazdy komunikacją miejską, rejs łodzią po Jeziorze Garda, system Alma Tour Guide) – orientacyjny koszt: ok. 160 EUR/os.,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 4 EUR/os.,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładach jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska Białej, Cieszyna. Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Przejazd: Cieszyn – Werona (ok. 1050 km) - ok. 14 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3200 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy, Szwajcaria - Magia alpejskich jezior     (skrót: MAGIA ALPEJSKICH JEZIOR PAX BB)
Nr grupy Data Cena 

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2018
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC